Nieuw op brabbels met helaas teveel ervaring

9 antwoorden en 45431713x bekeken

icsigirl 05-12 om 00:13

Hoi allemaal

Ik ben icsigirl oftewel patricia
Inmiddels zit ik al 4 jaar in de molen en hebben mijn man en ik 5 jaar de kinderwens.
Niet wetende dat ons dit ooit zou overkomen, maar het gebeurde.

We hebben 5 iui behandelingen achter de rug.
3 icsi's en nog 2 cryo's ingevroren liggen.
Ivm dat ik nu aan het tobben ben met mijn gezondheid hebben we een pauze ingelast.
Van alle puncties bij elkaar hadden we totaal 12 embryo's en 2x mochten we zwanger zijn.
Beide zwangerschappen zette al af in de eerste week na de positieve test.

Alle behandelingen zijn niet in onze koude kleren gaan zitten.
Mijn man is al een keer in een burn out terecht gekomen en ik weet even niet meer waar ik de kracht en de hoop nog vandaan moet halen.

Kortom heel wat bewogen jaren met nog altijd lege armen en een groot huilend hart.

reageer

Angelique (Gast) 05-12 om 00:18

Ach arme meid, ik vind dat zo naar voor je. Ik hoop echt dat je heel snel zwanger wordt. Ik kan me voorstellen dat het je allemaal niet in de koude kleren gaat zitten.

icsigirl 05-12 om 00:26

Nee het gaat zeker niet in de koude kleren zitten.
Opnieuw kracht en hoop vinden om onze 2 diepvrieskippies op te halen.
Nu eerst rust en bijkomen.

Dankjewel voor je lieve berichtje

Iza 05-12 om 07:49

Ten eerste wil ik je van harte welkom heten op Brabbels. Wat een ontzettend zware jaren hebben jullie achter de rug. Ik duim voor jullie dat er snel een wondertje mag gebeuren en hoop dat je hier op het forum wat aan de Brabbelsdames hebt wanneer je je hart even wilt luchten.

icsigirl 05-12 om 10:23

Hoi meiden

Wat een lieve reachtes.

@dani ik dacht dat ik bij zwanger worden een topic had geopend maar ik heb denk ik was fout gedaan. Het maakt me gelukkig niet zoveel uit waar ik schrijf. Ik gun ieder zijn geluk en hoor graag prqachtverhalen aan.

Hoelang onze pauze gaat duren weet ik niet. Op dit moment loop ik voor een second opinion bij de kno arts en gheb ik net een ct scan achter de rug. Ik wacht op de uitslag en er bestaat een grote kans dat ik geiopereerd moet worden. de pauze kan dan wel nog een jaar zijn.
Qua behandelingen zit ik er helemaal doorheen. Ik heb 2 cryo's in de vriezer en worden nog vergoed terug geplaatst. Vaak ga ik voor 2 terugplaatsen tegelijk maar dat wil ik nu niet. Ik heb dus nog 2 kansen met een 1 dag oude cryo en een 5 dagen oude cryo ook wel een blastocyste genoemd.

@iza dankjewel voor je warme welkom.

Dani 05-12 om 10:39

Hoi Patricia,
Maakt mij ook totaal niet uit waar je schrijft, anderen en ik zelf ook hebben hier wel gemerkt hoe fijn het is om van je af te schrijven en lieve berichten terug te krijgen.
Als je zwanger wilt worden ga je er idd niet vanuit dat het niet vanzelf zal lukken, tenminste dat heb je misschien wel ergens in je achterhoofd maar dat het dan zo loopt als bij jullie daar heb ik niet aan gedacht toen ik voor de 1e ging.

Ik heb zelf alleen maar de ervaring van een iui behandeling die geen resultaat opleverde.
Dat was toen ik mijn 1e kindje al had. Wij zijn toen gestopt met verdere behandelingen omdat na een cola-screening (volgens mij heette dat zo) bleek dat ik onvruchtbaar was. Iig rijpten de eitjes niet.
Ik had het toen al moeilijk dat zwanger worden niet meer zou lukken, terwijl wij wel al 1 kindje hadden. Ik kan me dus een beetje voorstellen hoe het voor jullie moet zijn maar dan nog vele malen erger omdat jullie helemaal geen kindje hebben.

Dat ik nu wel zwanger ben was volkomen onverwachts (dochter is al 16) en ik heb nu dan ook een andere man. Dus ws lag het ook aan de combinatie van mijn 1e man en mezelf.

