vanaf wanneer ovulatietest

12 antwoorden en 41127155x bekeken

sissi 30-12 om 19:16

Hey dames,

Ik vraag mij af vanaf wanneer jullie ovulatietesten gebruiken. probeer je eerst gezellig op de ouderwetse manier en de hulpmiddeltjes of ga je onmiddellijk aan de slag met de ovulatietesten?
Ook vraag ik mij af indien je ovulatietesten gebruikt dan meer kans hebt op een jongetje, want dan ga je toch wel heel dicht bij de ovulatie gaan klussen

groetjes xx

reageer

anoniem 03-01 om 14:32

Bij mij duurde het sowieso maanden eer mijn menstruatie een beetje regelmatig was. Daarna nog een paar maanden gewacht. Uiteindelijk pas na 9 maanden met ovulatietesten begonnen. 
Hierdoor gericht kunnen 'klussen' en de tweede maand was het al raak dankzij de testen.


Maar wat bedoel je met: meer kans op een jongetje omdat je dicht bij de ovulatie gaat klussen?????!!!!
Je hebt gewoon altijd 50/50 kans op een jongetje of een meisje, hoe dicht je bij de ovulatie zit heeft daar niets mee te maken....dit is echt een fabeltje waar ik nog nooit van gehoord heb hoor.

RJ 03-01 om 15:15

Meisjeszaad leeft langer, jongenszaad is sneller. Daar is dat op gebaseerd. Dus als je verder voor eisprong vrijt kan hrt jongens zaad al dood zijn  tijdrns de eisprong En houd he dus vooral meisjeszaad over.  vlak voor de eisprong geeft jongebs meer kans omdat ze sneller zijn. Zo is het heel simpel even uitgelegd.

sissi 03-01 om 15:30

Inderdaad RJ. Ik hoor yoch van verschillende koppels die na tijdje klussen ovulatietest nemen en onmiddelijk zwanger zijn. Toeval of niet maar het zijn allemaal jongetjes ..

anoniem 03-01 om 17:34

Ik heb er echt nog nooit van gehoord, maar goed dat we al een jongensnaam hebben dan.....

RJ 03-01 om 18:00

Hier een dochter en was ook vlak voor ovulatie.  Tis en blijft een kans. Als het maar gezond is  gegefeliciteerd met je zwangerschap mandy

anoniem 03-01 om 18:10

Inderdaad, helemaal gelijk in. Het maakt ons ook echt niets uit, maar de jongensnaam weten we toevallig al. De meisjesnaam zijn we nog even over aan het denken.
En bedankt, jij succes met de tweed ronde

Beertje 03-01 om 20:19

Wij hebben er eerst lekker van genoten en het leuk en gezellig gemaakt. Met 2/3 keer in de week is een natuurlijke zwangerschap het grootst. Na bijna een jaar zijn wij over gegaan op ovu testen. Dit omdat het niet meer leuk was in bed. Bij ons hebben die testen niet geleid tot sneller zwanger zijn. Het gaf veel meer rust en duidelijkheid. Als het dan weer niet gelukt wat gaf het wel meer verdriet en boosheid.

Ik zelf geloof ook niet echt dat ovu testen er voor zorgen dat je meer kans hebt op een jongetje. Die dingen geven de piek aan je weet dan nog niet wanneer je ei precies springt, je hebt altijd van die periodes dat er meer jongens dan meiden geboren worden. Ergens klinkt het wel heel logisch.

Bij mijn moeder klopt die theorie dan weer niet. Die heeft eerst 5 meiden gehad. Ze deden niet aan voorbehoedsmiddelen maar aan zoveel dagen voor de eisprong niet meer, 8 dagen voor de eisprong voor het laats en zwanger van een jongen.


Als ik jou was zou ik er eerst eens lekker onbezorgd van genieten. Kijk aan wat je cyclus gaat doen. Het is een hele leuke maar ook een emotionele en voor sommige zware periode. Als je gelijk met ovu testen begint ben je er wel heel veel mee bezig gelijk. Maar dat is mijn mening. Als je na een half jaar 9 maand nog geen duidelijkheid hebt of het niet lukt om 3 keer per week te klussen kun je altijd nog beginnen met de ovu testen of met temperaturen maar dat is nog intensiever. Veel plezier

anoniem 03-01 om 22:43

Ik ben het helemaal met je eens beertje. Eerst gewoon even kijken wat je cyclus doet en gewoon genieten.
Dat hebben wij ook gedaan.
Een ander meisje wat ik ken is nog maar net 2 maanden bezig....en is nu al 2 keer naar de huisarts gegaan voor een test. De thuistest was negatief maar desondanks was ze zenuwachtig of ze misschien zwanger zou zijn, want haar vorige menstruatie was immers al meer dan 30 dagen geleden. 
Pfff, bij mij heeft het zeker vijf maanden geduurd eer ik wist wat mijn cyclus was omdat ik jarenlang anticonceptie heb gebruikt en de boel eerst behoorlijk in de war was. Ik ben dan ook blij dat ik niet zo gestrest bezig ben geweest het gehele afgelopen jaar!

sissi 04-01 om 00:57

Thx voor de reacties dames en @ mandy proficiat xx

Beertje 04-01 om 08:05

Ik heb bijna 2 jaar de mirena spiraal gehad. Al vrij snel was ik helemaal van de hobbel. Het heeft dan ook echt ruim een jaar geduurd voor ik enigszins wat van mijn cyclus kon maken. Niet dat hij heel onregelmatig was, snapte er niks van elke maand was alles zo anders. Hoeveel testen ik toen wel niet gedaan heb. Het jaar erna werd alles anders. Wij begonnen met ovu testen voor de rust, ik leerde mijn cyclus en lijf eindelijk weer kennen. Nog steeds was mijn cyclus niet hoe ik hem gewend was. Was altijd netjes 28 dagen toen zat ik tussen de 29 en 36. Na 3 miskramen dat jaar ben ik 3 maand aan de pil geweest. Mijn cyclus is naar mijn idee toen gereset toen ik stopte werd ik netjes 28 dagen later ongesteld en die maand er na was ik zwanger van een plakkertje! Nu bijna uitgerekend. Vind het zo fijn om natuurlijk en rustig zwanger te zijn geworden.

madelene 04-01 om 13:08

Ik wilden ook even mijn mening geven ik had bij mijn oudste dochtertje ook heel vroeg zeg maar gevreeën 
Dus vanaf de 9 de dag om de dag tot de 14 de dag zo zwanger geraakt van een meisje 
Bij mijn 2 de dochtertje wad het anders had ver in mijn cyclus gepakt de dagen 17 en 18 alleen die 2 dagen en het werd wederom een meisje 
Ik zelf ben nu bewust niet bezig met ovulatie testen wij zijn voor een derde kindje bezig en mijn man zegt liever zonder te willen proberen omdat hij zegt je raakt anders misschien zo het vertrouwen in je eigen lichaam kwijt daar zat wel wat in vond ik dus wij doen het daarom zonder die restjes 
En ook denk ik als ik mijn dochtertjes zonder hulp heb gekregen moet dat toch nu ook kunnen ?
Ben nu vanaf oktober bezig voor de derde 
Bij mijn 2 de was ik veel vlugger zwanger al binnen 2 maanden 
Succes verder voor de gene die net als ik bezig zijn voor een wondertje 
Groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'vanaf wanneer ovulatietest' in het Zwangerschapsforum