zwanger op verre reis

3 antwoorden en 33681551x bekeken

Fema (Gast) 18-03 om 17:11

hallo allemaal,
ik ben nieuw hier.. Mijn naam is Fema en ik ben 28. Mijn vriend en ik zijn al enige tijd samen en sinds ruimere tijd heb ik al baby kriebels.. vriendlief was daar nog niet aan toe dus ik heb geduldig gewacht..(soms minder geduld haha).. Nu hebben we besloten er voor te gaan.. ik heb een half jaar geleden gestopt met de pil en foliumzuur gaan slikken etc. we hadden besloten per april ongv er voor te gaan.. Nu hebben in aug een vakantie gepland.. 3 weken thailand. ik had al wat opgezocht op internet maar zwanger op reis leek goed te kunnen. echter wat extra alert zijn op rauw vlees en vies drink water. Dat leek me geen probleem! nu ben ik de vaccinaties gaan halen bij de ggd en vertelde ik daar van onze kinderwens. de mevr van de ggd gaf me het advies te wachten tot zeker 2 maanden na onze reis.... dit ivm gezondheid/virussen en heel misschien malaria. (malaria komt voor in Noord thailand, dus zouden we kunnen vermijden).. ik twijfel nu heel erg. ik ga volgende week een afspraak maken met de huisarts en een verloskundige om daar advies in te winnen..  zijn hier nog mensen met ervaringen betreft zwanger op verre reis zoals thailand? hebben jullie tips? ik hoor het graag. Groetjes Fema. 

reageer

MamaN 19-03 om 01:36

Hi Fema,

Ik ben daar altijd wat makkelijker in geweest. Ik ben zelf niet zo ver als Thailand dan geweest maar wel in Turkije, Spanje en Marokko. Hier gewoon opgelet met vies water en groenten en fruit wat ermee gewassen was. Niet extreem want ja, uiteindelijk worden ook daar vrouwen zwanger en bevallen ze van gezonde kindjes. Zolang je gewoon goed op je eigen gezondheid let en je geen rare dingen gaat eten zoals rauw vlees enzo komt het volgens mij wel goed hoor!

Groetjes 

Anoniem (Gast) 19-03 om 11:07

Ik zou er zelf alleen mee wachten als er zika virus voorkwam. Omdat dat virus invloed heeft op de ontwikkeling. Overal worden vrouwen toch gewoon zwanger? 

Marc 19-03 om 12:43

Hoi Fema,

Beste tip; vraag het de instantie die de vaccinaties verzorgd. Zika komt in beperkte mate voor in Thailand. Het is niet zo heftig als in Zuid Amerika, maar het is er wel;

https://www.google.nl/amp/s/www.thailandblog.nl/gezondheid-2/ziek-worden-van-zika-in-thailand/amp/

En verder zou ik Malaria gebieden altijd ontwijken! Normaal zou je deet gebruiken maar als je zwanger bent mag je nooit meer dan 30% deet gebruiken. Tot slot; ook dengue komt voor in Thailand. Vorig jaar hadden ze nog een flinke epidemie. Voor mensen kan het dodelijk zijn, maar vooral krijg je forse koorts en dat kan slecht zijn voor je kleintje. Hoe jammer het ook kan zijn; als je zwanger bent zijn er best wat risico's in Thailand. Of je die wilt lopen bepaal je zelf natuurlijk! Hopelijk ben je snel zwanger en vakantie elders kan ook super leuk zijn! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger op verre reis' in het Zwangerschapsforum