Vragen

7 antwoorden en 44716602x bekeken

N (Gast) 18-06 om 10:23

Hallo, als eerste dank voor de tijd en moeite.
Ik ben onverwacht zwanger van mijn 1e wondertje.
Vanwege omstandigheden heb ik het niet breed en leef ik van 30 per week + de voedselbank.
Heeft misschien iemand tips om het voor mijn wondertje goed te maken?
Ik wil 100% voor het kleintje gaan en een goede toekomst bieden.
Ik bedoel dus tips om te bezuinigen.
Ook kan ik geen borstvoeding geven, is dit met het geld wat ik heb wel mogelijk?
Groet en dank!

reageer

fleur (Gast) 18-06 om 10:42

Van harte gefeliciteerd!!
Voor je vraag over voedsel, de eerste 6 maanden hebben ze genoeg aan zuigelingen melk wij hebben het zelf ook niet heel breed en wij hebben de voeding van bonbebe kost 5, 99 per pak. Voeding van kruidvat huismerk hoor ik ook hele goeie verhalen maar die zit bij ons niet echt in de buurt.
Verder kan je ook veel besparen door kleding via marktplaats te kopen baby's hebben het eigenlijk maar heel kort aan zo doen wij het ook en zitten hele leuke dingen tussen.
Hoop dat je er wat aan hebt.
Geniet van je zwangerschap!

Groetjes fleur

melis1606 18-06 om 10:43

Hej meis!

Goed op de aanbiedingen letten overal! Wibra en zeeman hebben ook leuke kleertjes! Marktplaats leuke kamertjes die je mischien alleen zelf een beetje bij moet werken en luiers die niet van pampers zijn zijn ook gewoon goed hoor!! Als je goed je budget in kaart brengt en plant hoe en watben wta je te besteden hwbt moetbhetmmogelijk zijn! Maak bijvoorbeeld ook een kadolijst met dingen die je godd kan gebruiken zodat kadotjes ook echt handig zijn! en haal niet alles in 1 x!

Kwa voeding kan ik je niet helpen ben zelf van plan borstvoedingbte geven en heb eerlijk gezegt geen idee wat babyvoeding kost!
Maar als je goed plant en budgetert moet het vast wel lukken!
Veel succes!

Liefs melissa

N (Gast) 18-06 om 13:18

Bedankt voor jullie reacties!
@ fleur Bedankt! toch erg duur die voeding hoop dat het gaat lukken. Kleding zoek ik vooral op rommelmarkten heb al heel wat gelukkig! Zelfs van een geweldige vrouw een tas extra erbij gekregen! Marktplaats staat veel op maar ik haal het liever op en zie het liever, soms is het wel goedkoop maar verzendkosten zijn al 7,- voor een pakket en dan nog maar zien of het aan komt. Losse kledingstukken vind ik zonde dan betaal je voor 1 broekje minimaal 2,50 op de rommelmarkt heb ik daar 3 setjes voor.

@ melis1606 Bedankt voor je reactie! Wibra en zeeman is eigenlijk zelfs te duur! 1 setje is daar toch al snel 5/6/7 euro heb liever voor dat geld een flinke zak 2e hands. Kamertje kan ik helaas niet kopen. Ik heb een HAT eenheid dus geen aparte slaapkamer voor het wondertje. Heb gelukkig wel een bedje gratis op marktplaats kunnen vinden niet de mooiste maar zeker nog goed. Inderdaad pampers is verschikkelijk duur ik denk dat ik die van de lidl of aldi ga proberen of het huismerk ergens. Wat vind je van luiers die je maar 1x hoeft aan te schaffen? Jammer genoeg heb ik mijn ouderlijk huis + vrienden moeten verlaten ik ken dus niemand nog in de buurt en heb voorlopig een geheim adres zelfs. (voor familie/vrienden) Ik kan dus jammer genoeg geen wenslijstje maken. Wel erg goede tip!
Voor de duidelijkheid trouwens het staat er niet heel duidelijk in mijn 1e bericht.
30,- per week is ALLES wat ik heb dus van eten tot tandpasta van kleding tot drinken.

Dank en groet!

sc 19-06 om 10:36

Oei, een benarde situatie.
Vraag advies en hulp aan je maatschappelijk werk. Wellicht kom je in aanmerking voor bijzondere bijstand? Daarnaast een kasboekje bijhouden, dan is een goed hulpmiddel om de kosten goed in de teugels te houden en betere keuze's te kunnen maken. Wellicht kan je katoenen luiers overwegen? Dat is veel wassen (met de hand om kosten te drukken), maar veel goedkoper dan pampers. Ik neem aan dat je niet werkt, gezien het feit dat je maar 30 euro per week hebt. Tijd zat dus ;-)  Hoe minder geld je hebt, hoe creatiever een positief ingesteld mens wordt! En dat geeft veel zelfvertrouwen.
Laat je niet verleiden tot een slachtofferrol, met een hoop ach-en-wee-ik-ben-zielig.

sc 20-06 om 09:51

Mijn zus en ik liepen gewoon in katoenen luiers met een extra plastic achtig broekje om te voorkomen dat de directe omgeving ook nat werd. We waren allergisch voor pampers.
Het is extra werk katoenen luiers: na het afdoen gooi je het niet weg, maar moet je het schoonmaken.

Al dat vochtopzuigend chemisch materiaal in een pamper... dat zuigt een babyhuidje ook op daar de huid ook "ademt". Is een pamper in dat opzicht gezond? Ik weet het niet.

Ikzelf twijfel over het wel of niet gebruik van katoenen luiers voor onze dochter. Niet zo zeer uit financieel oogpunt, wel omdat ik het chemische opzuigmateriaal in een pamper niet echt vertrouw. Anderzijds, urine tegen een babyhuidje kan ook niet gezond zijn.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vragen' in het Zwangerschapsforum