zwanger en maxi cosi tillen

14 antwoorden en 29351476x bekeken

Fleur (Gast) 21-02 om 10:03

Hallo dames! Ik ben er gisteren achter gekomen dat ik zwanger ben: hartstikke blij natuurlijk!! Maar ik heb meteen wel een vraag waar ik mee zit. Misschien kunnen jullie me helpen.. Ons zoontje is nu net acht maanden en, zit nog in de maxi cosi en hartstikke zwaar om hem te tillen. Ik moet hem drie keer in de week naar de kinderopvang brengen en daarnaast neem ik hem ook geregeld mee ergens naartoe. Is het nog verantwoord dat ik hem draag (weet eigenlijk ook niet hoe het anders moet) of hebben jullie tips? Ik hoor het graag!! Alvast bedankt!

reageer

Anoniem (Gast) 21-02 om 22:01

Maxicosi in de auto laten en een makkelijk op te vouwen buggy achterin de auto voor de korte stukjes zolang je brouwsel nog niet zelf kan lopen. Scheelt je een hoop onnodig gesjouw. 

Anoniem (Gast) 21-02 om 11:35

Een Maxi-Cosi tillen lijkt me geen probleem in het begin van de zwangerschap. Pas de laatste weken moet je meer opletten ivm je bekken... Ik moet wel toegeven dat ik een Maxi-Cosi ook altijd erg zwaar vond, misschien kun je al wel een autostoeltje gebruiken! 

Hartje 21-02 om 12:48

Ik ben m'n zoontje uit de maxicosi gaan pakken ipv steeds de maxicosi te tillen. De maxicosi liet ik dan id auto staan. 

Jootje 21-02 om 13:12

Ja dat deed ik ook hartje. Ik woon in een flat en die maxi cosy tillen werd veel te zwaar. 

Hartje 21-02 om 13:48

T zijn zware ondingen 

anoniem22 21-02 om 16:36

Hoi denk reageer even hier onder net zo makkelijk zit toch in die richting. Mij zoontje is 7 maanden en het word mij ook te zwaar maar ben niet zwanger hihi en denk datt het beter is dat we overstappen op bugggy en auto stoel mijn vraag nu: welke auto stoel hebbe jullie of adviseren jullie me ben er zo onzeker over je hebt zoceeeel soorten maten merken dat k het gewoon zelf niet weet... 

Hartje 21-02 om 17:21

Zo lang mogelijk in de maxicosi is het advies. Dat is namelijk veilig, ze worden dan tegen de rijrichting vervoerd. Ik vond 't jammer dat m'n zoontje er niet meer in paste, hij zat echt klem met de schouders..

anoniem22 21-02 om 17:28

Ja maar ik zag dat bijna alle auto stoeltjes dienik bekeek ook tegen de rij inrichting in kunnen? En zijn voeten steken al enorm uit de maxicosi

Hartje 21-02 om 17:35

Klopt die zijn wel prijzig.. Maar wel heel veilig! 
Voeten uitsteken geeft niks hoor! Zelfs 't hoofd mag uitsteken als de oren maar niet uitsteken. 

anoniem22 21-02 om 19:16

Oh Oke dat wist ik niet dan zit er geen haast bij ben ik dan gewoon zo slappeling bijna 8 kilo maar kost me zwaar moeite om uit jet onderstelsel te tillen haha auto gaat nog wel die is stuk lager

Red_tears (Gast) 21-02 om 20:18

Er bestaan nu ook autostoelen groep 0-1 . Tot 9 kilo zet je de autostoel tegen de rij-richting en vanaf 9 kilo gewoon. Deze zijn ook handig omdat je ze ook wat kunt platter leggen, als kindje slaapt. 

Hartje 21-02 om 20:50

Super slap nee ik ben er ook met 7 maanden mee gestopt met dat gesjouw. Nu is meneer bijna 11 kg en ik moet em wel tillen, willen we ergens komen, ook de trap op en af. Op de eerste vraag te komen, ik zou gewoon voor 't gemak gaan, alles wat niet nodig is niet tillen. Ben m'n zoontje nu aan 't leren dat hij zelf de trap opklimt, scheelt iig de heenweg! 

Anoniem (Gast) 21-02 om 21:56

Ik heb zelf een cybex serona met isofix. Een vaste autostoel die te gebruiken is vanaf de geboorte tot en met ongeveer 4 jaar. Voor hele kleintjes is er ook een stoelverkleiner als accessoire te koop. Je kunt hem eerst achterwaarts zetten en later voorwaarts. Het enige nadeel is dat je die dus in de auto moet laten maar ik vond dat zelf nooit een nadeel omdat ik dat gesleep met een maxicosi niets vond. Ik was meer van de draagdoek en de kinderwagen. Het was even een dure aankoop maar gezien ik met 1 stoel 4 jaar zou moeten kunnen doen lijkt het me wel waard. Mijn uk is nu 15 maanden en nog geen moment spijt.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'zwanger en maxi cosi tillen' in het Zwangerschapsforum