HCG in je lichaam

10 antwoorden en 45421696x bekeken

Annemiek (Gast) 23-01 om 15:35

Hoi ons, je kunt ongeveer 2 maanden lang geen zwangerschapstest gebruiken wegens het hCG hormoon dat nog is je lichaam zit.

Als je vermoed dat je zwanger bent vraag dan om een bloedtest (ik weet niet waarom maar daarmee kunnen ze het geloof ik wel testen)

reageer

RJ 23-01 om 16:34

Ik heb mijn bloed moeten laten testen tot het nul was, duurde ongeveer drie tot vier weken. Had 2 maanden later positieve test door volgende zwangerschap. Misschien maakt het nog uit hoeveel hcg er nog in je lichaam zat, dat weet ik niet. Denk ook dat als je een menstruatie hebt gehad en je daarna weer positief test het heel goed door een zwangerschap kan komen. heb je een positieve test? Ik had ook deze vraag toen ik weer een positieve test had, ondanks dat ik gecontroleerd was. Maakt je toch aan het twijfelen... Liefs

ons meutje (Gast) 23-01 om 21:43

Hey RJ

Nee ik heb geen test gedaan. Twijfel nog te erg de vk had ook gezegd dat het 5 of 6 wk kan duren voor mijn lichaam mijn cyclus op pakt. Denk als ik nu ga testen dat ik dan nog niet echt weet of ik zwanger ben.
Er is mij na de miskraam niet voorgesteld om te meten hoe hoog het hcg was. Ik zou nu mijn eerste menstruatie moeten krijgen. Miskraam was in dec.

RJ 24-01 om 08:23

Ik bleef op controle omdat het een bbz was maar is gelukkig wel zelf in een miskraam uitgelopen. Spannend weer die eerste menstruatie na een miskraam. Ik vroeg me ook steeds af hoelang kon gaan duren. Gelukkig kwam het al weer vrij snel. Bij mij heeft de miskraam zelf wel erg lang geduurd. Als die eerste menstruatie is geweest geeft dat weer een beetje vertrouwen in je lichaam vond ik, het werkt nog en natuurlijk het feit dat je het weer kunt gaan proberen. Zijn jullie er al weer klaar voor? Ik was na die eerste menstruatie gelijk weer zwanger. Hoop dat de menstruatie snel bij je doorzet en jullie weer snel zwanger mogen zijn. Liefs

ons meutje (Gast) 24-01 om 11:41

Ja het is zeker spannend. Vraag me dan ook af of we niet beter eerst die menstruatie hadden af moeten wachten al vorens er weer voor te gaan. Omdat je dan meer zekerheid hebt. Dus ja wij gaan er al weer voor. Voor mijn gevoel is het een gemiste kans als we het nu hadden laten schieten aangezien ik ook al bijna 35 word. Ik moet het nu maar als voordeel gaan zien dat ik straks misschien al langer zwanger zou zijn als ik verwacht. Dan heb ik al een aantal weken achter de rug waarin ik me geen zorgen heb kunnen maken. Ik verwacht dat de eerste weeken nu voor mij extra spannend zullen zijn. Ivm de miskraam.

Esraa 24-01 om 13:11

Hoii Dames, Nou zoals jullie eerder al hadden gelezen en wel samen eens hebben gekletst heb ik ook zelfde meegemaakt, alleen ik was na mijn miskraam na 2 weken alweer ongesteld dus dats wel positief  dus wij gaan er ook weer helemaal voor hoop dat we allemaal gauw onze engeltjes op ons schoot mogen nemen. Vind het wel erg spannend allemaal ken ook niet meer wachten word ongeduldig voel me al een paar dagen erg suf en al misselijk bij me eerdere miskraam was ik pas veel later misselijk ken het al zijn dat je bij je eisprong 1 2 dagen erna al misselijk bent?

