Benieuwd naar de 1e echo!!

7 antwoorden en 45467270x bekeken

19 and pregnant 18-01 om 09:27

Hallo allemaal, ik ben Gen en ben 19 jaar oud. Ik ben al 6, bijna 7 weken zwanger. Aan het begin was het even wennen aan het idee dat ik over 9 maanden een mama wordt, maar ik wil nu niets liever dan mijn kleine eindelijk te kunnen zien! 11 feb. hebben wij onze eerste echo, dan ben ik 10 weekjes zwanger.. wij zijn er zo benieuwd naar! maar hoe verloopt de eerste echo nou echt?

reageer

Anne 18-01 om 10:26

Meestal is de eerste echo een inwendige echo, omdat je baarmoeder dan nog niet boven je schaambeen uitkomt en ze dus via je buik nog niets zullen zien. Ze kijken naar het vruchtje, meten het om te kijken hoe ver je werkelijk bent en je zult ook het hartje al kunnen horen kloppen. Echt iets om naar uit te kijken dus!

Mommy-Of-Nyana 18-01 om 15:40

Eerst en vooral ezn hele dikke proficiat!!
Ken het gevoel hoor meis dat het even schrikken en wennen is dat je na 9maand mama zult worden had dit ook ben zelf 22 en ben maandag uitgeteld dus we zijn er bijna..
De eerste echo was bij mij ook op 10weken wist toen ook nog maar 2dagzn dat we zwanger waren...(lang verhaal)
maar zoals anne zegt de eerste is een inwendige echo en meten ze het vruchtje en kan je de hartslag horen ze gaan dan na hoelang je werkelijk bent en je krijgt een datum wanneer je ongeveer uitgeteld bent. Nou ka. Die bij je.volgende controle verschillen. Maar is niets om je zorgen over te maken! Ik heb 3verschillende datums.gehad 7-14-21januari.. En kijk mn meisje zit nog steeds in de buik ten laatste 28jan worst ze gehaald als ze niet zelf wil komen. Geniet van je eerste echo meis en als ie vragen hebt voor je gynae zeker vragen! Ze gaan je ook zeggen normaal wat je wel en niet mag eten enz
veel liefs en echt genieten is zo speciaal moment!!!
Xx

19 and pregnant 20-01 om 19:17

Dankjewel voor je reactie! Ik heb er nu wel een beetje een beeld bij..  Ja, ik twijfel heel vaak of ik iets eigenlijk wel mag eten of niet.. dat is echt wennen voor mij, ik eet echt alles en nu moet ik er even bij stil staan. Heel spannend allemaal en is je meisje al geboren?

Evelientje (Gast) 18-01 om 15:58

spannend hoor ik zat met een brok in min keel en hele zware knieën maar het was geweldig !

Mommy-Of-Nyana 20-01 om 19:58

Hoi meis,
Ons meisje is er nog steeds niet jammer genoeg.. Morgen aan de monitor terug en op controle..dan oom bespreken hoe en wat voor de bevalling.. Maar ten laatste 28januarie zal ze geboren worden...
Ja als je toxoplasmose resistent bent mag je vrijwel alles eten en drinken.. Ik mocht van mijn gynae alles eten en drinken maar wel in mate natuurlijk zoals prepare 1keer maar in de week ofz... Maar je gaat een lijst krijgen als je dat vraagd hoor em je gaat er zoiezo op letten.. Wel altijd zien dat je groenten hezl goed blijft wassen enz.. Dat deed ik wek nog ook als we uit eten gaan laat ik de groenten liggen voor de zekerheid...
Veel liefs

19 and pregnant 21-01 om 19:20

Dankjewel! Jaa, ik heb ook liever een "normale" echo, maarja dat is allemaal bijzaak. Als ik het hartje hoor kloppen, dan ben ik al blij! Ook heel spannend allemaal, dan kom je te weten of je een meisje krijgt of een jongetje!!

Liefs, 

Gen

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Benieuwd naar de 1e echo!!' in het Zwangerschapsforum