De eerste kennismaking tussen je huisdier(hond) en je baby

8 antwoorden en 45300358x bekeken

love my girl! 02-03 om 20:37

Nu de bevalling toch steeds dichterbij komt ben ik me gaan verdiepen wat het beste is hoe de kennismaking met onze hond en baby moet gaan.

ik vraag ook veel aan mensen met honden en een kleine hoe zij dat hebben gedaan.
De 1 laat lekker snuffelen en geeft de hond een poepluier,
de 1 geeft de hond een shirt die je aanhad tijdens de bevalling.
etc.

me hond is erg lief voor iedereen ook voor onze kleine nichies van 9 maanden en 1,5 jaar. Toch is het heel anders voor de hond om thuis ineens een kleine te hebben.
We willen het graag goed doen bij de eerste ontmoeting ik vind het toch erg belangrijk.

Hebben jullie ervaringen die jullie willen delen, hoe hebben jullie het aangepakt?

reageer

Lenita29 06-03 om 16:40

Ja ook ik ben hier wel nieuwsgierig naar... Want ik heb 2 dwergkezen waarvan 1 een teef is en echt vrij dominant is.... Het reutje maak ik me totaal geen zorgen over. Kan alles met hem doen. Die zal nooit wat doen. Maar wat ik hoorde is dat je wel goed de hond overal bij moet betrekken .... Dus hoop dat er nog mensen zijn die hier hun ervaringen kunnen delen.

Iza 06-03 om 17:04

Wij hebben ook een hond (een cavalier) en de overgang naar een kleintje in huis ging eigenlijk heel erg makkelijk. Nu is onze hond ook al wat ouder maar ze ging heel rustig en lief met de baby om. Dieren weten natuurlijk ook instinctief dat ze baby's niets aan mogen doen en dat deze ook niet gevaarlijk zijn voor ze. Wij hebben dus ook niets extra's moeten doen om de hond aan de kleine te laten wennen. Ik hoor inderdaad van meerdere mensen dat ze een poepluier van de baby geven om aan te snuffelen. Het allerbelangrijkste is toch dat je hond ook aandacht blijft geven en deze niet jaloers wordt maar dat ze wel doorhebben dat ze ook niet meer op de eerste plaats staan en dat de baby toch voor gaat. Het is ook handig om dit door te geven aan het kraambezoek, dat ze de hond eerst een aai geven voordat ze naar de baby gaan kijken.

Poesh 06-03 om 17:06

Ikzelf ben groot gebracht met 2 duitse herders. Deze honden waren al bij mijn ouders voor ik geboren ben.
Hetgeen zij gedaan hebben is vanaf dag 1 dat ik thuis was met mij naar die honden gestapt, snuffelen mocht, likken niet. Ik weet niet of bij jullie de honden binnen lopen? Bij ons thuis waren ze overdag voonamelijk buiten en binnen hadden ze een eigen plekje, ze mochten wel niet vrij rond lopen binnen.
Voor de rest je honden even graag blijven zien en ze evenveel aandacht geven als je nu doet. Op die manier verandert er voor de hond minder en kan hij niet jaloers worden. vb, ga je altijd bij je hond als je thuis komt? Blijf dit dan ook doen!
Dit is wat mijn ouders mij altijd verteld hebben, het is zelfs zover gekomen dat 1 van die 2 honden mij enorm beschermde. Niemand mocht mij oppakken tenzij mijn ouders   Dit is misschien wel extreem maar ik vermeld dit om aan te tonen dat de honden mij altijd gezien hebben als iemand die bij het gezin hoort. We hebben er nooit problemen mee gehad, ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

Lenita29 06-03 om 20:06

Ja dat is wel heel fijn dat jullie zo fijn reageerden. alleen ik heb echt een vrijwel dominant en jaloers keesje... Totdat je gaat aaien.. dan is ze echt een kroelkippie. Maar ja... een baby/peuter doet dat niet.. En ze heeft al een keer gehapt naar kinderen. Nu kan ze niet doorbijten... maar toch... Maak me er wel zorgen over.

love my girl! 10-03 om 21:31

leuk die reacties. Ja het staat vast dat we onze hond natuurlijk die aandacht blijven geven en zoveel mogelijk bij betrekken ze blijft natuurlijk ook deel van het gezin! ik had ook beetje op internet opgezocht wat het beste kan zijn. maar daar staan hele verschillende reacties op. Ik zit er zelf aan te denken om gewoon gedag te zeggen zoals normaal en dan als ze wat rustiger is laten kennismaken met de kleine..  of dat in de praktijk ook zo gaat valt nog te betwijfelen want ze zal wel nieuwsgierig zijn wie er in de maxi cosi ligt natuurlijk.

aan Lenita29: Jou situatie is natuurlijk wel anders ik zou even googelen wat ze zeggen of desnoods een trainer inschakelen en misschien dat hij of zij je goede tips kan geven waar je wat aan heb en hoe je het moet aanpakken. Erg lastig, ik snap dat je er wel zorgen om maakt vooral als ze al een keer heeft gehapt naar kinderen. Succes!

