ontpillen/zwanger graag jullie hulp!

9 antwoorden en 43272476x bekeken

wendy (Gast) 01-03 om 19:42

Hoi goedeavond allemaal,

Ik hoop heel erg dat jullie mij een beetje kunnen helpen.
Ik ben sinds een maand gestopt met mijn pil ben ongesteld geweest en we hebben goed geklust.
Wij hebben al een zoontje van ander half jaar en ik was nu eigenlijk nog maar een half jaar ongeveer weer aan de pil.
ik heb nu een erg opgezette buik en last van krampjes en steekjes het is de hele dag wel aan het romellen. zal dit het ontpillen zijn of zou het al raak kunnen zijn?
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en dat ik het duidelijk heb uitgelegd voor jullie.

alvast erg bedankt!
Liefs wendy

reageer

pnova (Gast) 01-03 om 21:04

Hallo,

Ontpillen bestaat niet, wanneer je gestopt bent met de pil, ben je vruchtbaar. De kans dat t raak is, is dus heel goed aanwezig.
Wel kan het even duren voor je menstruatie weer regemaltig word.
Succes!

Marianne 02-03 om 00:33

Wendy, test de dag na je lengte van je vorige cyclus zonder pil als je dan nog niet ongesteld bent geworden. Je lijf reageert anders zonder pil dan met pil. Daardoor kan je nu andere dingen voelen dan voorheen. Gewoon lekker doorklussen en testen na je nod. Als je nod nog niet zeker is, je kan Ov testen gebruiken om je eisprong te vinden. Meestal worden vrouwen rond de 14 dagen na eisprong ongesteld.

wendy (Gast) 02-03 om 01:09

Bedankt voor jullie reactie!
Dat ik de eerste keer voor mijn eerste zwangerschap gestopt was met mijn pil (12jaar geslikt toen) hield mij lichaam mij erg voor de gek kan dat ook nu na een half jaar de pil te hebben geslikt?
Bedank voor de tip van de ov test!

Liefs wendy

Marianne 02-03 om 10:40

Wendy, bij sommigen is het een samenspel van denken en voelen (of misschien wel indenken in plaats van denken). Anderen merken er veel minder van, anderen juist weer meer. Hoe jouw lijf reageert op een half jaar pil slikken kan ook zo maar over 2 jaar weer anders zijn. De (eventuele) symptomen (die je kunt voelen) van ongesteld worden en zwanger zijn schelen bij veel dames niet zo veel van elkaar. Lekker leuke dingen doen, dingen dragen waar je je lekker in voelt, genoeg drinken en testen na je NOD als je dan nog niet ongesteld bent. Dat werkte bij mij.

lies 01-04 om 23:16

Je moet je lichaam een half jaar, tot een jaar de kans geven om het zelf op te pakken.
De hersenen hebben al die tijd geen seintje kunnen geven aan de eierstokken om te springen. Eerdat dat weer normaal functioneert, verschilt per vrouw.
De ene schiet gelijk raak, de ander is na een jaar nog steeds onregelmatig.
En is niet vreemd dat het een aantal maamden duurt voordat er weer een normaal ritme in zit. En het ritme hoeft niet het zelfde te zijn als voor de pil.

Na een jaar zal de huisarts je pas helpen en verwijst je evt door naar een gynacoloog. Die zal je mogelijk een medicijn kunnen geven die je eisprong helpt op te wekken en hierdoor krijg je weer een normale cyclus.

Maar tot die tijd, ja dit is nog het moeilijkste van al, hou je er niet TE veel mee bezig. Geniet van elkaar, noteer wanneer je menstrueert en probeer er niet te veel aan te denken.

(Ik spreek uit eigen ervaring)
Groetjes

lies 01-04 om 23:22

Ps, vertel je vriendinnen om optijd te stoppen met de pil en evt met condoom te doen totdat je kids wil. Als iemnmd dat mij had verteld, dan had ik een jaar eerder gestopt.
Psps, mijn cyclus ritme in een jaar totdat ik naar de gynocoloog werd gestuurd 38, 42, 53, 72, 84. Geen enkele zwangerschap tussendoor. Dus als t niet zo zot als dit uitloopt, komt t wel goed met jullie :-)
(Zwanger/Uitgerekend in oktober)

Petra (Gast) 29-12 om 11:02

Ik ben ook gestopt met de pil en ook wij hebben goed geklust. Dus ik heb een test gedaan en die was positief. Nu ben ik afgelopen week veel bloed verloren alsof ik ongesteld ben geworden. Hoort dit bij ontpillen? Volgende week maandag pas echo want dan ben ik 6 weken. Maar ik ga er maar vanuit dat er niks meer zit.

Petra (Gast) 29-12 om 11:04

Ik was trouwens een maand geleden gestopt dus ik was nog niet ongesteld geweest en het was gelijk raak volgens de test maar nu is het net alsof ik ongesteld ben geworden.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'ontpillen/zwanger graag jullie hulp!' in het Zwangerschapsforum