Draagdoek

6 antwoorden en 45565081x bekeken

Nina 10-12 om 11:56

Ben erg benieuwd of jullie ervaringen hebben met een draagdoek. Het lijkt mij zo heerlijk om de baby al vanaf de geboorte in een draagdoek te dragen. Zo lekker tegen je aan en toch je handen vrij. Maar misschien denk ik er wel te romantisch over.

Ik denk aan de draagdoek van bykay of babylonia tricot-slen of babylonia bb-tai.

reageer

Kelly 10-12 om 16:39

Dat is een goeie! Lijkt mij ook super dus hoop dat er wat reacties komen!

Mommy-Of-Nyana 10-12 om 17:50

goh ik wou het ook zo graag!! maar bij ons in het ziekenhuis raden de vroedvrouwen en de Gynae's het af...zou slecht zijn voor het rugje van de kleine uk...nou ik ben toch nog aan het twijfelen hoor!!! want is het eig wel bewezen dat het slecht is ik weet het niet..
zo zalig lijkt mij zo lekker genieten van je uk en je bouwt er toch een sterkere band mee denk ik dan...

wil ook wel graag meer weten er over

beebje<3 10-12 om 19:30

hier ook graag wat meer info!
lijkt me ook fantastisch voor je kleine pruts zo dicht tegen je aan te hebben !

Nina 10-12 om 20:43

Ik kwam dit artikel tegen over draagdoeken.

http://www.draagdoek.nl/draagdoeken-veilig!-a80.html

Dragen in een draagDOEK is heel goed voor de ontwikkeling van de baby, zowel fysiek als mentaal. Vanuit een veilige plek, dichtbij de hartslag en  vertrouwde geur kan een baby zich vol vertrouwen ontwikkelen. Het geeft een goede, ergonomische ontwikkeling van heupjes, rug- en nekspieren. Vanaf dag 1 tot een maand of drie draag je de baby in de foetus- of kikkerhouding, met opgetrokken beentjes ín de draagdoek en vanaf drie maanden wanneer de heupontwikkeling verder is, met de beentjes uít de draagdoek. Het is goed voor de aanmaak van oxytocine en de algehele tevredenheid van de baby en de ouder. Huilbaby`s huilen minder, bewezen in allerlei onderzoeken, en hebben minder last van krampjes en reflux. Je hebt je handen vrij voor je andere kinderen en dagelijkse bezigheden. Je kunt snel en adequaat op de behoefte van de baby reageren en de draagdoek is het perfecte hulpmiddel bij borstvoeding. Je kunt zeer discreet en te allen tijde voeden, waardoor je flexibeler bent en het voor vrouwen gemakkelijker is om langer te blijven voeden, wat de algehele volksgezondheid volledig ten goede komt.

Mommy-Of-Nyana 10-12 om 20:55

@ carla, bedankt voor de info meis!!
ga het nu toch in overweging nemen om dan misschien toch een draagdoek te gaan hanteren. maar wat voor een zou het beste zijn? er is zoveel verschil in doeken!!!

Liefs

selina (Gast) 11-12 om 08:25

Hoi allemaal

ik ben helemaal vd draagdoek!! heb m 7 jr geleden bij ons grietje, n serieuze huilbaby die zich vreselijk overstrekte, veel gebruikt en had n heerlijk tevredn kindje.
nu ben ik zelfs zo overtuigend v mening dat t juist n prettige overgang vd rug ed is. 9 mnd ligt n ukkie in de foutushouding en op aarde MOETEN ze ineens plat op de rug. hoe beangstigend kan t zijn.
volg dus je gecoel!!!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Draagdoek' in het Zwangerschapsforum