Branderig gevoel tepels

4 antwoorden en 45688832x bekeken

Kelly Oleksy 05-09 om 19:18

Dag dames,

Ik ben momenteel 19 weken zwanger en sedert een week of twee/drie heb ik regelmatig last van een branderig gevoel aan mijn tepels. Voornamelijk bij temperatuurverschillen (bij het van binnen naar buiten gaan en andersom).

Zijn er nog vrouwen die hiervan last hebben en wat zou hierbij kunnen helpen?

Groetjes,
Kelly

reageer

Lexie 05-09 om 21:14

Volgens mij is dat het syndroom van Reynaud (als ik het goed schrijf), komt vooral voor bij vrouwen die borstvoeding geven. De tepel wordt dan kleurloos/wit en voelt erg pijnlijk aan. Heb je dit ook? Volgens mij komt het door een mindere doorbloeding van de haarvaatjes.
Als je het niet vertrouwt even naar de huisarts gaan.

Kelly Oleksy 06-09 om 19:35

Dag Lexie,
Bedankt voor je reactie.
Op de kleurverandering heb ik nog niet gelet aangezien dit niet altijd zo evident is (mensen rondom me). Echter ben ik nog zwanger (van ons eerste kindje ) en geef ik dus nog geen borstvoeding. Ik las ook op het web dat dit syndroom waar jij het over hebt zich meestal bij handen en voeten voordoet.. Maar mocht het verergeren en ik erg vaak last hebben zal ik toch even advies vragen bij mijn gyn/huisarts.
Groetjes

Lexie 07-09 om 21:08

Ja komt vaak bij borstvoedende vrouwen bij de tepels maar maar betekent volgens mij niet dat het niet tijdens de zwangerschap ook al voor kan komen. Dan veranderen je borsten immers ook al. Succes in iedergeval

barbra 08-02 om 15:03

Ik heb hier ook last van, ben nu 23 weken zwanger maar heb het al sinds het begin sommige weken erger dan anders. Ik heb de indruk dat het vooral pijn doet als mijn tepels hard worden, in de kou dus.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Branderig gevoel tepels' in het Zwangerschapsforum