Motorrijden

8 antwoorden en 45341885x bekeken

Iza 07-02 om 14:48

Er is hier ook weleens een vraag geweest over tot wanneer je kunt skieen tijdens je zwangerschap. Ik zou persoonlijk motor blijven rijden tot het moment dat de baarmoeder boven je schaambeen uitkomt. Tot die tijd is het embryo/foetus goed beschermt door je schaambot en vangt dat de ergste klappen op maar daarna zou ik stoppen. Je bent zoveel kwetsbaarder op een motor dan in de auto en wanneer je een ongeluk krijgt is je buik en je baby zo kwetsbaar! Hoe goed je ook rijdt, helaas rijden er genoeg idioten op de weg waar je voor uit moet kijken.

reageer

Ziva (Gast) 07-02 om 15:03

" Er is hier ook weleens een vraag geweest over tot wanneer je kunt skieen tijdens je zwangerschap. Ik zou persoonlijk motor blijven rijden tot het moment dat de baarmoeder boven je schaambeen uitkomt. Tot die tijd is het embryo/foetus goed beschermt door je schaambot en vangt dat de ergste klappen op maar daarna zou ik stoppen. Je bent zoveel kwetsbaarder op een motor dan in de auto en wanneer je een ongeluk krijgt is je buik en je baby zo kwetsbaar! Hoe goed je ook rijdt, helaas rijden er genoeg idioten op de weg waar je voor uit moet kijken. "
Iza

Danku voor je reactie allesinds
Ja het moet idd niet altijd aan jezelf liggen, genoeg dommerikken op de baan.
Maar aangezien ik nog niet zwanger ben geweest rond hoeveel weken of maanden is dat dan?

Sunshine 09-02 om 12:24

Hoi ziva,

Inmiddels ben ik 11 weken zwanger en ik rijd nog lekker motor. Rond 12 weken komt je baarmoeder meer omhoog, maar ik blijf gewoon nog rijden zolang ik in mijn motorpak pas. Terug uit mijn werk doe ik af en toe de rits een stukje open omdat die broekband te strak in, maar dat gaat nog prima! Ik zou zeggen: lekker van blijven genieten zolang het goed voelt!

Wen (Gast) 08-05 om 20:26

hi! 
Ik ben net 2 weken geleden bevallen en zit nu alweer op m'n motor..
Ik had zelf bedacht voordat ik zwanger was om gewoon door te blijven rijden maar je zal zien dat die kleine straks in jou buik jou meer waard is dan de risico's die het motorrijden met zich meebrengt! 
Ik ken mensen die de hele zwangerschap doorgereden hebben dus alles is
Mogelijk???? luister naar je eigen lichaam en gevoel erbij! 
X

Astrid (Gast) 10-03 om 23:43

Bij mijn eerste zwangerschap ben ik blijven rijden op de motor, maar met 8 weken is het hartje van mijn kindje gestopt met kloppen. Nu net weet zwanger een durf niet te gaan rijden. Bang dat het er niet goed gaat door de trillingen op de motor. 

Anomiem (Gast) 06-05 om 17:09

Goedemiddag. 

Ik ben nu 13 weken zwanger. Maaf wil graag nog rijden. Maar inderdaad wat je hier allemaal leest ga je toch twijfelen. Wie o wie kan mij helpen? Met de antwoorden. 

anoniem22 06-05 om 21:20

Ik persoonlijk zou niet gaan rijden vanaf het moment dat ik zwanger was ben ik nieteens op me scooter gaan rijden ( wel auto gewoon) niet dat ik bang was maar beter voorkomen dan genezen en wat hier boven gezegt word je bent indd veel meer kwetsbaar en een ongeluk hoeft niet jouw schuld te zijn, en daarnaast je hebt na je zwangerschap nog een heel leven voor je om wel te rijden kan je wel 9 maandjes laten toch maar das mijn mening 

Orchidea 07-05 om 15:30

Persoonlijk zou ik niet meer gaan motorrijden als je zwanger zou zijn. Het brengt gewoon meer risico's met zich mee dan autorijden. Mijn moeder heeft ook nog motor gereden toen ze zwanger was van mij, op het moment dat ze nog niet van mijn bestaan af wist, en voor haar voelde het zelfs achteraf niet prettig het idee.
Nu dan maar lekker gaan genieten van misschien de laatste ritjes!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Motorrijden' in het Zwangerschapsforum