zwanger of niet?

16 antwoorden en 41860979x bekeken

Anoniem (Gast) 02-10 om 11:24

Ik heb even een vraagje want op internet lees je zoveel verschillende dingen.

Ik heb gisteren een test van de action gedaan en die gaf aan dat ik zwanger ben, daarna uur later weer een test gedaan van clearblue en die gaf ook aan zwanger 2-3 en dat is dan 4 -5 weken stond er op de gebruiksaanwijzing.

Maar nu twijfel ik heel erg, ik geloof het niet en aangezien ik de laatste keer dat ik ongesteld werd daar bijna 45 dagen tussen zaten lijkt het me dat ik misschien nu nog ongesteld kan worden.  De laatste keer dat ik ongesteld werd was op vrijdag 22 augustus en dat was 3 dagen en toen weer over.

Zou het kunnen zijn dat ik nu nog ongesteld ga worden en dat de test daarom aangeeft dat ik zwanger ben?
Heb namelijk ook de hele tijd zo'n gevoel dat ik ongesteld ga worden die buikpijntjes heb ik.

Ik durf het gewoon niet te geloven en op internet lees je dat een test positief kan geven en dat je dan week later ofzo nog ongesteld kan worden en het dus een verkeerde uitslag was op de test.

Hebben lhier ervaring mee?

Ik hoor graag van jullie.
Liefs Juul

reageer

Issa (Gast) 02-10 om 11:26

je bent zeker weten zwanger! Een positieve test komt nooit vanzelf. Zat er net toevallig over te lezen op www.buskruitmet.nl
Veel succes!!!

Juliette (Gast) 02-10 om 11:31

Kan het bijna niet geloven heb de hele tijd menstruatie pijn en ga elke keer kijken in de wc of ik nou niet ongesteld ben geworden.

De verloskundige zegt dat ik even 2 weken moet afwachten en dan weer een test moet doen, maar dat vind ik makkelijk gezegd.  

Dankjewel=D ik hoop het!

estrella* 02-10 om 11:46

Hoi Juul,

Ik denk ook echt dat je zwanger bent. Ik heb sinds afgelopen zaterdag een positieve test en voel nu ook een soort van menstruatie-achtige krampjes in mijn onderbuik. Soms gaan ze weer weg en dan komen ze ook weer. S avonds heb ik dit iets erger en heb dan ook een erg opgeblazen gevoel en buik. Het is nog steeds spannend en onwerkelijk en het kan alle kanten opgaan. Maar daar moet je niet aan denken. Probeer ik ook niet te doen zodat ik langzaam maar zeker kan gaan genieten van het idee dat ik echt zwanger ben!!

Juul (Gast) 02-10 om 11:54

Hi Estrella,

Ja ik heb er overdag veel last van en in de avond niet.
Ik kan er nu niet van genieten omdat ik heel graag zekerheid wil hebben.
Maar wanneer heb je dat dan he, lastig.

Succes met je zwangerschap geniet ervan en hoop dat mijn zekerheid snel gaat komen.

Liefs Juul

kruimel 02-10 om 12:04

een test geeft alleen zwanger aan als je zwanger bent.
als je later alsnog 'ongesteld' word is dit een miskraam....
de lengte van vorige cyclussen doen er niet toe, alleen de begin datum van je huidige cyclus is belangrijk om te berekenen hoe ver je ongeveer bent.

dat ongi gevoel is heel normaal.
ik heb ook nog weken gedacht dat ik alsnog ging bloeden maar dit is gewoon je oprekkende baarmoeder die je voelt!

gefeliciteerd!

groetjes Kruimel

Juul (Gast) 02-10 om 12:12

Bedankt Kruimel,

Ik hoop het

bedankt voor je reactie.

Liefs Juul

estrella* 02-10 om 12:20

Hoi Juul,

Ik verkeer met vlagen in de zelfde onzekerheid als jou hoor. Maar net wat kruimel zegt, een test geeft zwanger aan als je zwanger bent. Ik ben bij de huisarts geweest en ook die zei dat een test alleen zwanger aangeeft als er voldoende HCG ( zwangerschapshormoon) in je urine zit. En dat het in een vroege zwangerschap ook nog kan uitlopen op een miskraam, soms gebeurt dat al voor de 4e week en dan denken de meeste vrouwen dat dit een menstruatie is. Immers ze hebben dan nog niet getest omdat ze niet over tijd waren.

Mijn eerste dag van mijn laatste menstruatie was 2 september jl. en ik heb afgelopen zaterdag getest. Normaal heb ik een cyclus van 28-29 dagen dus mijn NOD was maandag. Maar had wel dus al een positieve test 2 dagen voor NOD. Eigenlijk ben ik dus vandaag pas 2 dagen over tijd.
Heb inmiddels 4 testen gedaan en allen positief ( 3x kruidvat test 1x clearblue die aangaf 1-2 weken zwanger) het liefst zou ik dagelijks ff checken of de test nog positief is maar ik wil mijzelf niet gek maken haha! Het is allemaal nog pril en het is reëel dat het nog mis kan gaan. Maar ook daar heb ik zelf geen controle over. Ik hoop er het beste van en ben nu toch wel al (ook al is het nog wat voorzichtig) blij.

