Eerlijke blog over alles rondom moederschap

3 antwoorden en 41386031x bekeken

dekritischeverloskundige 24-11 om 14:36

Goedemiddag allemaal!

Graag zou ik met jullie mijn blog willen delen! 
Als verloskundige merk ik dat een groot deel van de vrouwen tegenwoordig niet meer leest of op zoekt wat het beste is voor zichzelf en voor hun kind. Ze nemen regelmatig klakkeloos over wat hun gynaecoloog, hun verloskundige, hun moeder, een vriendin of de buurvrouw vertelt. Helaas is ook al vaak gebleken dat dit niet altijd de beste informatie is. Via deze blog zal ik regelmatig artikelen, ideeën en blogs plaatsen om mensen terug aan het denken te zetten. Op deze manier hoop ik het voor elkaar te krijgen dat er meer mensen kritisch gaan nadenken over gekregen informatie en zo hun eigen gezondheid (zowel lichamelijk als geestelijk) en de gezondheid van hun kind voorop stellen.
Tijdens mijn opleiding ben ik al regelmatig in aanraking gekomen met tegenstrijdige informatie. Dit was niet altijd tegenstrijdig met eerder gekregen informatie, maar vaak ook tegenstrijdig aan mijn gevoel. Doordat ik deze informatie ging opzoeken, uitdiepen, vergelijken en van verschillende kanten belichtten, merkte ik dat mijn kennis steeds verder uitbreidde en ik een beter gevoel kreeg bij mijn eigen zorgverlening. Als kritische verloskundige probeer ik de beste informatie te verkrijgen en zo mijn zorgverlening te verbeteren.

Regelmatig een eerlijke, goed onderbouwde post over zwanger worden, zwanger zijn, bevallen, het kraambed en zelfs daarna!

Liefs, 
De kritische verloskundige

reageer

Nikki 24-11 om 14:46

Perfect! bedankt.
Ik kijk ernaar uit.
Groetjes
Nikki

madelene 24-11 om 17:49

Mooi als dat er komt
Is inderdaad dat tegenwoordig wij vrouwen maar veel te veel alles aannemen van andere we vertrouwen veel te weinig nog op onze moederlijke intuïtie
Dus ik vind het een goed idee
Groetjes madelene

dekritischeverloskundige 25-11 om 12:44

Fijn dat er enthousiaste reacties zijn! Mijn blog is nu sinds 2 maanden online en ik zie nu dat ik de link nog niet gedeeld had in het bovenstaande bericht. Bij deze alsnog de link: http://dekritischeverloskundige.wordpress.com/

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerlijke blog over alles rondom moederschap' in het Zwangerschapsforum