Bevallingsverhaal Mika

13 antwoorden en 45615864x bekeken

Debje 03-12 om 19:55

Vorige week dinsdagmorgen ben ik bevallen van Mika. Hierbij mijn bevallingsverhaal. Vorige week maandagmiddag om half 5 nog naar de verloskundige geweest met mijn vriend. Alles was weer goed en niks aan het handje. Naar huis gegaan en lekker gegeten en op tijd gedoucht. Om half 10 voelde ik een steek in mijn buik die helemaal niet pijnlijk was en tien tellen later was het drup drup drup. Ik zei tegen mijn vriend er is iets geknapt. Mijn vliezen dus. En het bleef maar stromen echt! Ik naar de wc en nieuwe kleren en ondergoed aan maar er was geen houden aan. Als ik van de wc af ging stroomde het er weer uit. Maar goed verder niks aan het handje geen voorweeen of wat dan ook. Verloskundige was nog wel geweest rond kwart voor 11 en adviseerde op tijd op bed te gaan. Dit was ook de bedoeling. Eenmaal op bed, begonnen de weeën. En vraag niet hoe! Pff.. wat was dat heftig zeg! Vond dat vreselijk, aangezien de weeën 40 tot 50 seconden duurden en er maar 30 seconden tussen zat. Dit twee uur volgehouden en verloskundige maar gebeld. Die kwam met veel pijn en moeite langs. Ik had 3cm ontsluiting en zal de volgende ochtend wel weer terug komen. Dit kon ik echt niet vol houden dus besloot naar het ziekenhuis te gaan voor pijnbestrijding. Dit vond ik op zich best zwak van mezelf aangezien ik een probleemloze zwangerschap heb gehad en nog maar 2 uur weeën had. Ik dacht wat moeten die vrouwen wel niet die er tig uur in zaten. Uiteindelijk was het twintig minuten rijden naar het ziekenhuis en waren we om kwart over 4 op de verloskamers. Daar nog naar de wc plassen en toen vroeg de vk of ik persdrang had ik zo geen idee. Snel op bed en kijken hoeveel cm ontsluiting ik had. Ik had al 9 cm! Pff dat was snel gegaan zeg! Binnen twintig minuten van 3 naar 9! Nou nog even en ik kon gaan persen! 35 minuten heb ik persweeën gehad en om tien over 5 is Mika geboren. Helaas moest ik daarna nog wel naar de OK om gehecht te worden met een ruggenprik. Uiteindelijk was ik blij dat ik naar het ziekenhuis ben gegaan en besef me ook dat mijn weeën niet normaal waren maar meteen te heftig waren. Al met al ben ik heel blij met deze snelle bevalling en kijk ik er geslaagd op terug!

reageer

Kelly 03-12 om 20:02

Wat een super verhaal om te lezen! Dat is wel heel snel gegaan van 3 naar 9 cm! Maar kan me voorstellen dat het fijn is dat achteraf alles zo snel gegaan is!
En nu lekker uitrusten en genieten?

Mommy-Of-Nyana 03-12 om 20:02

woooow debje, zo een snelle bevalling! droom van elke vrouw!
je hebt er inderdaad goed aan gedaan om toch maar naar het ziekenhuis te gaan!
nogmaals een dikke proficiat met je zoontje! 
en nou lekker genieten van je kleine ventje!!

Liefs!!

Kelly 03-12 om 20:04

Wat een super verhaal om te lezen! Dat is wel heel snel gegaan van 3 naar 9 cm! Maar kan me voorstellen dat het fijn is dat achteraf alles zo snel gegaan is!
En nu lekker uitrusten en genieten!

Olivia-Anna 03-12 om 21:05

Leuk om zo te lezen!!
Geen wonder dat je weeen heftig waren als je zo'n snelle ontsluiting had!!
En je hoeft je niet te schamen voor die pijnbestrijding,
bij de 1 is het gewoon heftiger dan bij de ander, ook al heb je een goeie pijndrempel dat zegt niet alles hoor..
Zolang jij goed door de bevalling heen kwam en je bent blijkbaar geslaagd!

Gefeliciteerd! Je hebt je diploma wel verdient!
Geniet lekker en probeer dat "Roze-wolk-gevoel" zo lang mogelijk vast te houden!!
Liefs Olivia!

Debje 07-12 om 12:37

Ja het is idd allemaal heel snel gegaan.. Achteraf gezien was ik daar wel blij mee Ruggenprik was dus ook niet meer nodig.. Ja na de bevalling.. Met Mika gaat het heel erg goed! En groeit heel hard! 's nachts heeft hij nog 1 x de fles en verder kunnen wij nog heerlijk uitslapen!

