Augustus uitgerekend

744 antwoorden en 46373740x bekeken

Incognitaaa 21-04 om 21:59

Oh, daar had ik ook nog naar gekeken, omdat we niet zo'n grote ruimte hebben. Maar die vakken aan de zijkant zijn niks voor mij. Dat gaat snel een troepje worden.  Wij konden een commode kwijt van maximaal 1m10, dus zijn we er voor één van 1m gegaan. Toch wel lekker wat ruimte. We hebben dan wel een kamertje zonder kledingkast, dus enkel ledikant en commode.

Ik weet het nog niet precies. Wilde eerst voor een gewoon badje gaan, maar denk dat ik toch wél voor zo'n Tummy Tub ga. Het scheelt ook enorm in de ruimte. Eerst eens ervaringen van anderen aanhoren.

Dat soort dingen (badje, box, zittertje, kinderstoel) ga ik nu nog niet kopen. Eerst maar eens het kamertje en dan zien we vanaf een week of 30 weken wel wat we verder nog nodig hebben. De voorpret een beetje verdelen, haha.

reageer

yv 21-04 om 22:35

Een tummytub moet wel hel fijn zijn voor de baby,, voelt alsof de baby nog in de baarmoeder zit, als de tummytub dan doorzichtig is zie je dan ook hoe de kleine ligt. Alleen groeit een baby er sneller uit
Het hoofdje moet je toch vast blijve houden ook in een badje.. Het is maar net wat je fijner lijkt
Ik heb het idee dat je dan ook een gewone emmer kunt gebruiken.. ( mijn moeder gebruikte vroeger de luier emmer om mij in te wassen)

Sarah 21-04 om 22:57

Ja ik vind die tummy tub maar niks heb behoorlijk wat baby's om me heen tientallen haha en tummy tub vonden ze niks! Vind samen met papa douche ook leuk als hij wat groter is schattig!

Haha ik ben niet zo een rommelkont dus kastje met vakjes blijft bij ons wel netjes hoor, ik ga er bakjes in zetten net als bij de commode. Op mijn werk hebben we wel een grote commode is fijn de doekjes ernaast maar kan makkelijk zonder verschonen zal Alleen voore vriend wennen zijn! Aach als er maar een aankleedkussen op past!

Ons babykamertje komt pas als ik een week of 30 ben helaas dus de voorpret is bij ons de box badje etc!

Wat een verschillen tussen iedereen haha gelukkig dat je tegenwoordig zoveel verschillende babyspullen hebt qua wagens, badjes etc.

Nou alvast weltrusten!

sandy 22-04 om 02:18

goeie nacht dames,

2u15 's nachts en breng al leer dan een halfuur door op de wc, krampen jaa weer van die vreselijke en niet kunnen gaan he pfff!!!
Welkom yv,ik ben ook zo eentje die sinds 3 weken thuis ligt en hangt, den ene dag kan ik ermee 'leven' den andere wordt ik zot en kan ik wel schreeuwen en huilen!
Mja het moet dus rusten we maar...

Wij hebben ook de maxi cosi mura plus gekocht en babykamertje in babydump komt normaal begin juni spannend..
Ivm de sex, wij willen wel maar door mn 'probleempjes' raad de gyn het af omdat dit alles nog meer opwekt enz, geweldig zucht ..
mja gaan we toch ni laten hoor tot aan de bevalling, es ne keer en kalmpjes aan

hhiihi
genoeg details haaha kga proberen terug wat te slapen,hopelijk zonder krampen!

x x x slaapwel

fieke1709 22-04 om 10:34

Amai sandy gij waart er ook al vroeg bij!! Gaat het wel weer?

Ik heb mijn morgendavontuur ook weer gehad... Vertrok om 5u vanmorge richting mijn auto om te gaan werken en zette mijn tas in de auto toen ik plots hartkloppingen kreeg. Toch maar vertrokken maar eer ik goed en wel weg was kreeg ik bijna geen adem nimmer, precies of ik had een marathon gelopen. Ons mama gebeld en die is met mij naar de spoed gereden. Hebben ze mij aan de monitor gehangen maar alles was in orde, ook met het kleintje. Blijkbaar had ik een plotse boeddrukval, was toch schrikken hoor!!!

