Goede doel?

8 antwoorden en 44215172x bekeken

Stbabyspullen (Gast) 11-09 om 07:47

Hee

reageer

trotsemama 11-09 om 07:57

Het is altijd goed om aan anderen te denken. Ik geef zelf niets aan goede doelen omdat het meeste geld niet terecht komt waar het voor bedoeld is. Laatst had ik weer een goed doel aan de deur. Daar zei ik het ook tegen maar die kwamen met het mooie verhaal dat 80% naar het goede doel toegaat. Ze liet ook zien wat de directeur verdiende. Dat was 5500 euro per maand. Ze gaf ook toe dat zij zelf ook geld kregen om langs de deuren te gaan. Moet je eens zien wat er per maand binnen gehaald moet worden om alleen de mensen te betalen....
Het is wel zo als er bij een supermarkt een inzamelingsactie qua producten is voor arme landen of dierenasiels neem ik altijd wat mee.
Misschien kun je wel iemand helpen in je omgeving? In eigen land zijn er ook heel veel mensen die alle hulp kunnen gebruiken.

Weet niet of je hier iets aan hebt.

Groetjes Trotsemama

Stbabyspullen (Gast) 11-09 om 07:58

Heel begrijpelijk dat je graageen goed doel wilt helpen. Zelf ben ik jong en ongepland moeder geworden. Mijn man en ik waren allebei nog aan het studeren. Je leven staat echt even op zijn kop. Gelukkig kregen wij veel hulp om alle benodigde babyspullen te verzamelen. Inmiddels zijn wij 2 kindjes rijker en hadden wij enorm veel bruikbare babyspullen over. Hier wilde wij iets goeds mee doen. Vanuit die gedachte is stichting babyspullen opgericht. Wij helpen de baby's van minimaouders aan de basisbenodigdheden. Wij zamelen landelijk babyspullen in en maken hiervan gratis babystartpakketten. De pakketten zijn aan te vragen via hulpverlenende instanties zoals voedselbank, kledingbank, bureau Jeugdzorg, verloskundigen & kraamzorg.

Je kan een of meerdere baby's helpen door de kosten van een babystartpakket te doneren en natuurlijk zijn bruikbare babyspullen van harte welkom :-) #minima #goeddoel
Ik ben benieuwd naar je reactie. Neem eventueel contact op via de site.

Met vriendelijke groet,
Marjolijn Hermus
Stichting Babyspullen

Miss Butterfly 11-09 om 15:52

Het was geen oproep naar goede doelen toe, sorry. Ik vond het een fijne gelegenheid dat de winkel waar wij onze lijst zouden leggen hieraan mee wil doen.

Indy 11-09 om 18:01

Ik ben daar helemaal voor @stichtingbabyspullen!
Geweldig dat jullie bruikbare babyspullen verzamelen en uitdelen aan ouders in NL die het ook hard nodig hebben!! Zodra wij spullen "over" hebben of dubbel krijgen straks zal ik zeker aan jullie denken.

Miss Butterfly 11-09 om 22:24

Zou er in Belgiƫ eigenlijk ook een dergelijke organisatie bestaan? Ik vind het wel interessant voor over een aantal jaar. Momenteel hebben we geen spullen over aangezien het ons eerste kindje is.

hartje 12-09 om 20:58

Ik vind het een heel goed idee van je!

Hartstikke goed en fijn!

desh 20-09 om 14:20

Hardstikke goed dit!

fijn dat er toch nog mensen bestaan die je eventueel wel willen helpen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Goede doel?' in het Zwangerschapsforum