Wel of geen NIPT test

12 antwoorden en 29791640x bekeken

Sabine1982 23-01 om 20:50

Hey dames,

Ik heb even een vraag uit pure nieuwsgierigheid.
Zijn er hier dames die bewust kiezen om geen NIPT test uit te laten voeren?
Mijn man en ik hebben hier bewust voor gekozen maar ik vroeg me af of we daar uniek in zijn want ik lees meer over vrouwen die wel die test uit laten voeren dan andersom.

Benieuwd naar ervaringen hiermee

reageer

Hartje 23-01 om 21:02

Hier ook niet, de uitslag van 20weken echo is voor ons voldoende, stel dat er dan afwijkingen zijn waarbij keizersnede beter is dan weet je dat. Maar dit is een gevoelig onderwerp denk ik, ook heel persoonlijk. 

Cinta (Gast) 24-01 om 09:38

Ik ken ook wel mensen die het niet laten doen. En het in verder ook niet verplicht. 

Zelf heb ik het wel gedaan vanwege mijn leeftijd en eerdere problemen. Gewoon om te weten dat als er iets aan de hand is dat ik me erop kon voorbereiden. Maar snap wel dat je het niet doet. Ook zeker voor mensen die nog jonger zijn.

---- 24-01 om 11:46

Ik heb de Nipt test wel gedaaan

Nu moet ik wel zeggen dat er een kans is van 44% dat de test niet klopt bij mij, er is sowieso altijd een kans van 25% dat de test niet klopt bij een uitslaG

Om nu terug te komen op de vraag of je de test meot doen of neit, ik vind het heel dubbel. Als er dalijk uit de punctie komt dat ons kindje gezond is, dan had ik mezelf heeeeel veel stress bespaard als ik de nipt niet had gedaan. Maar als er toch blijkt dat me baby down heeft dan ben ik toch heel blij dat er zulke testen als de nipt bestaan, aangezien wij absoluut geen gehandicapt kind ter wereld willen brengen.

Ik weet niet wat wijsheid is? Maar ik denk dat als je van jezelf weet dat je zeer zeker geen gehandicapt kind ter wereld zou willen brengen, dan zou ik de test doen.

Ik zal nog laten weten wat de uitslag is van de punctie! 

Anoniem (Gast) 24-01 om 12:09

Wat een prachtige profielfoto!!
Ik hoop natuurlijk dat jullie kindje niet gehandicapt zal zijn maar ik hoop vooral dat je besluit om je kindje te houden! 
(ik heb overigens ook regelmatig gehoord dat er, na negatieve berichten/uitslagen, gewoon een gezond kindje werd geboren!)

Anoniem (Gast) 24-01 om 19:56

Wij hebben ook bewust gekozen om de nipt niet te doen. Wij houden van ons kindje vanaf het begin, gehandicapt of niet... Al zouden we t weten dat ons kindje down zou hebben, willen we er toch met alle liefde voor zorgen. Een kindje doden is voor ons nooit een optie... 

Sabine1982 24-01 om 20:48

Jeetje Bibi!
Dat is wel heel heftig zeg, ik hoop voor jullie dat alles hoe dan ook goed mag verlopen verder.

Een kindje doden is voor mij en mijn man ook absoluut geen optie en het kindje is zo welkom dat we er onvoorwaardelijk van zullen houden.
Doen we nu al van de kleine Uk!  

Toch bijzonder te lezen dat wij hier niet uniek in zijn!

Iedereen wens ik natuurlijk een prachtige zwangerschap toe  

---- 01-02 om 22:27

Ik.

SabineY 24-04 om 14:41

Ik moet waarschijnlijk of nou ja het word aangeraden om de test te doen, dit omdat ik zelf een lichamelijke beperking heb en we zo ons kunnen voorbereiden als het wel een aandoening heeft. Weghalen is absoluut geen optie, maar zo zijn we voorbereid op.. en kunnen we er rekening mee gaan houden. ook omdat ik medicatie slik is de kans iets groter op een aangeboren afwijking. Maar hoe dan ook, het is zeer geliefd een handicap of niet. Misschien komt dat omdat ikzelf ook een handicap heb en mezelf dan nooit meer zal kunnen aankijken, als ik het zou laten weghalen vanwege een handicap. extra dingetje voor mij.

proud_mommy 24-04 om 15:20

Wij hebben het ook niet gedaan. Is slim om te doen om je erop voor te bereiden. Ik zelf zou ook nooit abortus kunnen doen. 

Orchidea 30-04 om 15:16

Mijn man en ik hebben wel besloten om het te doen. Of ik daadwerkelijk abortus zou plegen als het een kindje met syndroom van down zou zijn, ik heb geen idee. Maar wij hebben er wel een tijdje over nagedacht, en ik denk dat dat voor een ieder verschillend is. Wij vonden het ook gewoon fijn om te weten dat het kindje gezond is, dat is het belangrijkste. Ik vind het wel erg lastig om mijn mening te geven betreft de NIPT test. Ligt vaak toch gevoelig! 

Anne 05-05 om 14:03

Mijn man en ik hebben er ook voor gekozen om de nipt test uit te laten voeren. Wij hoefden niet te weten of ons kindje down syndroom zou hebben. Voor een kindje met down zouden we keihard vechten om het een zo mooi mogelijk leven te geven (en volgens mij lukt dat vaak genoeg als ik om me heen kijk).

Bij ons gaf de doorslag dat de nipt test ook op het patausyndroom en het edwardsyndroom test. Dit zijn namelijk twee syndromen waarbij een babytje bijna niet levensvatbaar is, zwaar gehandicapt ter wereld komt en het eerste levensjaar niet zou volbrengen. In dat geval zouden we de zwangerschap wel z.s.m. willen afbreken.

De nipt test blijft altijd een kansberekening. Maar bij een verkeerde uitslag volgt uiteraard vervolgonderzoek om de uitslag te bevestigen/ontkrachten.

Tooby 06-05 om 07:45

Ik zou zo'n test wel willen doen, maar enkel en alleen om voorbereid te zijn. Weghalen is voor ons geen optie.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wel of geen NIPT test' in het Zwangerschapsforum