Wij gaan geen tummy tub nemen want een vriendin van ons heeft zo eentje en ze kon er niet lang gebruik van maken zei ze. Wij gaan zo een verzorgingstafel kopen met een badje in (blijkbaar iets typisch belgisch)

Anoniem (Gast) 22-04 om 11:21

Oh Sandy en Fieke, wat vervelend! Met het naar de WC gaan herken ik. Ik ben nu 3 dagen niet geweest en de dag ervoor buikkrampen en aan de diarree. Toen kwam het er van 5 dagen uit (want toen was ik ook al 4 dagen niet geweest). Ik had als PSD voordat ik zwanger was, dus het is nu nog erger. We moeten in ieder geval maar niet te hard persen!
Wat bij mij goed helpt is ontbijten met yoghurt met vers fruit en lijnzaad. Ik doe het alleen niet elke dag... als ik het doe, merk ik het meteen. ;-)

Gelukkig is alles in orde, Fieke!

Een wat? Haha, hebben jullie een plaatje van zo'n verzorgingstafel?

Incognitaaa (Gast) 22-04 om 11:23

Dat was ik!!

yv 22-04 om 13:12

Van een moeilijke toiletgang heb ik (nog) geen last van. 
Ik weet dat vezels en beweging veel helpen. In volkorenbrood zit de meeste vezels in kwa broden..

Fieke,, is nu alles weer goed? Heb je er nog last van? Zon bloeddrukval lijkt me echt eng om te krijgen.

Oh en voor degene die vroege hoe dik men buik al is.. Heb een foto toegevoegd.
Mijn shirt is nu alweer vies omdat ik tege een tafel aan heb gehangen
Ach da omkleden per dag zal is strax ook wel vaker moete door de babyspuug of geknoei

Sunshine 22-04 om 20:29

Mijn toiletgang gaat ook prima hoor, haha. Ik let erop dat ik veel water drink en donker brood eet. Wat betreft de kinderwagen: wij hebben ook de maxicosi Mura 4, lekker origineel haha.

Ik word zo super blij van al dat getrappel in mijn buik! Als ik zit of lig wordt het druk daarbinnen! Vandaag halverwege een vergadering begon ze weer, ik moest goed mijn best doen om me te blijven concentreren! Gister zag ik voor het eerst aan de buitenkant mijn buik ploppen, heel grappig gezicht!

Sarah 22-04 om 20:32

Ja geweldig he @sunshine ik voel het ook zo heerlijk als ik lig of rustig zit! En door de buikwand heen is nog steeds zo speciaal vind ik! Mijn vriend en ik kunnen niet meer wachten haha ondanks we allebei genieten van de zwangerschap zijn we zo benieuwd naar ons kleine mannetje!

Groetjes

Sunshine 22-04 om 20:35

Haha, ja ik heb ook af en toe dat ik ongeduldig word! Maar ik voel me best heel goed, dus kan dit nog prima een poos volhouden. En bovendien is ons huis nog helemaal niet klaar voor de baby. Tot die tijd dus maar lekker knuffelen met mijn buik!

yv 22-04 om 20:38

Merken jullie ook dat de kleine begint te trappelen als je iets specifieks aan het doen bent?Altijd als ik in een auto zit of rijd voel ik de kleine trappelen en draaien. In bad ook maarja dan ben je rustig aan het liggen..

Sarah 22-04 om 20:43

Haha wij zijn er ook nog niet klaar voor en hou het ook nog lang uit hoor voel me super maar als ik allemaal pasgeboren baby's om me heen zie denk ik aaaaarg nog 3/4 maandjes!

