zwangerschapstest

3 antwoorden en 45080855x bekeken

anoniem (Gast) 14-03 om 11:19

Hallo,

Ik en mijn vriend wíllen graag een kindje en gaan dit eind maart proberen.
Maar nou bad ik een vraagje : vanaf hoeveel dagen/weken kan je een zwangerschapstest doen na de seks? En welke test geeft duidelijk aan of ik Wel of Niet zwanger ben? (Een Goedkopere)
Lieffs

reageer

Iza 14-03 om 13:05

Je kunt op zijn vroegst een vroege test doen en deze kan volgens mij een dag of twee dagen voordat je ongesteld moet worden. Maar wil je echt zeker weten of je zwanger bent dan test je op de dag dat je ongesteld had moeten worden (of een dag of twee daarna) of je kiest voor een bloedtest via de huisarts. Lees het artikel op deze site eens door over testen, heel nuttig en duidelijk!

sanjo 14-03 om 13:06

Als je weet hoe lang je cyclus is dan weet je ook waneer je het beste een test kan doen. Ik had bv een cyclus van 24 dagen. De eerste dag van de menstruatie is dag 1 en ik deed dus een test op dag 25 omdat mijn menstruatie niet kwam. Soms kan je al een paar dagen eerder een test doen, maar dan kan hij best positief zijn, maar je kan nog wel je menstruatie krijgen daarna omdat het eitje zich niet ingenesteld is.

Je kan de goedkope testen van kruidvat doe 2 voor 5 euro (heb ik ook gebruikt) of de andere van kruidvat en die kost rond de 10 euro voor 2 en 1 voor net geen 8 euro (heb ik ook gebruikt) maar om echt zeker te zijn had ik daarna de digi van clearbleu gedaan en daar staat in letters op zwanger of niet zwanger en hoe ver je bent. Maar ik deed eerst de goedkope omdat die van clearbleu best prijzig zijn.

Ik hoop dat ik je kon helpen. En er zijn ook sites waar je op kan berekenen waneer je eisprong is. Volgens mij ook op deze site. En je hebt natuurlijk ook ovulatie testen.

anoniem (Gast) 14-03 om 13:18

Dankjewel!
Ik heb zo'n online berekening gedaan van mijn cyclus en daar staat dat als het 27 tot 31 maart lukt om zwanger te worden ik rond 12 april een zwangerschapstest kan doen.
Hopelijk klopt dit. We zullen zien!
Liefs

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwangerschapstest' in het Zwangerschapsforum