Augustus uitgerekend

744 antwoorden en 45837187x bekeken

fieke1709 10-02 om 22:11

Hey incognitaaaa en sandy, veel succes met de uitslag!!! Ik duim dat deze goed is!! Sandy, wat was jullie nekplooi dan of hebben ze het cijfer niet gegeven? Bij kameraden van ons was dit ook het geval, begrijp je ongerustheid zeker, je gaat nu door een kleine hel. Bij hun was het cijfer van de plooi wel goed maar was er ook iets mis met de combinatie ervan. Gelukkig is het wel goed afgelopen, positief denken meidje!!! Incognitaaaa jij ook he!

Incognitaaaa, in nederland kan je kiezen of je de combinatietest laat doen of niet. In belgie is deze standaard, dat is het verschil met jullie. Of we een vruchtwaterpunctie laten uitvoeren is wel aan ons de keuze.

Mijn 12 weken echo was goed!! Testen waren ook goed. Binnen onderhalve week heb ik de 16 weken echo. Wij zijn gisteren wel nog een pretecho laten nemen in 3D, was wel heel leuk en leerzaam. Echt een super vrouwtje die dat deed. Ze vertelde ons wel dat ons ukje zijn niertjes wat aan de grote kant zijn, moeten we in de gaten houden. T scheelt niet veel dus tis niet onrustwekkend maar we moesten het toch even mededelen aan onze gyne. Kan zijn dat mee dat de baby verder groeit de niertjes niet zo hard meegroeien en dan is alles in proportie. Hoop dus met de 16 weken echo dat ze niet te fel meer gegroeid zijn. Ik probeer me niet te ongerust te maken maar het speelt toch in men achterhoofd.

Verder heb ik wel al wat spulletjes gekocht, vorige week hebben we de babykamer gekocht en heb ook al enkele verzorgingsspulletjes gekocht en wat kleertjes in de uitverkoop. Mijn mama heeft ook wel elke week iets kleins bij vorige week nog 2 schattige pyamatjes met i love mom en i love dad erop aaah super lief!!! Ze is dan ook super trots!!

reageer

Incognitaaa (Gast) 11-02 om 14:31

Bedankt voor de uitleg! Er zit echt wel wat verschil in aanpak tussen België en Nederland. Best raar, vooral ook omdat veel Nederlanders in Antwerpen en Gent studeren.

De echo vanmorgen was zooooooo mooi! Nekplooi goed, hersentjes goed, hoofdje goed, hartje goed en het zwemt en drinkt lekker. We zijn helemaal tevreden. En er komt vast niets geks uit het bloedonderzoek en anders kunnen ze daar echt wel wat aan doen. Ik sta er weer 100% positief in en ga vanavond weer eens wat shoppen. Sowieso met mijn man naar de bouwmarkt.

fieke1709 12-02 om 12:00

Oooh wat fijn dat alles goed was incognitaaaa kan je weer lekker gaan genieten!! Bouwmarkt? Ga je verbouwen? Ik ga namiddag eens neuzen bij de h&m voor zwangerschapskleding denk ik

Incognitaaa (Gast) 12-02 om 15:38

Ja, super fijn!!

Beneden is alles opgeknapt en de badkamer is in oktober verbouwd. We wilden dit jaar nieuw laminaat op de bovenverdieping leggen. Dat plan is nu iets naar voren geschoven. Nu kunnen we de meubels uit de andere kamers namelijk nog even in de toekomstige babykamer zetten en daarna meteen de babykamer doen!

Voor zwangerschapskleding is het hier nog net iets te vroeg. Heb nu mijn leggings en broeken aan uit de tijd dat ik 8 kg zwaarder was. Past perfect!

fieke1709 12-02 om 17:32

Hihi al chance dat je die kleding nog had ik ben net bij de h&m geweest en bij deze hadden ze geen zwangerschapskleding verdorie... Kon het natuurlijk weer niet laten om langs de babyspullen te passeren en jawel hoor, daar vond ik natuurlijk wel iets haha

Je hebt gelijk dat je de vloer nu doet dan, wij hebben hier ook nog super veel werk maar ik vrees dat niet alles op tijd zal afraken. Dat de babykamer maar op tijd afraakt dat is het belangrijkste.

