Moeite met eten tijdens zwangerschap

4 antwoorden en 34955648x bekeken

Kim (Gast) 08-11 om 14:34

Hallo Dames,
Sinds 2 weken zijn mijn partner en ik erachter gekomen dat ik zwanger ben. Super blij natuurlijk! Ik heb echter heel veel moeite met eten laatste tijd. Ik heb ook echt veel last van misselijkheid, terwijl ik eigenlijk nog helemaal niet zover ben met mijn zwangerschap. Ik vind het nu wel echt belangrijk om goed en gezond te eten. Alleen is het probleem dat ik weinig tot geen trek in eten heb. Ik eet eigenlijk alleen omdat ik mijzelf dwing.  Maar als ik mezelf weer te ver dwing begint de misselijkheid weer op te komen.
Ik vroeg mij af of ik de enige persoon ben die er zoveel last van heeft en of jullie tips/tricks hebben die jullie willen delen. 
PS: ik weet nog niet hoever ik precies ben. Ik vermoed 4 weken. Kennen jullie een goede test die mij kan aangeven hoever ik ben? (ik heb pas over 3 weken mijn eerste afspraak bij de verloskundige).

reageer

liesx 08-11 om 16:08

Hoi!
Wat vervelend zeg, maar helaas zeer herkenbaar. Ik heb vanaf het moment dat ik erachter kwam (iets eerder misschien wel) tot een week of 9 van de zwangerschap ook ontzettend veel moeite met eten gehad.
Ik probeerde wel te eten, kleine beetjes niet teveel in 1 keer. Probeer ook dingen te eten die niet te zwaar op de maag vallen, beschuitje of cracker ofzo. Ik nam af en toe een pepermuntje of kauwgom tegen de misselijkheid.

Nura87 17-11 om 21:11

Ik ook vrij snel enorm misselijk, kon ook maar een paar happen per dag eten en dan moest ik weer overgeven.. Was er ecbt slecht van en zag zwart voor mn ogen.. voelde me zo schuldig naar mn baby toe omdat gezond eten juist zo belangrijk is.. Helaas is me dat toen ecbt niet gelukt.. met 9 weken was het ineens over en heb ik juist honger gekregen heb weinig tips want bii mij hielp niks doorzetten helaas... sterkte! 

Miertje 08-12 om 14:19

Ik heb helaas precies hetzelfde...
Kan ook nog niet echt iets vinden wat werkt...
Kleine beetjes eten, cracker eten voor het opstaan, licht verteerbaar...
Voel me ook schuldig, probeer zo gezond mogelijk wanneer het lukt

haasje 15-02 om 11:21

Dag Miertje,
Zie dat je ondertussen al 16 weken bent en hoop dat de misselijkheid ondertussen beter is?
Ben super misselijk sinds week 6. Bijna dagelijks overgeven. En heb ook schrik dat ik niet voldoende binnenkrijg voor de baby. Of dat ik niet gevarieerd genoeg eet. Maar ik krijg bepaalde zaken echt niet binnen. Vind ook niets wat helpt. Hopelijk wordt het binnen enkele weken draaglijker.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Moeite met eten tijdens zwangerschap' in het Zwangerschapsforum