Greetz esra

ons meutje (Gast) 25-01 om 12:31

Hoi esraa,

Dat zou ik niet weten of je zo snel al misselijk kan zijn. Wel vervelend als dat zo blijft. Is het voor jullie het eerste kindje? Voor mij wel, mijn vriend heeft wel 2 kids uit een eerder huwelijk.
Ik was bij mijn miskraam al die tijd er voor niet misselijk of iets geweest voelde me heel goed. En ook nu voel ik me goed maar vind het wel spannend hoor of ik nu al wel of niet zwanger ben.

Ons Meutje 26-01 om 14:37

Hallo Esraa,

Zijn jullie nu al lang aan het oefenen? Dat waar jij bang voor was had ik ook. In mijn achter hoofd zat toch dat mijn moeder er 11 jaar over heeft gedaan om zwanger te raken van mij. Dus ook ik was bang dat mij zo iets te wachten zou staan of erger nog helemaal geen zwangerschap. Na 4 mnd oefenen was het raak helaas eindigde dat na 9 wk. Heb jij meerdere miskramen gehad? Nou ben zeker benieuwd hoe het nu bij jouw zal gaan. Ik had ook nergens last van in de 9wk zwangerschap. Ja een paar lichte kwaaltjes van gevoelige tepels en het groeien van mijn baarmoeder dat voelde aan als lichte menstruatie achtige buikpijn, vaak plassen en een ander gevoel in je onder buik. Voor dat ik de test gedaan had zei mijn gevoel al dat ik zwanger was. Het rare is dat ik dat dus nu weer denk of het gevoel heb.
Ik hou je zeker op de hoogte. Weet alleen nog niet zo goed hoe hier eigenlijk alles werkt ben pas na de miskraam hier op gekomen.
Maar ik heb na de miskraam dus nog geen menstruatie gehad. Daar moet ik dus nu op wachten. De vk gaf aan dat het soms ook wel langer duurt dan normaal.
Ik zou als mijn lichaam mijn eigen normale cyclus van voor de zwangerschap aan houd mijn nod afgelopen donderdag hebben gehad.  Nu zit het ook nog in mijn hoofd dat het dus ook langer kan duren z'n 5 of 6 wk  dus blijft het nog zeker 2 wk spannend.
Ik zou wel willen gaan testen maar ben bang dat als ik nu test hij misschien positief is ivm de miskraam en het hcg misschien nog in mijn  lijf zit van toen. Als ik dus in deze 2 weken geen menstruatie krijg. Wil ik wel weten hoe het er voor staat. En stiekem ben ik dan al een paar weken verder zwanger en ben ik dichter bij de echo waarin ik dan nu wel een  hoop te zien.
Maar ik zeg je die 2 weken duren nog zoooo lang! Maar ja dat zal jij nu ook wel hebben.
tot horens groetjes en een fijne dag

Esraa 27-01 om 01:53

Hai ons Meutje,

Wij zijn nou inmiddels al vanaf April al bezig  en was raak in Oktober toch duurde dat 6/7 maanden en dat eindigde met miskraam. Bij mijn man in de familie kwam het voor dus was meer bang van hem maar de testen waren goed. Ik heb geen miskraam gehad maar wel een abbortus 5 jaar geleden ongeveer. Ik hoop wel dat het gauw mag komen hoor want ik heb geen zin om die 6 7 maanden weer opnieuw meetemaken en te wachten we waren juist zo blij  maar heb het een plekje al gelijk kunnen geven dat voelt ook goed. Testen ken je het beste eigenlijk mee wachten ik wil zo ie zo niet meer te vaak testen want bij me zwangerschap van oktober was ik 1,5 overtijd toen pas gaf die lichtjes aan dat het positief was al die tijd gaf die negatief aan dus beste gewoon wachten en inderdaad dan ben je ook lekker een stukje verder. Ik hoop in iedergeval dat je Nod dag ook echt Nod Blijft . Ik hoor van veel mensen juist als je er niet bezig mee bent dat het dan veel sneller gaat ik probeer het ook echt van me aftezetten lukt aardig maar alleen bij brabbels beetje kletsten meer niet eerst was het echt dag en nacht . Ik heb de namen al klaar staan voor me baby )))

Greetz.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'HCG in je lichaam' in het Zwangerschapsforum