Esther 25-03 om 12:41

Ik ben ook heel erg benieuwd naar de ervaringen hier! Ik heb 2 Friese Stabij's (jachthonden) in huis. Op dit moment zijn hun onze 'kindjes' en zij hebben vanaf het begin af aan alles gemogen (op de bank, naar boven, op bed enz). Nu onze kinderwens steeds groter wordt, zit ik mij ook steeds te bedenken hoe dit straks zal gaan (ik moet nog eerst eens zwanger worden, maar toch). Vooral ook omdat onze honden best wel veel energie hebben en dus best wel druk zijn (veel blaffen en opspringen). Toch denk ik dat het allemaal wel goed gaat komen. In huis luisteren ze echt wel naar commando's en ik denk dat dit ook wel heel belangrijk is. Een hond moet nou eenmaal gewoon zijn plaats kennen. Ik heb ook veel dingen gelezen, en ik denk dat het sowieso wel het beste is om honden bij een nieuw gezinslid te betrekken. Langzaamaan zullen wij hier veranderingen door gaan voeren (niet meer op de bank en niet meer naar boven). Zo associëren ze het niet gelijk aan de baby, maar wordt het normaal. Eigenlijk is het denk ik gewoon het beste doen alsof het altijd al zo is geweest. Niet te erg de nadruk ergens op leggen, en vooral niet in paniek raken. Maar inderdaad aandacht blijven geven is natuurlijk ook belangrijk. Een hond moet gewoon vooral ook positieve associaties erbij krijgen. Ik denk dat dat de sleutel is voor succes. Je moet er denk ik gewoon voor zorgen dat je altijd toezicht hebt, en altijd de situatie in de hand/controle houdt. En dan denk ik dat baby's en honden maatjes voor het leven kunnen worden. Succes in elk geval! En tegen de tijd dat het zo ver is, laat maar weten hoe het gaat! Ben wel benieuwd 

Anoniem (Gast) 25-03 om 15:13

Wij hadden een grote hond van 52 kilo en die was een jaar toen onze dochter werd geboren. Zij werd in het zkh geboren en wij zouden de shirt waarin ik ben bevallen meenemen echterbwas het shirt echt te vies. Eenmaal met onze dochter thuis gekomen hebben we de maxicosi op de grond gezet en mocht onze hond snuffelen. Wij hadden onze hond een week voor tijd nog extra gewassen, extra ontvlooid en extra ontwormd. Sinds de eerste kennismaking de dikste vriendjes. In de kraamweek heeft onze hond extra lekkers gekregen en nieuw speelgoed ondanks dat ze genoeg had. Nu zijn we opnieuw zwanger en hebben nu een andere hond. De vorige was helaas ziek en nu 9maanden later mist onze dochter haar nog steed. Onze nieuw hond is veel actiever maar we gaan het weer precies hetzelfde doen. Weer extra verwennen en weer em goede eerste kennismaking.

Voor diegene waarvan de hond al niet goed reageerd op kinderen zou ik even aan de dierenarts vragen. Dit kan namelijk we gevaarlijk zijn en om een andere aanpak vragen zodat het goed gaat.

Mommy-Of-Nyana 05-04 om 21:07

Wij hebben nu 2 jaar ons hondje bij ons. Ze is al 10jaar oud waarvan ze nog maar 3jaar gelukkig kan zijn of is... Want ze is 7jaar zwaar mishandelt en verwaarloost.. Dus wij hadden helse schrik voor haar reactie. Mijn buik verdedigde ze tege vreemde en mense die bruut waren in hun toenadering tot mij... En wij zijn dan ineens die ene dag zat ze hele tijd tegen mij. Buik met haar snuitje zr wist.dat er wat ging gebeuren ik heb haar dan voor we vertrokken nog eens goed geknuffeld... En ben ik haar bij de buurvrouw gaan.brengen voort geval dat we niet terug kwamen. En die zelfde dag zijn we bevallen...mijn vriend heeft de middag er op het eerste kruippakje en mutsje van ons meisje mee genomen naar huis... En minn hondje was mij aam het zoeken zei mn vriend. Hij legde de spulletjes bij haar en ze ging er onmiddelijk net haat snuitje opliggen. En toen ik thuis kwam ben ik eerst alleen binnen gegaan voor 10min alleen met haar.voor te knuffelen en te snuffelen daarna mijn partner binne geroepen met nyana in de maxicosi en haar laten ruiken ze heeft eens gesnuffelt en ging toen weg terug op haar mandje met de spulletjes van nyana liggen.. Deze heb ik 2weken moete laten liggen want ze begon te grommen als ik er aan wou komen. Nu is ons meisje 2maand en ons hondje gaat geregelt eens snuffelen aan haar en als ze weent komt de hond naar mij toe springt tegen mijn been om aandacht en als ik kijk loopt ze naar nyana voor te zeggen kom eens iets doen wamt ze weent. Ook overal waar nyana gaat dus box luiertafel volgt de hond.. Ook als er bezoek is en nyana zit op een vreemde schoot gaat de hond voor die persoon zitten en blijft het int oog houden tot ze jet oke vind en dan gaat ze pas in haar mand maar houd die ene persoon wel in het oog. Ons hondje em meisje zijn 2beste maatjes ondanks mn hond zo fel al afgezien heeft ze herleeft helemaal!!!

Maar een tip naar iedereen blijf altijd bij je kind als je hond er is. En laat ze nooit alleen want een hond is en blijft een beest en heeft altijd zijn muil vol tanden bij zich hoe lief ze normaal ook zijn...

Liefs daphne

Je kunt reageren op dit onderwerp 'De eerste kennismaking tussen je huisdier(hond) en je baby' in het Zwangerschapsforum