* 07-12 om 15:30

@Debje,
Wat een verhaal meis.. En dat was dan een weeenstorm.. Wat heb jij je super gehouden
zeg.. Fijn dat Mika het zoooo goed doet je zal wel trots zijn.. Enneh hoe is je vriend er onder helpt hij je goed mee....

Liefs Ju

lola (Gast) 06-04 om 22:05

hoe was dat met die weeën?

Debje 10-12 om 10:12

@ ju
Ja maar achteraf gezien was ik er wel blij mee denk ik... Zou het zo weer over doen.. Ja mijn vriend Mark, is echt een hele lieve vader en had niet verwacht dat hij het zo goed zou doen! Alleen vanochtend na 2 week thuis te zijn geweest moest hij weer aan het werk Op zich is dat niet zo erg.. maar hij is internationaal vrachtwagenchauffeur dus hij komt vrijdag pas weer thuis.. Dat afscheid was wel heel moeilijk en zwaar.. Heb hem nog nooit zo verdrietig gezien! En ben ook bang dat hij het niet vol gaat houden..  Maar goed dat moeten we nog even afwachten... Hoe gaat het bij jou en met je vriend? ik had al wel wat gelezen maar weet verder niks...
Liefs

line (Gast) 06-04 om 22:07

hoe was dat met die weeën van mika?

jeetje...dat is snel gegaan haha idd een droom van elke vrouw,
Ik heb zelf een zoontje van 6 en die bevalling was net een nachtmerrie.
Vrijdag 25 mei 2007 S,morgens om 5 uur moest ik nodig naar de wc dacht ik,maar kon ook blijven zitten....want de vliezen waren gebroken en nog geen weeen...de verloskundige gebeld en als ik weeen zou krijgen moesten we meteen terug bellen.een half uur later begon het,dus weer gebeld.
tegen 8 uur zou ze wel even langskomen om te kijken hoe het ging.Volgens haar goed,want had 1 cm ontsluiting.
S,middags om 5 uur had ik nog steeds maar 1 cm ontsluiting,maar inmiddels al wel 10 uur midden in de weeen.Totdat mijn man zei van als jullie haar nu niet doorsturen naar het ziekenhuis ga ik   zelf met haar daar naar toe..dit kan zo niet langer.
eenmaal daar aangekomen kreeg ik om 7 uur een ruggenprik en weeenopwekkers pfff.Toen uiteindelijk om half 1 s,nacht 10 cm ontsluiting en mocht ik persen gelukkig,maar dat duurde en duurde..totdat ze om half 2 zeiden van dit kan zo niet langer en hebben toen ingegrepen met een knip en vacuumpomp,eindelijk,want was helemaal op en Super blij natuurlijk dat eindelijk onze zoon er was 3 weken te vroeg 3680 gram en 50 cm.
Nu ben ik zwanger van de 2e en hoop echt dat het makkelijker gaat als de 1e

Debje 03-06 om 14:13

Dat hoop ik ook voor je.. pff moet er niet aan denken om er zo lang in te zitten... Maar ja dan komen de weeën ook niet meteen zo heftig! Wanneer ben je uitgerekend?

12 Okt ben ik uitgeteld!!.....de weeen kwamen toch echt om de 2 a 3 minuten pffff.

irma (Gast) 03-06 om 16:16

mijn bevallings verhaal is:
inmiddels in ons zoontje Dean alweer 2 weken.

02:00 vliezen gebroken hele bed en alles nat wist niet of ik moest zitten of staan vond het echt erg, mocht niet staan want ons mannetje was niet helemaal ingedaald.  vk gebelt die kwam meteen.
maar ons ventje had in het vruchtwater gepoept dus werd overgedragen aan gyn, jammer maar helaas
eenmaal in het ziekenhuis begonnen de weeën vrij snel.
die 8 en 9 cm waren het ergste zo een drang om te persen.
verder hebben ik mij goed kunnen helpen met warme douche en rug massage van mijn man.
om 09:10 mocht ik eindelijk persen en om 09:33 is onze zoon geboren wel met een knip eigenlijk heel snel voor een eerste kindje zonder pijnbestrijding en echt waar de bevalling ben je zoo vergeten, ik heb het absoluut niet traumatische ervaren.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Bevallingsverhaal Mika' in het Zwangerschapsforum