Augustus uitgerekend

744 antwoorden en 46378052x bekeken

fieke1709 06-06 om 23:02

Ow sunshine, dat moet idd raar geweest zijn hoe doe je dat als ik vragen mag? T kan idd wel dat je borsten al melk beginnen lekken hoor...

Sandy, als ik mij niet vergis is in nederland de kraamhulp een beetje anders als hier. Ze doen na de bevalling wel ook zoals hier wat huishoudelijk werk en helpen je bij u kindje maar ze komen ook een keer vooraf om samen met je de bevalling te bespreken en wat je allemaal nodig hebt... In nederland worden nog veel thuisbevallingen gedaan. Je kan ze vergelijken met een vroedvrouw hier... Nederlandertjes, ben ik juist of niet? ik gok maar e. wij hier in belgie moeten ook niet naar een vk maar altijd naar de gyne, das ook een verschil.

Hier alles goed, allee ja buiten de klachten he. Ben al een hele dag mijn enkels aan het zoeken en voor de rest heb ik nu heel fel last tussen mijn benen aan de linkerkant, morge terug naar de dokter effe navragen. Maandag had ik ook terug een bloeddrukval/hyperventilatieaanval gehad ventje was flink geschrokken. Wouden net naar spoed te vertrekken toen het over was... Wou eigenlijk volgende week terug gaan werken maar durf het nimmer riskeren, zeker niet nu daarstraks een collega van mij gepost had dat ze extra pauze had opt werk omday er 28 graden binnen was dan val ik flauw denk ik!

reageer

Sunshine 07-06 om 08:54

Tsja, hoe doe je dat.... Lastig om uit te leggen. Als je op Google "handkolven" intikt dan is het eerste resultaat al best een goede uitleg. 

Op vrijdag hoef ik niet te werken, dus ik ga lekker relaxen! Straks m'n gezicht goed insmeren en dan lekker naar buiten! Fruit kopen op de markt en lunchen bij m'n zus. Heerlijk genieten!

Fijne dag allemaal!

nicelinda 07-06 om 10:59

14 augustus uitgerekend van ons 1e kindje en het wordt een meisje

belle12 19-06 om 08:50

Hallo dames wat is het stil hier ?

Aoeth 19-06 om 09:14

Hoi hoi,

ik kom me hier mee aanmelden.
Uitgerekend op 5 augustus van een verassing, gezien ik het geslacht helemaal niet wil weten.
Verder tot op heden een absolute droomzwangerschap gehad.
Eigenlijk zo goed als nergens last van gehad en nog steeds niet.
Dus ik hoop dat het zo mag blijven.

Mijn kleine ukkie is ook een enorme druktemaker daar in mijn buik.
Wat steeds fijn is. Gezien ik het al sinds 15 weken zwangerschap voel rondtrappelen daarbinnen

Als laatste misschien interessant om te weten dat ik uit België afkomstig ben en dus nog een goede 4 weken blijf werken.
Al begint dat soms wel zwaar te vallen, maar goed, we houden nog eventjes vol.

Groetjes,

A

sandy 19-06 om 10:10

goeiemorgen,

tis hier inderdaad volledig stilgevallen sinds de facebookgroep werd opgericht,jammer..
Ik heb ondertussen al 2x int ziekenhuis gelegen, had dervoor al zeer veel complicaties en rust vanaf 4 mnd ,korte baarmoederhals enz..
vorige week opgenomen geweest omdat ze dachten zwangerschapsvergiftiging, en dan 2 dagen derna opnieuw,al voorweetjes, 1cm opening, zeer korte en dunne baarmoederhals waar hoofdje op drukt enz..Ben terug thuis v gisterenavond na 3dagen en tis dus zeer onvoorspelbaar en 't kan elk moment gebeuren al hoop ik dat ze nog heel even blijft zitten natuurlijk.
Ben al ''blij'' dak de 33 weken haalde en de longrijpingspuiten zijn ook achter de rug dus das allemaal in orde maar toch ze is nog zoooo klein..
Ach ja we zien wel, tegenhouden zal niet lukken, blijven rusten en elke dag telt..
X

yv 19-06 om 10:42

Als hier berichten opkomen probeer ik wel nog te reageren.. 
Ik heb vorige week ook un ziekehuis bezoek gehad, eerst een rondleiding door de verloskamers. En snachts verloor ik vocht, dus de volgende dag zag ik het live..
Gelukkig was het geen vruchtwater,, maar afscheiding die nu dunner is door de warmte..
Meer mense ook last van stressincontinentie?:s
Ik hoef maar te niezen en het gebeurt me al:s

