bang voor zwangerschap striemen

11 antwoorden en 45227166x bekeken

manuela93 17-03 om 23:14

Ik wil me alvast goed voorbereid hebben als het allemaal zo ver is.
Ik ben erg bang voor zwangerschapsstriemen.
Heeft iemand een tip of perfect middel wat je kan halen om die zwangerschap striemen meer te kunnen voorkomen?
X

reageer

Iza 18-03 om 07:59

Helaas bestaat er geen  wondermiddel wat zwangerschapsstriemen voorkomt. Wat wel kan helpen is je huid goed insmeren met bijv zwangerschapsolie van weleda, deze zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft en je weefsels dus minder snel kunnen 'scheuren' en striemen veroorzaken. Ook helpt het om veel te drinken en op je gewicht proberen te letten, niet lijnen!! Maar gezond eten en niet te veel snoepen waardoor je niet te veel aankomt.
Maar mocht het gebeuren wees er dan asjeblieft trots op, het is een teken dat je een sterke vrouw bent en een kleintje op de wereld hebt gezet. Een beter excuus voor striemen kun je niet hebben!

Irma (Gast) 19-03 om 13:10

Ik smeer me in maar helaas geen baat bij mij begint het al om mijn navel heen morgen 29 weken en bij jullie?

sanjo 19-03 om 13:39

Ik gebruikte bij me vorige zwangerschap buikcreme van zwitsal. Het ruikt zo lekker, maar ik geloof dat niks helpt tegen striae. Ik had er geen last van in ieder geval.

Lynn 19-03 om 15:51

Striemen zjjn moeilijk te voorkomen! Denk dat je er ook een beetje aanleg voor moet hebben en wat voor huid dat je hebt! Ik geloof niet dat het aan de creme ligt die je gebruikt. .. het enige wat je kan doen is je huid goed masseren! Alleen een creme smeren helpt denk ik niet. Zo blijft de huid soepel en helpt de bloedcirculatie. Ik heb nog geen striemen en bij mijn vorige zwangerschap van 42 weken ook niet gehad. Ik heb de goedkoopste babyolie waar mijn partner iedere avond mijn buik mee masseert. Net als wat iza al zegt ben er trots op dat in die mooie buik je kindje heeft gezeten! Al kan ik me voorstellen dat niemend er bljj mee is!

Liefs lynn

Marianne (Gast) 23-12 om 12:54

Aanleg voor het krijgen van zwangerschapsstriemen is deels erfelijk bepaald. Overigens verdwijnt die paarse kleur wel volledig. Hier keert alleen witte strepen voor in de plaats i.p.v. je originele huidskleur. Ik heb ze ook flink gehad, maar moet zeggen dat je die witte strepen nu bijna niet meer ziet. Zeker niet van een afstandje.

Heb zelfs overigens als een gek creme gesmeerd, maar dat heeft dus niks geholpen.

felicia (Gast) 23-12 om 23:05

ik heb 2 kinderen gekregen en geen striemen aan overgehouden ik ben ijgenliik alleen maar voller geworden op de juiste plaatsen ik heb mooie vrouwelijke rondingen gekregen maar geen han vet of wat dan ook en geen seluite of striemen gelukkig groetjes felicia

Callie (Gast) 09-01 om 12:04

Mij hebben ze altijd amandelolie aangeraden. Ik heb niet veel striemen gekregen, enkel een paar op mijn heupen. (ik was dan ook vooral op buik en borsten aan het smeren). 

En kan je wel daadwerkelijk zeggen dat cremes niet geholpen hebben? Misschien waren het er nog meer geweest had je niet gesmeerd... Baadt het niet, schaadt het niet denk ik maar... Ik ben pro smeren

laura 14-01 om 14:47

Iemand die ik ken vertelde me dat haar gynaecoloog zei dat je elke dzg een lepel sla olie moet innemen.. Omdat je de huid van binnenuit moet voeden. Nu ik geloof daar niet veel van dus ik smeer mijn buik, borsten en billen in met olie. Ik heb olie gehaald bij het kruidvat en als ik smorgens gedouched heb smeer ik bio oil ( kun je ook halen in het kruidvat in kleine flesjes, in Nederland vind je ze in grote flesjes) 
Ik denk dat je beter gewoon smeert , meer kun je niet doen  
Ben nu 14 weken en mijn buik en borsten beginnen al goed te jeuken, ik smeer het zo veel mogelijk in. 
Xxx

Lotte (Gast) 16-02 om 21:29

Nope, helaas heeft het bij mij ook niet geholpen, ik heb elke ochtend gesmeerd vanaf het begin, en toen ik een buikje kreeg ook begonnen met 's nachts insmeren. Mijn moeder heeft ze ook gekregen, pas tijdens de weeën. Ik met 35 week. Ben nu 38+1 en zitten nu nog meer. Dus je kan smeren wat je wilt, maar als het gebeurt gebeurt het. Ik zit er wel een beetje mee, maar mijn man vind het niet storen, en zegt zelfs dat ie me nog steeds mooi vind.... gelukkig!

Monkey 17-02 om 11:33

Ik heb bij mijn eerste zwangerschap elke dag gesmeerd met mama buikcreme van Zwitsal. Geen enkele striem gehad. Mijn moeder had er ook nooit (3 kindjes gebaard). Dus ik denk dat het ook wel aanleg is.
Mijn nicht die heeft er super veel (2 kindjes) maar die is ook heel veel verzwaard tijdens haar zwangerschap (30 kg geloof'k)

madelene (Gast) 17-02 om 12:01

Gelukkig heb ik daar nooit last van gehad 
ik bij beide kinderen geen striemen gekregen ook geen hang buik 
ik denk zelf dat het niet altijd hoeft ligt ook wel aan je bouw denk ik en ook aan je eet patroon
groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'bang voor zwangerschap striemen' in het Zwangerschapsforum