Vaccineren ja/nee

13 antwoorden en 34159665x bekeken

Sarah 25-01 om 12:32

Goedendag Dames,
Op mijn school hebben wij het vak 'Onderzoek' hierbij moeten wij een onderzoek opstellen voor een recentelijk probleem. Wij hebben gekozen voor het probleem dat ouders hun kinderen tegenwoordig niet meer laten inenten. 
Nu zijn wij benieuwd wanneer ouders die van plan zijn hun kinderen niet te laten inenten hun mening omdraaien en hun kinderen wel te laten inenten. Is dit bijvoorbeeld informatie vergaren over de vaccinaties of hebben jullie een ander idee?
U zou ons heel erg helpen met het antwoorden van deze vraag.
Met vriendelijke groet,
Sarah en ons onderzoek team

reageer

madelene 25-01 om 16:07

Wij hebben er bewust voor gekozen om onze 3 kinderen pas met 2 jaar te laten vaccineren. 
En dan geen bmr.  En minstens 5 weken tussen elke pri. Zo dat het lichaam tot rust kan komen. 
Ik vind het onlogisch om al bij baby's die zo klein zijn te beginnen met vol spuiten van ziektes 
Waarom doen wij het zo ?
Omdat ik zelf als kind doodziek ben geworden. 
En omdat ik denk dat er verband bestaat tussen vaccinaties en allergieën en ontwikkelings stoornis.  Het immuunsysteem krijgt naar mijn idee een opdonder door al zo jong vol te spuiten .
Verder krijgt geen mens van de natuur 2 of meerdere ziekten tegelijk te verwerken. 
Maar zo baby word wel ingespoten met 2 of meerdere ziektes tegelijk 
Super heftig. 
Ik ben nu in verwachting van de vierde en ga het weer zo doen op deze manier. 

Anoniem (Gast) 25-01 om 19:33

De enige vaccinatie waar ik over twijfel of ik die wel wil geven aan mijn dochter is die tegen baarmoederhalskanker, omdat die er nog niet zolang inzit en die erg slecht in het nieuws geweest is. Niet alleen in Nederland maar ook het buitenland. Maar goed ze is voorlopig nog geen 12 dus dat duurt nog even. Misschien is die dan verbeterd of is er meer van de gevolgen/bijwerkingen bekend. Zelf lees ik de bijsluiters op het rivm zodat ik de bijwerkingen ken en wat er ongeveer gegeven wordt. De andere vaccinaties krijgt ze gewoon, zelf heb ik ze ook gehad en ik mankeer niets. 

madelene 25-01 om 20:41

Sommige bijwerkingen of schade van vaccinaties zijn pas later veel later zichtbaar. zoals de baarmoederhalskanker niet goed blijkt te zijn en dat is nog zacht uitgedrukt 
Zo zwijgen ze ook over de gevolgen van het al zo jong toedienen van al die andere vaccinaties 
Ik ben niet tegen vaccinaties maar wel hoe het hier gaat dat het al zo jong gegeven word . En meerdere ziektes bij elkaar gegeven word 
Daarom ook dat wij het hebben uitgesteld tot 2 jaar en geen bmr 
En zeker niet de vaccinatie voor baarmoederhalskanker. 
Maar idereen heeft hier natuurlijk zijn eigen mening over 
Dit is hoe ik er over denk. 

madelene 25-01 om 20:51

Ik heb het programma gezien op Nederland 2 was het geloof ik bij pauw en Witteman. over de baarmoederhalskanker vaccinatie het was verschrikkelijk al die meiden die zo vreselijk ziek zijn geworden en nu allerlei medicijnen slikken omdat die vaccinatie bij lichaam verziekt heeft 
Mijn man en ik vooral mijn man zat verbaasd geschrokken te kijken .
En de vaccinatie zou maar helpen tegen 1 sport kanker terwijl er wel nog veel meer soorten baarmoederhalskanker zijn waar tegen die vaccinatie niet beschermt. 
Maar in dit geval doet het dus helemaal niet zijn werk want het heeft al die meiden ziek gemaakt ze kunnen nooit meer sporten normaal werken ze zijn kapot gemaakt .hartverscheurend was het om te zien .