En men vader is weer teug aan het ziekenhuizen...  Bleek dat hij ook longkanker heeft. Allern nbekend of het wel of geen uitzaaiing is van de nier.. Bleeh

Nog en paar daagjes n dan ga ik trouwen.. Hopen dat ik de hele dag een beetje volhoud

sc 19-06 om 11:22

Hi, ik wil me ook graag aanmelden.
Allereerst sterkte voor Sandy & Yv.

Mijzelf = eerste zwangerschap. Zelf al ietsjes ouder, nml 35 jaar. Eind augustus uitgerekend. We krijgen een dochter.
Nog nooit van mijn leven zo gelukkig geweest als de afgelopen paar maanden. Wat een geluk kan zo'n ongeboren kindje geven. Ik verwacht dat mijn geluk zich gewoon doorzet als onze dochter geboren is: ik zie er zo naar uit om haar in mijn handen te mogen houden.

tien (Gast) 19-06 om 14:34

Hallo allemaal!
Ik (39) zwanger van de 3e en uitgerekend 6 augustus. Heb al een behoorlijke buik did aardig inde weg gaat zitten, maar verder mag ik niet klagen . Nu nog 3 weken werken ben al aan het aftellen.... en jullie? Last van de warmte??

yv 19-06 om 18:47

De warmte,, ach nee ben je gek.. ik ben super benauwd en kortademig. Zweet me te pleures. Hihi
En daar dat alles slaap ik slecht. Zit de kleine nog lekker te friemele en tegen men longen aan te drukken. Wat ook de benauwdheid verklaard.

Maar door de hitte nog sneller last van hoofdpijn duizelig en ligt gevoel in men hoofd..
Bleh plak weer

Sunshine 20-06 om 15:29

Hier alles lekker op de rit. Zojuist hebben we een groeiecho gehad en alles zag er prachtig uit. Ons kleintje zit op de bovenste lijnen van de curve, met lange benen, een groot hoofd en een dikke buik. Maar o, o, o, wat vond ik haar weer lief. Ze lag heerlijk met handen en voeten bij haar hoofd, dus helemaal opgerold. Zo leuk om te zien. Verder gaat alles hier ook prima. Met het warme weer probeer ik wat rustiger aan te doen en dan is het goed vol te houden. Nog vieren weken tot mijn verlof, dat gaat wel lukken!

pregnant91 25-06 om 22:49

Hallo,

Ik wil me ook graag voorstellen. Ik ben zwanger van mijn tweede kindje en ben op 24 augustus uitgerekend. Tot nu toe verloopt alles goed maar merk wel dat werken zwaarder wordt.

Gelukkig hoef ik nog maar 2 dagen en dan kan ik lekker rustig naar de bevalling toewerken

Anoniem (Gast) 27-06 om 14:19

Hallo allemaal,

Ik ben ook nieuw, uitgerekend ook op 24 augustus, toevallig pregnant91!
Heb heel veel last van harde buiken, dus moest het werktechnisch gezien wat rustiger aandoen. Aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant maakt het me ook wel wat onzeker. Nou ja, het is de eerste, ik laat het allemaal maar over me heen komen...
Wel leuk om te lezen hoe collega-zwangeren het zwanger zijn allemaal ervaren! ;-)
Tipje trouwens dat ik net heb gelezen in het boek Buskruit met Muisjes (super leuk nieuw boek trouwens, echt iets voor alle zwangeren in deze fase!), we mogen nu aan de frambozenbladthee... Schijnt te helpen voor een snelle bevalling.
Nou, baad het niet dan schaadt het niet, ik ga het in ieder geval proberen!

