Wat nu?

6 antwoorden en 35008104x bekeken

tess (Gast) 03-11 om 10:31

Goedemiddag allemaal,

Ik ben zelf ongepland zwanger geworden. Nu zit ik in een relatie waarin ik veel bedreigd en gekleineerd word Door mijn partner. Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik voor mijn kind en mijn gezondheid stappen moet gaan ondernemen en mijzelf in veiligheid brengen. Echer,  ik weet niet hoe ik dit moet doen. Hij heeft namelijk eerder al aangegeven dat als ik weg zou gaan hij mij eerst mijn kind af zou pakken en mij daarna begraven. Ik heb zelf helemaal niets. Geen geld geen vrienden of familie en geen werk. De vader van het kind en ik zijn overigens niet getrouwd en we hebben ook geen geregistreerd partnershap. Kan iemand mij adviseren wat te doen?

reageer

Anoniem (Gast) 03-11 om 10:36

Volgensmij kan hij niet afpakken als hij het kind niet erkend maar dit weet ik niet zeker

tess (Gast) 03-11 om 10:38

Als hij het kind niet erkend juridisch gezien niet nee maar hij gaat zich zoiezo niets aantrekken van wat een rechter of politie zegt gezien hij vind dat hij buiten de wet staat. Daarnaast vrees ik voor mijn leven 

Anoniem (Gast) 03-11 om 11:04

Je kunt nu al naar de politie stappen omdat hij je bedreigd, doe aangifte van bedreiging,  praat ook met je huisarts, die kan je helpen met welke wegen je moet bewandelen om veilig te blijven. Ga zeker bij hem weg, dat gedrag zal niet veranderen en zeker niet beter worden als je uk er is. Denk je eens in dat hij je kleintje straks wat aandoet. Zorg dat je steun hebt van familie of vrienden, ga desnoods naar een blijf van mijn lijf huis. Je verdient een man die je op handen draagt. Iedere man die een vrouw kleineert, bedreigd en in het ergste geval zelfs mishandeld is de titel man niet waard en moet terug kruipen onder de steen waar die vandaan kwam en zich doodschamen. 

Anoniem (Gast) 03-11 om 11:05

Ps zonder jouw toestemming kan hij je kind niet erkennen. 

Anoniem (Gast) 03-11 om 11:06

Lief dat je reageerd maar ze zal niet weggaan ze zal het niet durven en er is niemand die haar kan helpen, heel zielig want er is niemand waar ze op terug zou kunnen vallen zoals ik begrijp.  Ben beniwued wat je nu voor stappen gaat ondernemen

Anoniem (Gast) 03-11 om 11:15

Er zijn in Nederland genoeg instanties waar ze terecht kan als ze niemand heeft, maar je hebt gelijk ze moet de stap wel durven nemen. Ik hoop alleen dat ze begrijpt dat ze niet in deze situatie hoeft te blijven zitten.

Wb erkenning https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-kind 

Info over blijf van mijn lijf 
http://www.blijfvanmijnlijfparkstad.nl er zijn meer locaties maar hier staat in iedergeval een telefoonnummer bij.

https://www.slachtofferhulp.nl/geweld/delicten/bedreiging/ 

Zoek alsjeblieft gewoon hulp voor jezelf en je kind voor het uit de hand loopt. Nu is het misschien eng, straks kom je er sterker uit. Die man is jouw niet waard als jij je met de dood bedreigd. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wat nu?' in het Zwangerschapsforum