Niet happy

4 antwoorden en 34255273x bekeken

Helouise (Gast) 31-01 om 16:17

Hallo dames,
Ik heb nog nooit gekletst op een forum maar ik dacht misschien is dit voor mij een uitkomst. Ik ben nu 12 weken zwanger van ons 3e kindje. We hebben 2 meiden 1 van 2 en 1 van 5. Tussen beide meiden heb ik een miskraam gehad bij 11 weken en mijn beide meiden zijn te vroeg  geboren. ( 34+1/30+1) Beide zwangerschappen verliepen verder prima. Maar nu ben ik zo angstig dat er iets mis gaat dat ik niet kan genieten en er heel erg down van wordt. Daarnaast heb ik veel rugklachten waar ik al een heleboel aan doe maar het maakt werken nu al zwaar (ik werk in de thuiszorg als verzorgende IG). Ik slaap slecht en zit echt niet lekker in mijn vel. Ik voel me een beetje een zeur omdat ik niet goed kan zeggen waarom ik me zo voel maar ik ben gewoon best wel depri. Iemand tips? Ervaring? 

Liefs 

reageer

*Lotus* 31-01 om 16:26

Tip 1 praat met je partner en miss als je dat niet wil met een vriendin...
Tip 2 schrijf het van je af in een dag boek..Belangrijk is dat jij je gevoel kwijt gaat raken..
Tip 3 neem een dagje vrij van alles en iedereen en doe wat leuks voor jou en jou alleen.
Tip 4 als het allemaal niet helpt is het miss toch een idee om met een psycholoog te gaan spreken.(kans op miss een postnatale depressie is niet fijn) 
Als nog heel erg gefeliciteerd mer je zwangerschap en ik hoop dat je toch een fijne zwangerschap zult hebben

Anoniem (Gast) 01-02 om 15:32

Neem het jezelf niet kwalijk, niet iedereen is een stralende zwangere. Hormonen kunnen gekke dingen doen met je lijf waardoor je je niet jezelf voelt. Probeer de tips van Lotus, daar kan ik niets aan toevoegen.
Probeer het wat rustiger aan te doen op je werk, bespreek met je baas wat je kunt doen om het werk wat lichter te maken. Misschien minder werken of minder wisselende diensten, lichtere clienten. Weet dat je baas verplicht is om jou te beschermen op je werk tijdens je zwangerschap. Probeer elke dag iets te vinden wat je vrolijk maakt, bijvoorbeeld straks als je de kleine voelt, probeer dan te genieten van dat teken van leven. 
gefeliciteerd met je zwangerschap en hopelijk voelt je je straks weer wat meer jezelf.

Anoniem (Gast) 03-02 om 09:32

niet bang zijn, makkelijker gezegd dan gedaan...
bij mijn eerstezwangerschap had ii aan de het einde van me zwangerschap acute leververvetging.... iets wat vrouwen overkomt eens in de zoveel jaar een op de miljoenen en ik was de gelukkige... ik kan je vertellen dat ik er nog steeds last van heb... ben nu voor de 2e x zwanger en merk dat ik angsten heb.
maar voor ik zwanger werd Heb ik een burn out gehad op me werk, ik werkte echt 40 tot 50 uur per week en had nog een huishouden kind alles, maar ik deed alles voor een top toekomst voormijn gezin... dat dacht ik tenminste, maar wat ik echt deed was vluchten voor wat me is overkomen.... en niet nadenken met waarom ik......
ik kan hier echt een boek over schrijven maar zal mijn verhaal niet te lang voor je maken
wat ik wil zeggen is, mijn burn out is stom gezegd het mooiste wat me is overkomen, ik ben eindelijk aan mijn verleden gaan werken, loop bij een psychologe een top vrouw en ben aan emdr begonnen en meid als je in het verleden even heel crew gezegd een rot bevalling of zwangerschap heb gehad zit je met dingen, emdr is zo de oplossing hiervoor, ik ben zo alles een plek aan het geven. 
wat wel belangrijk is, is dat je de eerste 12 weken van je zwangerschap geen emdr mag doen, maar die weken heb je wel nodig om je verhaal te doen want vandaaruit pakken zij het aan.
een tip doe hier iets mee
en regel nummer 1: is het werk te zwaar voor je, kan je het even niet aan, denk niet aan je baas, denk niet aan je kind die in je groeit, denk eerst aan jezelf want als jij het niet goed doet voor jezelf lijdt iedereen eronder je kind in je buikje, je mooie wonder... je andere kinderen en je partner. en geloof me dat is het absoluut niet waard dus neem de stap denk aan jezelf en werk aan verleden om een top toekomst te krijgen 
ik had deze stap veel eerder moeten zetten maar het is nooit te laat

*Lotus* 09-02 om 13:30

Helouise hoe gaat het nu met je???

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Niet happy' in het Zwangerschapsforum