roken en zwanger

6 antwoorden en 26630866x bekeken

jolene 24-09 om 15:06

de discussie die iedereen wel kent, wel of niet roken tijdens de zwangerschap, maar wat zijn de ervaringen van jullie? 

reageer

SVI (Gast) 24-09 om 16:50

Ik rookte 2a3 sigaretten per dag, vooral met feestjes en op stap gaan had ik vaak in de ene hand een peuk en in de andere een wijntje! 
Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was (nu 27 weken)  ben ik gelijk gestopt! 
Hopelijk kan ik het voor altijd laten liggen, ook als ons kleine meisje er is! 
Overdag zal dit zeker gaan lukken maar als ik met verjaardagen of feestjes weer een wijntje mag/kan drinken, moet ik er ook gewoon vanaf blijven! Dat zal nog best wel eens lastig kunnen worden denk ik....

pau 16-10 om 08:17

Toen de gynaecoloog vroeg of ik rookte, zei ik: ‘Roken er nog vrouwen tijdens de zwangerschap dan? Dat is toch niet meer van deze tijd?’. De gynaecoloog antwoordde dat het regel dan uitzondering is dat vrouwen roken tijdens de zwangerschap. Ik was op zijn zachtst gezegd verbaasd. Op YouTube zijn er filmpjes die een foetus laten die een slok alcohol of hijs nicotine te verduren krijgt.

Mona 23-11 om 12:09

De ervaringen met roken en zwangerschap? Serieus? Roken veroorzaakt dysmaturiteit bij het ongeboren kind. Heel snel kappen daarmee dus, en anders je kinderwens uitstellen! 

Anoniem (Gast) 23-11 om 12:18

Roken is toch zowiezo niet meer van deze tijd? Afgezien of je zwanger bent of niet. Het is toch inmiddels wel duidelijk dat het in alle omstandigheden schadelijk is voor het menselijk lichaam. Zorgverzekeraars vergoeden nu ook hulpmiddelen om te stoppen omdat niet rokers de gezondheidszorg over het algemeen minder kosten dan rokers met het oog op hart/ vaat en longziektes. 
Wil overigens niet zeggen dat stoppen makkelijk is. Beter om er nooit aan te beginnen. 

Bibi (Gast) 23-11 om 13:09

Stoppen!
Verhalen die rondgaan dat stoppen met roken stress veroorzaakt en daarom beter even door te blijven roken beter is... . Ik vind het bullshit. Weet je hoeveel vrouwen stress hebben tijdens de zwangerschap? Ik persoonlijk heb liever stress dan dat ik bewust nicotine in mijn kind stop. Maar iedereen beslist voor zichzelf, daar zijn we volwassenen voor. Maar vrouwen die blijven doorroken moeten niet verwachten dat andere dat maar normaal vinden en of goedkeuren. 

Floor (Gast) 23-11 om 16:55

Ik ben in augustus 2017 direct gestopt toen ik een positieve test had. Roken tijdens de zwangerschap vind ik echt een no go. Ook daarna ben ik het vol blijven houden, hoewel soms moeilijk als ik weer een drankje deed, ben ik echt mega blij dat ik ervan af ben. 
Ik was laatst trouwens in een restaurant waar een zwangere vrouw gewoon 2 glazen wijn nam. Vind ik ook zo bijzonder. 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'roken en zwanger ' in het Zwangerschapsforum