Connection 15-02 om 14:53

Hey, weer een update van mij. Misschien voor anderen ook interessant. Vorige week heb ik wereldkundig gemaakt dat ik zwanger was, de uitslag van nekplooimeting was goed, dus ik had geen zorgen meer. Maandag of dinsdag zouden ze bellen als de uitslag van het bloedonderzoek niet goed was ( ik heb combinatietest aangevraagd, gezien mijn leeftijd).dus woensdag was ik helemaal gerustgesteld. Helaas... Afgelopen maandag kwam ik er achter dat ze mij vergeten waren te bellen en de uitslag van de combinatietest was een kans van 1:20 dat mijn kindje down heeft. Slik... Dinsdag naar het ziekenhuis om dit te bespreken. We hebben de opties doorgesproken:
Niks doen
Vlokkentest (maar daar was shet inmiddels te laat voor)
Vruchtwaterpunctie
Bloedtest in Duitsland laten uitvoeren

Niks doen was voor mij geen optie, ik wilde voor zekerheid gaan. Ook al had ik maar 5% kans op een kindje met Down(dat lijkt al een stuk beter dan 1:20)
Vlokkentest kon dus niet meer en geeft ook kans op een miskraam en vruchtwaterpunctie kan pas vanaf week 16, dus nog twee werken wachten.
Dus heb ik me georiënteerd op de Bloedtest. Voordelen: 
- ze testen het bloed van mijzelf, hierin zit voldoende DNA van mijn kindje om down vast te stellen. Dit is uiteraard risicoloos.
Het kon al snel

Connection 15-02 om 15:02

Vervolg...Nadelen:
- het kost geld (€1.250 voor bloedonderzoek, verplichte uitgebreide echo €200-250)
- ver weg
- uitslag duurt tien werkdagen

Ik heb een aantal klinieken opgebeld en kwam uit bij een hele fijne kliniek. Gisteren ben ik gegaan. Daar heb ik eerst een zeer uitgebreid echoscopisch onderzoek gehad, alles was helemaal ok. Het onderzoek was ook veel uitgebreider dan het zgn uitgebreide onderzoek in nl met 12 weken als onderdeel van de combinatietest. Haar conclusie: ze zou van haar stoel vallen als de bloedtest down zou uitwijzen. 
Maar ja, ik was er voor naar Dl gereden, dus die bloedtest ook maar laten doen. 

Het wachten is nu dus op de uitslag.
Ik moet zeggen dat ik helemaal geen spijt heb van mijn bezoek aan Duitsland. Wat een verschil in behandeling ook tussen ziekenhuis hier en kliniek daar! Echt ongelofelijk. Maar misschien had ik net een goede kliniek getroffen, dat kan.

Oh ja, en ik weet nu ook dat ik in verwachting van een jongetje ben

misschien dat deze optie voor anderen ook te overwegen is!

Connection 16-02 om 06:46

Hoi incognitaaa,Ja, de score wordt ook door mijn leeftijd beïnvloed. Ik had zelf van tevoren bedacht dat als de combinatietest geen bijzondere dingen aan het licht zou brengen, ik verder niet zou laten testen. Nu bleek dat mijn bloedwaarde toch abnormaal hoog is, moest ik kiezen. 
Wat ik ga doen met de uitslag, weet ik echt nog niet. Ik weet alleen dat ik het zeker wil weten. Ik verwacht zelf dat het goed zit, ben er zelfs van overtuigd. Daarom kan ik ook echt niet goed bedenken wat ik zou doen als het niet zo blijkt te zijn.

sandy 16-02 om 17:49

Hey connection,

wat een verhaal.. en ja dat is slikken.. Ik ben nu bijna 2 weken aant wachten en donderdag mag ik eindelijk nr Leuven voor de vruchtwaterpunctie. na 4 dagen weten ze de uitslagen van down en nog 3 weken later de definitieve uitslagen op andere afwijkingen ja of neen. Dus nog 3 weken ale 4 van nu leven in die verdomde onzekerheid..
Ik wist niet dat ze zoiets in je bloed (dna) konden zien hoe komt dat ze dit dan niet gewoon bij ons in Beligie doen op deze manier? Ik begrijp t niet...Ale ze hebben toen bloed genomen en gezien dat de waardes niet goed waren maar dan weet je toch nog niks zeker?
Ik hoop voor ons dat we ons binnekort niet meer ongerust moeten maken en nog kunnen genieten v die laatste maandjes zwanger zijn.
Incognitaa, Ik vind t een hele moeilijke vraag die je daar stelt iedereen is daar anders in en denkt er anders over en dit is zo persoonlijk.. het is anders als je ZELF voor deze keuze staat en zeker niet gemakkelijk. wat de uitslagen ook zijn en de keuzes die hierbij gemaakt worden, die moeten gerespecteerd worden door anderen..
Positief blijven en hopen dat we nooit voor deze keuze moeten staan.. x

Connection 17-02 om 01:46

En fieke, veel succes met de echo. Probeer je niet teveel zorgen te maken. Zal aan je denken.

