Wanneer vertellen?

6 antwoorden en 41012029x bekeken

Ikke (Gast) 09-01 om 23:14

Ik ben nu 8,5 weken zwanger. We hebben dit al aan mijn gezin en die van mijn vriend verteld ivm kerst en oud en nieuw. De verrassing zou zo het grootste zijn..en het zou te veel opvallen als ik niet zou drinken. 

Vanaf wanneer vertellen jullie het? Of hebben jullie het verteld? Ik wil het graag mijn oma vertellen, maar bij haar blijft niks geheim, dus als ik dat doe...weet heel de familie het... :-)

En dan weet ik nog niet wanneer we het onze beste vrienden laten weten...

Ben gewoon benieuwd naar jullie reacties;-)

reageer

kruimel 09-01 om 23:24

Naaste familie en hele goede vrienden wisten het na de eerste test, met 3w5d. Heel vroeg dus, dit ivm het traject waarmee we uitendelijk zwanger zijn geraakt en waar iedereen van op de hoogte was en ontzettend met ons meeleefden.
Op het werk verteld na de eerste echo met 6w5d.
Overige familie, vrienden & kennissen na de 3e echo met ongeveer 11 weken!

Justme1990 10-01 om 10:27

Wij hebben het naaste familie ook meteen verteld na de test, haha! Ik ging ermee naar mijn moeder omdat ik zelf niet wist of ik het wel goed zag!

Vrienden hebben we het na 6-7 weken verteld omdat we een feest hadden en het heel erg zou opvallen als ik niet zou drinken.

Ook hebben we het zo vroeg verteld omdat we zo enthousiast waren en nog steeds zijn natuurlijk en beide ons mond nooit kunnen houden! Ook kunnen er mensen met je meeleven mocht het mis gaan.

Liefs

Ikke (Gast) 10-01 om 12:39

Ik denk dat we het grote nieuws morgen aan de grootste roddel van de familie gaan vertellen. Mijn omaatje van 92.... ook mijn opaatje van 91. Ben benieuwd hoe ze reageren. En idd...als het fout gaat zijn ze er om me te steunen...en ik kan nu al mijn hart luchten aangezien ik zo misselijk en moe ben :-)

madelene 10-01 om 13:55

Ik heb het ook meteen na de positieve test vertelt aan mijn nichtje en oom en tante moeder en vader 
De rest van de familie die wij weinig zagen met 2 weken vertelt 
Groetjes madelene

Justme1990 10-01 om 13:55

Heel veel plezier met vertellen! En het is inderdaad fijn dat je dan je hart kan luchten over alle kwaaltjes

Ikke (Gast) 10-01 om 18:15

Haha tnx! Heb er zin in!! :-)

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer vertellen?' in het Zwangerschapsforum