chemische stoffen

5 antwoorden en 45582398x bekeken

Anoniem (Gast) 06-12 om 12:57

We zijn van plan om begin volgend jaar te starten voor een eerste kindje.
Eindelijk is de knoop doorgehakt

Ik heb 1 probleem: op mijn werk kom ik dagelijks in contact met chemische stoffen, ondanks dat worden wij totaal niet beschermt en moeten we dus blijven werken tot 9 maand. Tenzij de gezondheid het anders bepaald natuurlijk..
Nu zou ik graag ergens een site vinden waarop de producten staan die ik niet mag hanteren als ik zwanger ben. Dan kan ik deze zaken doorschuiven naar een collega.
Ik weet het wel van een aantal (zaken die op mij zijn doorgeschoven toen zij zwanger was) maar zou heel graag de volledige lijst hebben.
Mijn collega heeft het al eens laten vallen maar ik ben de naam vergeten van die site. Het is ook niet de bedoeling dat mijn collega nu al zou weten wat ons plannen zijn.

Dus ik hoop dat er hier iemand is die mij kan helpen

Voor de rest begin ik met de voorbereidingen zoals controle bij gynecoloog plannen volgend jaar en foliumzuur slikken. Ik denk dat dit de voornaamste zijn

reageer

Femke (Gast) 06-12 om 12:59

met wat voor stoffen werk je dan als ik vragen mag?

Anoniem (Gast) 06-12 om 13:03

Geneesmiddelen.
Van prednisolone tot lactose bij wijze van spreken.

Ik werk in een apotheek

Anoniem (Gast) 06-12 om 13:07

Om een voorbeeld te geven ik weet dat ik niet mag werken met:
metronidazole, finasteride en isotretinoïne.
Dit zijn er een aantal die vaak voorkomen. En waarvoor ze ons op school waarschuwen. Maar er zijn er nog meer die ik niet van buiten weet.

Anne 06-12 om 13:24

In onderstaande link kan je zien welke agentia verboden zijn in België, ze zullen waarschijnlijk niet zo erg verschillen van die in Nederland.
Ik weet wel dat sommige van deze dingen met een korrel zout genomen worden! Ben zelf verpleegkundige in operatiekwartier en er zijn toch een aantal dingen die op de lijst staan waar je toch mee in contact komt. Wij worden pas op 6 maanden zwangerschap preventief verwijderd van de werkvloer omwille van tillen van zware lasten. Niet echt verantwoord om te werken tijdens zwangerschap, heb zo al verscheidene keren lachgas ingeademd tijdens narcose van kleine kindjes terwijl zelfs de anesthesisten dat niet verantwoord vinden tijdens de zwangerschap wegens de toxiciteit voor de foetus.
Veel succes met het zwanger worden!

http://nl.prevent.be/net/net01.nsf/p/C3BB424E4A936982C12576B1003401AEhttp://

Fieke1709 (Gast) 06-12 om 21:44

Hoi dames, nu dat het hier over chemische stoffen gaat, wij zijn hier aan het schilderen. Nu hoorde ik van een vriendin dat het schadelijk kan zijn... Weet iemand dit? Mijn vriend is aan het verven maar de geur gaat door heel het huis, ben 7 weken en half.

Alvast bedankt!!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'chemische stoffen' in het Zwangerschapsforum