Connection 17-02 om 01:27

Hey Sandy en Incognitaa,Tsja, het is een beetje een ingewikkeld verhaal, maar zal het proberen uit te leggen. 
Ten eerste, hoe komen ze aan die verhoogde kans? 
De combinatietest is een test waarbij ze twee aspecten beoordelen; de nekplooimeting en de bloedmering. Beide aspecten, onafhankelijk van elkaar, geven 60% zekerheid over de kans van je kindje op down. Samen geven ze een hogere zekerheid. En ze verwerken in de kansberekening tevens je leeftijd. Bij mij was de nekplooi 2,0 mm. Deze hoort 1,8 te zijn, dus op zich niet abnormaal. Een bloedwaarde was echter 3,5 maal te hoog. Alles samen geeft een kans van 1:20 op een kindje met down. Wat een beetje moeilijk te begrijpen is, is hoe dat kan als de nekplooimeting goed is. Dat komt dus doordat die bloedwaarden en nekplooi een even grote voorspellende waarde hebben. Bij mij (en bij Sandy ook geloof ik), was de nekplooi goed, maar de bloedwaarde niet, maar dit had voor het zelfde geld andersom kunnen zijn. Dus, dat de nekplooi bv 8 mm was en de bloedwaarden goed. Zegt even veel of weinig over de kans op een kindje met down. Gevoelsmatig is nekplooi een betere voorspeller, maar in de praktijk is dat niet zo. Een downkindje kan een volslagen normale nekplooi hebben.

Connection 17-02 om 01:42

Fieke1709, in antwoord ook op jouw vraag dus;
Ten tweede; de bloedtestin Duitsland. Deze test heeft niets te maken met de bloedwaarden die gemeten worden met de combinatietest. Ze testen daar het DNA van je kindje wat ze kennelijk uit je bloed kunnen halen. Dit is een behoorlijk technisch hoogstandje en redelijk nieuw in de wereld. In verschillende landen is het geaccepteerd als test op down, maar nog niet in NL. Ik ben wel via mijn gynaecoloog in het ziekenhuis op het spoor gezet, dus kennelijk is de medische stand hier ook wel overtuigd van de zorgvuldigheid van de test, maar dus nog niet geaccepteerd door de overheid. 

Per saldo test de bloedtest hetzelfde als een vruchtwaterpunctie, maar dan door het bloed van de moeder te testen. 

Ik hoop hiermee antwoord gegeven te hebben op jullie vragen.

Sunshine 17-02 om 10:53

Wat spannend zeg, al die testen!
Hier loopt alles wel prima. De middagdutjes pak ik nog lekker mee als mijn dag het toelaat, maar verder geen klachten ofzo. 1 maart mogen we weer naar de verloskundige, maar dan nemen ze alleen een vragenlijst door en meten ze bloeddruk en nog wat van die dingen. Sporten gaat nog lekker, al kost het wel veel energie. Gister was ik na de wedstrijd echt op, maar een half uurtje later was ik weer de oude. Succes voor iedereen die uitslagen afwacht. En voor iedereen: ik hoop dat jullie kunnen genieten!

Groetjes!

Connection 17-02 om 14:36

Hey sunshine. Ik geniet volop hoor. Het helpt mij gewoon erg om al die kennis te verzamelen, dat geeft mij houvast. Na uitgebreide echo in DL ben ik gerustgesteld. Dus geniet met je  mee. 
Sporten, Tsja, dat doe ik eigenlijk helemaal niet. Ik fiets niet eens meer. Erg hè? Weet dat het wel goed is om in conditie te blijven, maar ja...

verder ben ik op zoek naar een huis. Vind het zo moeilijk. Ik werk in een grote stad, zou daar in een appartement kunnen gaan wonen, maar daar heb je vrijwel geen aanspraak natuurlijk. Bovendien is het lastig als mijn zoon (klinkt dat stoer!) later na school met vriendjes wil spelen enzo. 
Buiten de stad heb ik weer meer reistijd, dat is ook niet fijn.