Ik voel de baby op bepaalde tijdstippen! Ze zeggen dat dit al een bepalend ritme kan zijn na de geboorte nou dat hoop ik niet haha rond 18.00 als we gaan eten voel ik hem het meest verders 00.00 s'ochtends heel vroeg en s'middags dat het echt een halfuur lang is! Me moeder zei al dat wordt nooit meer relaxed eten hihi. Ik zou m wel de hele dag kunnen voelen heerlijk!

Sunshine 23-04 om 21:02

En Yv, hoe ging het op je werk?

yv 23-04 om 21:11

Ik heb 4uur gewerkt.. En dat was meer als genoeg
12clienten eten geven en drinken en opruimen en naar de dagbesteding brenge
Toen ik thuis kwam was ik ook echt moe,, en veel bandenpijn in mijn ribben
Ook weer een gratis echo gehad bij fontys hoge school in eindhoven.
Altijd leuk om de kleine te zien,, weer flink aan het spartelen

fieke1709 23-04 om 22:06

hoi ladies,

Hier een heel gelukkige mama!!! Wij zijn vandaag op controle moeten gaan voor onze vent zijn niertjes en ze zijn terug binnen proportie!!!  oooooh we waren zoooo opgelucht!!! De gyne zei dat als dit onze eerste echo was geweest dat hij dan zou gezegt hebben dat alles in orde is met onze kleine man. Echt super goed nieuws dus  we moeten wel in ons achterhoofd houden dat de vernauwing nog is kan terug komen maar die gaat dan zeker niet blijvend zijn. Groeit er gewoon terug uit met de tijd. Ons kleintje heeft geen afwijking dus, goh ik kon wel wenen toen ik in die stoel zat!!!! Hij weegt al 1kg!!!  t gaat vooruit seg!

Voor de rest voel ik mij ook terug super in men vel al probeer ik het wel wat rustig aan te doen op het werk. Collega's steunen mij ook goed en dat doet ook deugd.

wie wou er hier weten wat zo een verzorgingstafel was? :-) ik heb geprobeerd een foto te posten maar krijg hem er niet op, anders gewoon effe in google ingeven: Quax verzorgingstafel. Dan vindt je er met en zonder badje, tis er eentje met een badje onder

Sarah 23-04 om 22:16

Hee fieke!

Wat een heerlijk nieuws zeg!! Gefeliciteerd dan maar! En je baby weegt al 1 kilo wauw!!! Dat gaat zeker de goede kant op ik was hier al blij met die 450 gram haha al 1 kilo wauw hihi. Niertjes ook goed nou jij zal wel heerlijk slapen vanavond alles is goed en je hebt je kleintje weer mogen bewonderen!

Groetjes

lola 24-04 om 11:37

hoi meiden,

het is heerlijk buiten, dit doet echt goed. hoop dat alles goed is met jullie.

Fieke; meid dat is geweldig nieuws. het belangrijkste is dat zijn niertjes er goed uit zagen.
en dan nog het mooie nieuws dat die al 1 kilo weegt. nou meid je hebt alle redenen om blij te zijn 




yv 24-04 om 15:52

Hey fieke
Wat een geweldig nieuws, zeker een opluchting..
Hoe kom je erachter hoeveel de kleine weegt?

Sunshine 24-04 om 18:13

Vanmorgen weer controle gehad, dus ook weer het hartje gehoord. Ik vind dat zo onwijs leuk! Ik heb mijn gewicht nog even aangekaart (7 kilo erbij, 22 weken zwanger). Mijn verloskundige vond het een beetje veel, maar zolang ik normaal eet en drink is het prima. Ze raadde me aan om na het avondeten nog even in beweging te komen, rondje wandelen ofzo. Best pittig, omdat mijn werk ook al veel lopen en traplopen is.... 'S avonds zijn mijn benen een beetje moe.... Ons kindje was precies goed gegroeid, dus ze maakt zich geen zorgen. Ik ook niet! Ik hoop wel dat die kilo's er na de bevalling weer vlot afgaan!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Augustus uitgerekend' in het Zwangerschapsforum