Zwanger en huisdier (hond)

9 antwoorden en 41037196x bekeken

Kim1989 10-01 om 13:45

Dag allemaal!

Ik vroeg me af of er onder jullie nog dames zijn die zwanger zijn (of reeds een kindje hebben) en een hondje (of ander huisdier) hebben die zich sinds de zwangerschap (en vooral naar het eind toe) anders gaat gedragen.

Ik woon ondertussen dik 2 jaar samen met mijn vriend en ben momenteel bijna 39 weken zwanger van ons eerste kindje. Toen ik mijn vriend leerde kennen had hij een hondje welk mee komen samenwonen is met ons. Het is een Jack Russel teefje van 5 jaar.

Mijn vriend heeft een hele goede band met haar. 't Is eigenlijk een heel braaf en rustig beestje (geen typische Jack). Ook met mij is er best een goede klik en we zijn best goede vriendjes.

Sinds ik zwanger ben heb ik wel het gevoel dat ze veel meer "aan" mij gaat hangen maar niet extreem. Echter is dit de laatste weken best een pak erger geworden. Het is zelf zo dat als ik ga slapen, ze spontaan in haar bench (staat in de keuken) kruipt en niet meer bij mijn vriend op de bank blijft zitten. Als we thuis komen, komt ze ook altijd meteen naar mij toe en gaat ze pas nadien mijn vriend begroeten.

Ik zie aan de reacties van mijn vriend dat hij dit niet fijn vind. Ik probeer nochtans alles aan hem uit te besteden en geef haar zo min mogelijk aandacht. Zo laat ik hem haar eten geven, snoepjes geven, en duw ik haar soms zijn richting uit maar niks blijkt te helpen.

Zijn hier nog dames die deze ervaring hebben? Is dit voorbij gegaan eens jullie niet meer zwanger waren of is dit zo gebleven? Ergens vind ik die liefde en aandacht van haar niet erg maar ik vind het jammer voor mijn vriend omdat hij er toch wel van maakt...

reageer

madelene 10-01 om 13:53

Hoi Kim gefeliciteerd met je zwangerschap 
Hier eigenlijk geen ervaring mee ik heb 2 dochtertjes maar wij  hebben geen hond 
Ik denk wel dat huisdieren en vooral honden en katten heel sterk aanvoelen dat er veranderingen op komst zijn 
Nu je zwanger bent zal ze dat wel aan voelen en dus daarom zich meer aan jou optrekken 
Het klinkt misschien raar maar honden voelen zulke dingen echt aan 
Tja ik kan mij best voorstellen dat het wat minder prettig is voor je vriend probeer het te bekijken als iets wat de hond aanvoelt jij en hij kunnen daar niets aan doen ik denk dat het vanzelf over gaat
Zodra de baby er is en jij heel veel tijd kwijt bent aan de baby zal hij vanzelf wel weer meer naar je vriend toe trekken 
Dat is even mijn mening Hoe ik het zie 
Veel geluk met jullie kindje 
Groetjes madelene

Mom 10-01 om 23:31

Grappig he dat ze dat zo aanvoelen.
Bij onze eerste zwangerschap kwam de hond van mijn schoonouders ook steeds bij mij liggen of op mn voeten, terwijl het normaal het liefst alleen rustig in zijn mand lag. Ik denk dus zeker dat ze de verandering aanvoelen, helemaal in jullie situatie dat het jullie eigen hondje is en je elke dag ziet. Hier was het trouwens na de bevalling weer zoals gewoon. Fijne zwangerschap nog even

Muus86 10-01 om 23:43

Hallo Kim, spannend zeg 39 weken.
Voor de zwangerschapstest deze keer merkten wij al dat de hond anders reageerde. Hij kijkt me overal na en komt het liefst voor de wc deur zitten als ik ga plassen. Nu is hij altijd bij mij wel erg aanhankelijk geweest, hij vindt nu dat er absoluut niemand anders aan me mag komen. Dit was bij mijn vorige zwangerschap ook zo. Toen ik een miskraam kreeg veranderde het gedrag ook weer na 2 weken. Ik denk echt dat ze de hormonen opmerken. Misschien ruiken? Echt wazig. Maar wel heel bijzonder. 

Succes met de laatste loodjes!

Kim1989 11-01 om 10:59

Fijn om te horen dat jullie ook deze ervaringen hebben, bedankt dames! Veel succes met jullie zwangerschap ook!

Liefs, Kim

Amy 11-01 om 19:39

Allereerst succes met de laatste loodjes. Ik herken het gedrag ook wel van mijn hond. Die werd ook meer aanhankelijk naar mij dan maar mijn vriend toen ik zwanger was. Ze wilde vooral graag op mijn buik liggen, wat ook tot interactie met de kleine leidde. Mijn hond heeft de baby eerder gevoeld dan mijn vriend.
Vanaf het moment dat ik bevallen was was het ook gelijk over..... Ze was toen de grote beschermvrouwe van mijn zoontje en nog psteeds. Tijdens de kraamweek werden verloskundige en kraamhulp goed in de gaten gehouden door haar en als wij niet snel genoeg reageerde op het gehuil, volgens haar, dan kwam ze ons ophalen.
Nu ook nog als ze denkt dat wij niet opletten dan gaat zij wel op hem letten.
Mogelijk doet jouw hond dit ook dan kun je er alvast rekening meehouden.
(Misschien ligt het aan het ras, ik heb ook een jack russell teefje en ook een niet rastypische rustige)

Kim1989 12-01 om 12:01

Bedankt voor je reactie, Amy! Stelt me meteen ook wat gerust wat de kennismaking met ons kleintje en de woef betreft!

Denk er vaak over hoe ze zal reageren als hij éénmaal geboren is. Ze is op zich een hele lieve hond en doet geen vlieg kwaad. Schrik dat ze er iets naar zal doen heb ik dus niet maar ik ben wel heel benieuwd hoe ze gaat reageren!

Hier is het ook zo dat de hond de kleine eerder heeft gevoeld dan m'n vriend, best grappig!

Bunny (Gast) 13-01 om 11:18

De meeste honden zijn heel beschermend naar kleintjes. De hond van mijn ouders ligt ook altijd onmiddellijk bij het kindje van mijn broer en vindt alles goed, ook als het wat hardhandiger gaat. Uiteraard moet je de hond daar wel voor beschermen, zodat hij kindjes leuk blijft vinden. En de vorige hond die lag ook altijd voor de kinderbox van de buren toen die een tweeling hadden. Dat is een soort van instinctief gedrag.

amy 29-01 om 19:29

En kim1989. Hoe gaat het met jullie kleine en de hond? Ik zie een baby als profielfoto dus neem aan dat je inmiddels bevallen bent.

Kim1989 31-01 om 18:39

Hallo


Alles verloopt super met de hond! Ze is heel enthousiast en lief tegen ons kleintje!  Van zodra hij een geluidje maakt in bv. zijn parkje gaat ze er snel naar kijken. Ze is echt heel lief tegen hem! Ben ik helemaal blij mee!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en huisdier (hond)' in het Zwangerschapsforum