Hebben mensen tips of suggesties? Weet dat het heel persoonlijk is, maar ben wel erg benieuwd naar ervaringen van anderen.

sandy 17-02 om 13:17

hey connection

bedankt voor de hele uitleg nu begrijp ik het al beter..
Ik weet inderdaad niet of ze toen de dikte vd nekplooi vermeld heeft en dat zou ik graag weten maarja zal ik donderdag zowiezo wel opnieuw te horen krijgen dan.
Heb hier papieren van mijn gyn liggen die ik moet meenemen naar Leuven maar ik kan er niet aan uit mss iemand van jullie wel waar ik de nekplooi moet zoeken?
PAPP-a IU/L 2.2 en dan nog eens 2.18
en dan ook nog ergens nuchal translucency mm 1.4  dus ik denk da hier wel ergens de nekplooi meegedeeld wordt maar waar...staat zoveel op.
Ach ja ik moet dan toch wachten op de resultaten van de vruchtwaterpuntie en dan 2 dagen goed rusten en hopen dat er niks mis gaat hierdoor.
Toi toi voor je uitslagen connection en FIEKE jij ook voor dinsdag maak je niet teveel zorgen! wij duimen!
Ben blij voor jou Sunshine dat alles goed is,houden zo!

x x x

Connection 17-02 om 14:28

Ben weer hel tekst kwijt. Grrrr. Verkorte versie:Nekplooi bij jou is 1,4. Dat is heel goed!
Bloedwaarden zouden beide rond 1,0 moeten liggen, bij jou dus verhoogd. Maar geen idee of dat erg abnormaal s, hoor. Ben geen dokter!!! Bij mij was alleen beta HCG verhoogd, maar dan ook flink (3,49). De laatste in combinatie met mijn leeftijd zorgt voor 1:20.

sandy 17-02 om 15:05

amai connection jij weet me direct te zeggen wat die cijfertjes allemaal beteken BEDANKT
ik dacht wel da ze toen zei dat nekplooi er 'goed uitzag' maar ben t in een waas vergeten toen ze me zeiden dat bloedwaardes niet goed waren,vruchtwaterpunctie enz..
Wat moet de nekplooi dan normaal zijn.. mijn risico is 1/252 dacht ik.
Wanneer weet jij je definitieve uitslag dan? moeilijk he... ik leef met je mee

en nog es bedankt voor al de uitleg die je hieraan wilt geven!  x

Connection 17-02 om 17:03

Bij mij in het ziekenhuis zeiden ze dat 1,8 nekplooi normaal is. Dus daar zit jij nog onder. En 1:252 wordt hier niet eens als een hoog risico gezien, dus ik zou me niet al teveel zorgen maken als ik jou was.

sandy 17-02 om 15:11

ahja nog even dit..kweet niet of dit de raad is die zoekt ..
Ik heb vroeger altijd in een huis gewoond tot mn ouders gescheiden zijn toen ik 11 werd.
Daarna altijd op een appartement met een vrij ruim terras en wij heben nooit iets gemist.
Als het mooi weer is ga je met je kind opt terras spelen,of wandelen, speeltuinbos,zwembad, vrienden familie enzz.. en zo ben je lekker kort overal bij
Tenzij je huisje tuintje wilt en dat heb ik nu met mn man sinds een jaar en geloof mij hoeveel uren dagen weken wij in de tuin moeten werken ook geen lachertje hoor moet je echt wel voor zijn en veel energie en werk insteken!
ach ja alles heeft zn voor en nadelen, maak van je huis (of appartement) je THUIS dan komt alles goed en kan je gelukkig zijn... liefs xxx

Connection 17-02 om 17:05

Dit is precies de raad die ik nodig heb. Heel goed dat je ook nog even zegt hoeveel werk een tuin is. Ik heb hiervoor ook een eengezinswoning gehad en ik kan niet zeggen dat het mijn hobby is, dus wat dat betreft druk je me wel weer met mijn neus op de feiten. Bedankt. En alle advies is welkom!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Augustus uitgerekend' in het Zwangerschapsforum