Mag ik dit eten?

1 antwoord en 29059334x bekeken

Ophelia 03-03 om 20:52

Ik heb deze middag een paar stukjes droge worst gegeten omdat mijn schoonmoeder zei dat 't geen kwaad kon. Nu lees ik op bepaalde plekken dat 't helemaal niet mag. Weet iemand of het kwaad kan? 

reageer

Anoniem (Gast) 13-03 om 01:18

op de site van het voedingscentrum vind je de adviezen rondom wat wel en niet verstandig is om te eten en de reden er achter. Lig er niet direct wakker van als je een keer iets gegeten hebt wat op de lijst van onverstandig staat. Dat wil niet zeggen dat je gelijk een doodszonde hebt begaan. Meestal is de reden dat er een kans bestaat dat er bepaalde ziekteverwekkers in het eten zouden kunnen zitten die schadelijk kunnen zijn. Dit wil niet zeggen dat je ook meteen die ziekteverwekker hebt binnengekregen, kan ook zijn dat je net geluk had en jij net dat stukje hebt gegeten waar het niet in zat. Probeer er gewoon aan te denken dat je het in het vervolg niet meer pakt. 
Droge worst wordt afgeraden om te eten omdat het ip onder rauw vlees valt en er dus bacteriën in kunnen zitten. Je kunt het wel eten als het verhit geweest is. Bijvoorbeeld een stuk chorizo van een hapjes plank kun je beter niet eten omdat dit niet verhit geweest is. Maar als het op je pizza ligt die uit de oven komt is het geen probleem want dan is het verhit geweest. 
Als je onzeker bent er is volgens mij ook een app die je op je telefoon kunt zetten dan kun je altijd checken of iets veilig is voor je het opeet. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Mag ik dit eten? ' in het Zwangerschapsforum