Behalve het krampachtige en opgeblazen gevoel in mijn buik heb ik nog niet zoveel andere symptomen. Wel met vlagen warm en koud en ik ben meer moe dan normaal.
Misselijkheid is er nog niet, dus afwachten hoe het allemaal gaat lopen.

Bij deze wil ik jou in ieder geval ook vast feliciteren met je zwangerschap!

Juul (Gast) 02-10 om 12:32

Hi Estrella,

Jaaa ik ben ook heel erg blij maar ook zoiets van t zal wel niet zo zijn, wilde het zo graag en dan denk je altijd bij mij lukt het toch niet.

Ik ga over 2 dagen ofzo weer even testen en dan afwachten en hopen dat het goed verloopt.

Ik wens jou ook veel sterkte en hoop voor je op het beste en dat je een gezond kindje mag krijgen.

Zullen we maar proberen om er van te genieten hihi.

Dankjewel voor je reactie

Liefs Juul

estrella* 02-10 om 12:44

Ha Juul,

Ja ik herken het hoor. Ik dacht ook "Nee het kan niet waar zijn ik zwanger? " maar toch echt wel! Daarom blijft het ook nog best wel surrealistisch. Ik merk dat ik naar andere mensen die net zwanger zijn ook heel objectief kan zijn, maar nu het over mijzelf gaat is het toch anders. Wel blij te horen/lezen dat ook jij je onzekerheden hebt. Hoort er allemaal bij.

Gewoon weer testje doen over 2 dagen en als die weer positief is dan inderdaad maar zoveel proberen om er van te genieten. Leuk om zo even met je in contact te zijn.

Ik hoop voor jou ook een goede zwangerschap toe en uiteraard ook een mooie gezonde baby!

Liefs

Anoniem (Gast) 02-10 om 12:46

Hi Estrella,

Jaaa ik denk dat meerdere mensen dat hebben hihi,

Ja zijn zo'n forum, ben er normaal helemaal niet van maar in deze onzekere tijden waarbij je niet met veel mensen over deze situatie kan praten is het wel erg fijn om dat hier te kunnen doen.

Dankjewel, over 2 dagen weer een testen

Liefs Juliette

Anoniem (Gast) 02-10 om 12:47

" Hi Estrella,

Jaaa ik denk dat meerdere mensen dat hebben hihi,

Ja fijn zo'n forum, ben er normaal helemaal niet van maar in deze onzekere tijden waarbij je niet met veel mensen over deze situatie kan praten is het wel erg fijn om dat hier te kunnen doen.

Dankjewel, over 2 dagen weer eens testen

Liefs Juliette "
undefined

Linda 03-10 om 08:52

Estrella & Juliette,

Van harte gefeliciteerd met jullie zwangerschap!

Ik herken wat jullie typen wat een rotgevoel en tegelijk supergevoel krijg je daar van he!!?

Ik ben nu 13 weekjes zwanger en op de echo afgelopen woensdag was een mooi, klein perfect kindje te zien met alles erop en eraan en nóg kan ik het haast niet geloven :-).

In de meeste gevallen gaat het gewoon goed dus ga daar maar van uit.

Geniet ervan!

Gr Linda

Anoniem (Gast) 03-10 om 09:09

Hi Linda,

Gefeliciteerd!!! wat prachtig.

Ik begin er al steeds meer in te geloven omdat mijn lichaam anders doet als normaal.

Ben heel blij maar ook gieren de zenuwen door me lijf.

Geniet ervan!!!   

Liefs Juliette

estrella* 03-10 om 10:56

Hoi Linda en Juliette,

Gefeliciteerd Linda! Super goed nieuws en fijn deze bevestiging.

Ik ben nog onzekerder dan ik al was, aangezien ik vanochtend wat bloed heb verloren. Meteen de huisarts gebeld en die heeft mij aangeraden om af te wachten. Heb geen buikkrampen niks, maar het voelt absoluut niet goed.
De natuur zal het laten uitwijzen, maar de onzekerheid en de abruptheid waarmee dit komt is echt zenuwslopend.

Hopelijk kunnen jullie wat zorgelozer blijven. Ik duim voor jullie dat het goed gaat.

Liefs!!

estrella* 03-10 om 16:19

Hoi Linda,

Het is heel erg vervelend omdat je in dit soort omstandigheden graag precies wilt weten waar je aan toe bent. En het is een beetje een sneu gevoel dat voorzichtige blijdschap m.b.t. een zwangerschap zo opeens kan omslaan in onzekerheid en teleurstelling.
Het bloeden zet namelijk niet door, waardoor ik geen idee heb hoe en wat.

Voor een pret echo lijkt het mij echt nog te vroeg, aangezien ik net 4 weken en 4 dagen zwanger ben. Stel, ik had niet voor mijn NOD getest, dan had ik ook vandaag kunnen denken dat mijn menstruatie was gekomen. Nu als het bloeden doorgaat heet het vroege miskraam, dus ik denk ook dat de huisarts op dit moment ook geen andere betekenis voor mij ka leveren. Het is afwachten wat er gebeurt....

Ik kan me namelijk ook niet voorstellen dat helder rood bloed 'normaal' is in de 4e/5e week van de zwangerschap. Of heb ik het mis?

Ik houd jullie wel op de hoogte

Liefs,

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger of niet?' in het Zwangerschapsforum