Hebben jullie ook psychische hulp?
En heb je ook steun van anderen . bv familie ed?
Allemaal vragen maar als ik dan zo lees dat je er doorheen zit heb ik gewoon met je te doen en hoop dat je hulp hebt, ook van je man natuurlijk. Lijkt me een enorme aanslag op je relatie al kan het natuurlijk juist betekenen dat het juliie dichter bij elkaar brengt.

Lieve groetjes Dani

Anoniem (Gast) 05-12 om 10:52

Hoi Dani
Jeetje, je bent er dus ook mee bekend.
Maar wel super mooi dat je het geluk alsnog een keer mag ervaren, je rekent er waarschijnlijk niet meer op en als het dan zo blijkt te zijn moet je wel in de wolken zijn.
Antwoorden of het een combinatie is van een nieuwe man weet je misschien nooit, maar dat moet je ook vergeten en lekker genieten.

IUI vond ik al een aanslag maar we rolde erin. De wens is zo groot dat je geen stopknop kunt vinden en telkens maar weer denkt. OK icsi moet dan wel gaan lukken als iui niet lukt.

Een cola screening heb ik nooit gehad. Er is bij mij liters bloed afgenomen  en heb een kijkoperatie gehad. Alles was gezond bij mij. Ze deden een kijkoperatie omdat ik via een gemeentelijk onderzoek erachter kwam dat ik chlamydia had maar gelukkig had dat niks aangetast.
Het enigste probleem is dat mijn man zwaar verminder vruchtbaar is. Zoals we altijd zelf zeggen zijn zaadjes zijn net zo lui als het baasje
icsi moest de oplossing zijn en dat leek het ook. 60% van de eicellen viel af maar dat zijn normale getallen, wel waren er bij mij niet zoveel eitjes, althans t nam rap af maar daar heb ik me nooit op laten onderzoeken, ik wilde niet weten hoeveel % kans er nog maar was en met de 2e punctie dat er 3 uitkwamen waren voor mij toppertjes.
We genoten van elke terugplaatsing en om het luchtig te houden kregen ze namen (fictieve namen) namen waarom we konden lachen en het zo bespreekbaar konden maken.

We hebben geen psychise hulp, ik kan heel goed met mijn man praten en met mijn schoonvader en ouders. Ook voor hun is het moeilijk.
Vrienden verlies je in zo'n traject. Ze willen er of niet bij betrokken zijn, we weten het niet maar ze nemen afstand. We zitten dan ook in een leeftijd dat iedereen een gezin gaat starten en misschien denken ze wel dat het pijnlijk is.
Natuurlijk is het pijnlijk, maar we weten ook heel goed dat het erbij hoort, we gunnen hen het geluk en als er weer een ukkie geboren is bespreken we voor de geboorte nog hoe we het doen met kraamvisite. De 1 heeft er begrip voor als we het even niet aan kunnen en de ander kan of wil het niet begrijpen. Iedereen reageert anders.

Wat we nu veel doen is intervieuws geven, we merken al jaren dat er een enorme taboe heerst op ongewenst kinderloos zijn en we willen dat zo graag doorbreken.
Ik schrijf veel stukken voor freya en blog zo nu en dan eens voor open zenuw en heb onlangs een intervieuw gegeven voor een boek dat gaat verschijnen en mijn man en ik hebben beide intervieuws gegeven voor een nieuw tijdschrift wat hopelijk in het voorjaar van 2013 uit komt. Daarnaast ben ik bevriend met iemand die ik van twitter heb leren kennen die definitief een onvervulde kinderwens heeft en daar doe ik veel mee. Weet niet of je het stuk hier op brabbels hebt gelezen over het magazine uitgerekend jij en een bijbehorende webwinkel maar daar zit ik dus achter. ik kan hier heerlijk me ei in kwijt en zo velen mensen helpen.

Dus ondanks dat ik nu echt er wel even flink helemaal door heen zit vind ik het heerlijk om me in te zetten voor alle mannen en vrouwen die te maken hebben met een onvervulde kinderwens.

Liefs, Patricia

icsigirl 05-12 om 10:55

oeps, vergat in te loggen

jharinghuizen 05-12 om 12:42

Heel veel sterkte, ik ga voor je duimen!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Nieuw op brabbels met helaas teveel ervaring' in het Zwangerschapsforum