sandy 29-06 om 15:39

hallo allemaal...

op zaterdag 22 juni op 33 weken is onze lieve kleine Ella geboren..
Veel problemen, veel tranen, vele angsten en onzekerheden...
Ik ben ondertussen ''thuis'' we rijden elke dag, 2,3 soms wel 4 x op en af om onze kleine pruts te verzorgen, kangeroeen, of gewoon om bij haar te zijn.
Ondertussen weegt ze terug 1kg800 en komt ze elke dag een klein beetje bij door de speciale vetten en vitaminen spuiten en mijn moedermelk.
Tis een vechterke dat hebben we bij de geboorte al mogen ondervinden dus nu alleen maar bergop en positief denken, en over 5 weken kunnen we beginnen dromen om onze kleine prinses mee nr huis te nemen...

nog veel succes aan alle zwangere dames hier en ik hoop dat jullie een langere zwangerschap hebben zodat de baby rond en gezond genoeg is om mee nr huis te nemen want dit is hartverscheurend..
maar kopje op het gaat nu de goede kant uit en we bijten nog ff door want we zijn zzooo verliefd op onze kleine muis...

x sandy

Incognitaaa 29-06 om 17:24

Hey Sandy, van harte gefeliciteerd met jullie dochtertje!! Vervelende situatie allemaal, maar fijn dat het zo'n vechtertje is!! Was het wel een natuurlijke bevalling of niet?

Hier nog een link voor je. Ze hebben tegenwoordig ook een fotograaf in België:
http://www.earlybirdsfotografie.nl/
Dit is een Nederlandse stichting die gratis fotoreportages maakt ban te vroeg geboren baby's. Heel mooi werk!

Nogmaals gefeliciteerd en veel sterkte en succes de aankomende tijd! X

Incognitaaa 29-06 om 18:03

Heb je trouwens een foto van je kleine muiske?

Sunshine 30-06 om 10:08

Hoi Sandy, gefeliciteerd met de geboorte van je kleine meid! Leuke naam trouwens! 

Hier gister lekker wezen shoppen voor de baby. Twee hele lieve setjes kleren gekocht en verder lakentjes, badje, hydrofieldoeken en alle andere dingen van de zwangere-mensen-boodschappenlijst. Ons huis begint steeds meer roze te kleuren!

sandy 01-07 om 14:57

Ik heb eerst 3 dagen weeen gehad en weeremmers om alles tegen te houden maar dit lukte niet dus hebben ze haar laten komen..
12 uur weeen, 6cm opening om dan te horen dat een spoedkeizersnede hoogtijd was, navelstreng rond 't nekje en hartslag die regelmatig en lang weg viel.
Ze krijgt alle goeie zorgen op neonatale afdeling, hangt aan veel kabeltjes en machienes maar dit is goed om alles int oog te houden.
Seffes gaan we weer knuffelen met haar..  x foto's staan op kodak nog ni op pc x

yv 01-07 om 16:49

Pff, dat is zeker een zware bevalling. 3dagen weeen en dan nog un keizersnede..
Ik hoop dat de kleine snel aansterkt en van de kabels af kan.. 
En natuurlijk mee naar huis

B. 04-07 om 10:54

Hallo allemaal,

Ik ben nu ruim 32 weken zwanger van ons eerste kindje. Uitgerekend op 26 augustus. Ik kijk al heel lang mee op deze site en toch maar besloten eens een berichtje te posten

Met kindje gaat alles goed, zover ze kunnen zien. Wel heb ik al heel lang last van veel harde buiken (vanaf wk 22) en niemand weet eigenlijk waarom ik dat heb. Dus de laatste 2 weekjes maar terug naar 50% werken. Ga met 34 + 4 met verlof.

Ons kindje is nog niet ingedaald. Maar gaat niet zo lang meer duren denk ik. Al wel last van indalingsweeën af en toe. Ik ben super nieuwsgierig! We weten niet wat het geslacht is dus een aangename verassing bij de geboorte!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Augustus uitgerekend' in het Zwangerschapsforum