wiegje of ledkant?

15 antwoorden en 45045359x bekeken

Lynn 22-04 om 09:38

Hey molly...

Lastig toch al die keuzes! Bij vito had ik geen wiegje en sliep hij gewoon in zijn ledikant op zijn eigen kamertje. Nu dacht ik er toch anders over en vindt het toch wel prettig als ons meisje bij ons ligt. Ik ga borstvoeding geven en dan ook is het een stukje makkelijker! Wij hebben ook geen nieuwe wieg gekocht want zoals je al zegt het is best duur en maar voor even! Ik heb een super schattig wiegje op marktplaats gekocht.. en was maar 40 euro! Dat is te doen toch! Hoe het is om haar naast ons te hebben moet ik nog ervaren. ..
Als jij je ledikant op de kamer wil zetten meid en het past... gewoon doen! Mij lijkt het erg prettig om haar dicht bij me te hebben!

Liefs lynn

reageer

sanjo 22-04 om 13:42

Bij mijn dochter had ik een ledikant en sliep ze gelijk op haar kamertje. Maar nu ik weer zwanger ben wil ik de kleine bij ons op de kamer hebben eerst. Ook omdat we boven maar 2 slaapkamers hebben en helemaal beneden nog een studiekamer. Ons huis gaat te koop en als hij lang te koop blijft staan gaat onze dochter beneden slapen en de baby op haar kamer. Dus we kopen eerst een wiegje voor op onze kamer via marktplaats.

Maar ik moet eerlijk zeggen ik vond het heerlijk dat onze dochter gelijk op haar kamertje sliep en kon mijn man haar voeden s'nachts. Ik had een zware bevalling gehad.

Kelly 22-04 om 13:52

Lynn en Sanjo bedankt! Het wordt dus gewoon het ledikant. Moet ik alleen nog even beslissen of die eerst op onze kamer komt of gewoon eigen kamertje. Zal vrijdag de kraamhulp ook eens vragen.
Ik wil wel borstvoeding geven dus dan is het misschien wel lekker als het kindje gewoon naast me ligt.

sanjo 22-04 om 14:02

Gewoon doen wat jezelf het beste vind en lijkt. Ik gaf geen borstvoeding omdat het mij afgeraden werd door mijn internist. En zou te veel van mij nemen. Anders had ik het ook gedaan. En als een ledikant past op jullie kamer kan dat mooi zo. Wij willen straks een peuterbed kopen voor onze dochter dus kan de kleine op den duur mooi in haar bedje. Dus ook vandaar een wiegje.

Incognitaaa 22-04 om 15:02

Bij ons komt er geen wieg. Meteen een ledikantje in het eigen kamertje. Wil ik toch graag dat hij in het begin bij ons slaapt, dan kan dat in de reismand van de wandelwagen.

RJ 22-04 om 16:37

Ik heb hier ook lang over getwijfeld. Ik was zelf bang spijt te krijgen als ik het niet zou proberen en dus geen wiegje zou hebben staan. Het idee van de kleine in een wiegje bij ons in de kamer vind ik heel fijn, maar vond het idd wel weer een hoop extra kosten. En twijfelde door alle verschillende voor en nadelen die ik van iedereen hoorde. Nu krijg ik het van mijn ouders voor mijn verjaardag, maar had m zelf anders ook gekocht. Je hoort zoveel verschillende ervaringen dat ik zoiets heb van we moeten zelf ondervinden hoe we het vinden. Vinden we het niks dan kan ik de wieg altijd nog op haar eigen kamer zetten.

love my girl! 22-04 om 16:59

Ik heb een wiegje in ons slaapkamer staan voor de eerste paar weken
en daarna gaat ze lekker in haar ledikantje in haar eigen kamer slapen

Kelly 22-04 om 23:06

De meningen zijn heel erg verdeeld merk ik. Ik denk dat we het ledikant dan eerst maar gewoon op onze kamer zetten.. Als ik daardoor hele nachten wakker ben, dan kan hij altijd terug naar de babykamer. Denk dat we maar gewoon wat moeten proberen.
Maar bedankt voor alle reacties! Fijn dat er meer mensen zijn die weleens zonder wieg hebben gedaan. Hoef ik me daar dus geen zorgen om te maken.

Jo (Gast) 23-04 om 11:24

Ik verwacht een tweeling en ik heb via marktplaats een wiegje van 20,- euro gekocht en in een kringloopwinkel het 2e wiegje voor 17,50. In hun slaapkamer heb ik al een ledikant staan en de wiegjes komen naast onze bed te staan, kan je ze toch lekker in de gaten houden en als je borstvoeding geeft is dat ook wel makkelijk.
Meestal blijven ze 4 tot 6 maanden bij je op de slaapkamer en dan gaan ze naar hun eigen kamertje maar het is ook gewoon wat je zelf wilt, er zijn niet echte regels voor, gewoon waar jij je het prettigst bij voelt, wat jij graag wilt. Je kan ook idd de ledikant de eerste maanden naast je bed zetten en daarna de ledikant naar het kamertje verplaatsen.
Ook zoals RJ schrijft je moet het gewoon ondervinden hoe het gaat en gaat het niet dan kan je altijd nog veranderen. Succes!

irma (Gast) 23-04 om 11:35

heb ledikantje op kamertje van ons wondertje.
weet nog niet of borstvoeding wil geven erg he hihi
wil proberen op eigen kamertje maar lig kamer ernaast dus ben zo opgesprongen als iets is of mijn man.

maar moeilijke keuze indd

Cin 02-05 om 12:55

Hier alle 3 gelijk in ledikantje op eigen kamertje...:-) bij ons zoontje en dochtertje super gegaan en nu bij ons kleintje van 5 weken gaat het ook erg goed...ik geef wel fles ik denk dat met borstvoeding erg handig is om eerst wiegje te doen..

Onze zoon lag gewoon op zijn eigen kamertje in ern ledikantje...nu zwanger van 2e en die komt daar straks ook in te slapen!!
Mijn man heeft destijds wel een hele mooie eigen wieg gemaakt met mijn schoonvader, maar die gebruikten we voor beneden of buiten....heel mooi en straks weer
Wij hebben extra het kindje direct op zijn kamertje gedaan, dan wennen ze er ook aan!!

marloes (Gast) 14-12 om 17:35

wiegje daar kon ik haar lekker in slaap schommelen ideaal groetjes marloes

Ik kwam 4 wk te vroeg in het ziekenhuis te liggen met gebroken vliezen en nu had mijn man toch het wiegje neergezet.Hij slaapt er heerlijk in!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wiegje of ledkant?' in het Zwangerschapsforum