Anoniem (Gast) 28-01 om 20:46

Dat is ook de reden dat ik over die erg twijfel. Maar ze is pas net geboren dus dat duurt nog 12 jaar. En 12 jaar is best lang om verder onderzoek te doen naar dat vaccin. En als ik dan nog twijfel krijgt ze hem niet. 

Anoniem (Gast) 23-02 om 17:03

@sterretje dat stukje van Bill gates wat jij linkt is erg suggestief, het laat niet zijn uitleg zien van de opmerking die hij maakt. 
In arme landen krijgen mensen veel kinderen omdat er gemiddeld genomen veel kinderen dood gaan aan ziektes waar je tegen gevaccineerd kunt worden. Daarnaast is er ook veel ondervoeding en is de gezondheidszorg niet voor iedereen bereikbaar of betaalbaar. Daar hebben de mensen geen pensioen of bejaardenhuizen, kinderen zijn daar je oude dag voorziening. Door dus veel kinderen te krijgen weten de ouders dat de kans groter is dat er een paar overleven en volwassen worden en zo voor hen kunnen zorgen. 
Door te vaccineren gaan er minder kinderen dood, (vergelijk de kind sterfte van nederland maar eens met die in afrika) en doordat er minder kinderen dood gaan is de noodzaak voor veel kinderen minder. 
In nederland krijgen we per vrouw gemiddeld  1,7 kinderen. Laten we dit afronden op 2 gezien er geen 0,7 kind bestaat. In Niger (afrika) krijgt een vrouw gemiddeld  7,6 kinderen, laten we dit afronden op 8.

Omdat de levensstandaard (gezondheidszorg, voedingstoestand etc) hier in nederland veel beter is als in Afrika gaan hier minder kinderen dood en hebben de meeste vrouwen in nederland ook minder kinderen. Daar doelt Bill Gates in zijn algemeenheid op in zijn filmpje.

Sterretje1983 23-02 om 19:31

@anoniem: ik hoop dat je gewoon gelijk hebt

Anoniem (Gast) 24-02 om 13:33

Hier is inmiddels al zoveel over geschreven! Het ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs nog aan de bel getrokken omdat er mensen zijn die denken dat vaccineren niet nodig is of daar allemaal wazige ideeen over hebben. Resultaat is dat 92% nog maar de nodige vaccinaties heeft en nu de risico’s voor iedereen toenemen.... 

Mereltje 26-02 om 19:03

Goed gezegd David! Het verhaal van de gordel illustreert mooi waarom er altijd tegenstanders zullen zijn!

kruimel 26-02 om 20:03

David, top omschreven! Dankjwel! 

Zwanger30W (Gast) 15-03 om 12:54

Schaam jullie. Echt, dat zeg ik uit de grond van mijn hart tegen alle anti-vaxers. 
Meisjes die ziek worden na de inspuitingen tegen HPV....oh wat erg....weet je wat erger is? Baarmoederhalskanker! Daar is geen pilletje voor. Daar ben je niet vanaf na eens een weekje thuis te blijven.
EN vergeet niet dat jouw dochter ook andere ziek kan maken. Steeds meer jongens krijgen te maken met keelkanker. Ik hoef je niet uit te leggen hoe zij daaraan komen zeker? 
Een immuunsysteem dat even een opdoffer krijgt, of een kind dat een besmettelijke, levensbedreigende ziekte heeft...ik weet snel wat kiezen hoor. 
Dan rest mij nog de vraag...wie weet het eigenlijk beter? De dokter die meer dan 10jaar op de schoolbanken heeft gezeten? Of Tante Julia die ooit eens wat online heeft gelezen....yup...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vaccineren ja/nee' in het Zwangerschapsforum