Zwangerschapsdiabetes?

7 antwoorden en 26524289x bekeken

Sarah (Gast) 17-10 om 03:54

Dag allemaal
Ik ben momenteel 28w zwanger. Ik heb mijn eerste suikertest gehad en die was net iets verhoogd. Ik had 142 en mocht maar 140 max. hebben. Nu ben ik doorverwezen geweest naar de tweede suikertest. Resultaten waren nuchter 83, dus oke. Na de suikerdrank een uurtje later bloed genomen en dit was ook oke. Weer een uurtje later bloed genomen en toen waren de waarden gestegen naar 205 wat dus te hoog is. Maandag heb ik een afspraak in het ziekenhuis op de dienst endocrinologie, waar nog meer testen zullen doorgaan en ik ook een afspraak heb met een diëtiste.
Ik vraag mij nu af of er hier nog mensen zijn die dit hebben meegemaakt en/of zw. diabetes hebben gehad? Wat waren jullie resultaten? Hoe doen jullie kindjes het? Bij mij stond hij vier weken geleden net iets voorop qua lengte en gewicht, maar nu ben ik echt bang dat hij te groot zal zijn of dat er schade kan zijn aangericht? Ik ben wel een snoepertje dus steek de schuld wat op mezelf, waarschijnlijk onterecht maar toch.. Ik hoop echt dat ons kindje volledig inorde is.
Brrrr, nog wachten tot maandag. Lijkt nog zo ver  

reageer

Anne 17-10 om 06:30

Spannend! Ik lees even mee. Ik hoop dat het toch nog mee valt voor je. Ik denk dat je uit belgie komt? Waardes komen me namelijk niet bekend voor haha. Ik heb bij mijn eerste zwangerschap ook die test gehad. Had 7,6 na 2 uur, en mocht precies tot 7,6 dus bestempeld tot geen zwangerschapsdiabetes terwijl ik daar sterk aan twijfelde (heb veel hypo's gehad gedurende de zwangerscjap) en uiteindelijk een "groot" kindje van 53 cm en 4200 gram, hele zwangerschap bovengemiddeld gezeten. Bij mijn tweede zwangerschap (die helaas bij 10 weken eindigde in een miskraam) heel heel veel hypo's gehad al in het eerste trimester (zit dus met een omgekeerd probleem, schiet continu omlaag) te hoog heb ik niet gemerkt nog. Nu bezig voor een derde zwangerschap, besloten zelf maar te gaan meten 1 keer in de week en meten bij hypo's en dit dan voor te kunnen leggen aan de verloskundige als het weer zover is. Heb ook helemaal een eetschema bedacht om hypo's te voorkomen en heel vaak een beetje te eten (ben namelijk superbang dat die hypo's mijn foetus benadeeld hebben en hij daardoor niet verder is gegroeid)

Sarah (Gast) 17-10 om 09:52

Dag Anne!
Ik kom inderdaad uit België 
Die hypo's komen mij toch ook erg bekend voor. Ik heb altijd wel last gehad van hypo's, dus ik eet vele kleine beetjes over dag om deze te voorkomen. De dokters zeggen dat het gewone appelflauwtes zijn die je kan voorkomen, omdat hypo's blijkbaar enkel ontstaan door het toedienen van insuline. Ik vind het toch allemaal raar. Zo veel last hebben van suikerdipjes en tegelijkertijd een te hoge suiker hebben. 
Wat zeggen de dokters over jouw te lage suiker?

Anne 17-10 om 10:18

Ik had ze vroeger ook wel eens inderdaad, alleen als puber wist ik niet wat het was. In de zwangerschap dus wel echt frequenter, trillen, slap voelen en soms amper de energie om de keuken nog te bereiken, zweten. Zodra ik dan iets zoete eet is het weg gelukkig. Probeer dat nu dus al op voorhand te voorkomen, maar werk in de thuiszorg dus regelmaat is niet de sterkste kant. Weet niet of ik hoge suikers heb soms, dat ga ik nu uitvinden heb het er eigenlijk nooit met dokters over gehad omdat ik er nooit veel achter zocht. Maar nu dus achteraf wel en zeker na de miskraam.. als ik wat waardes enzo weet ga ik er mee naar de arts als het afwijkt! Hoe is dat bij jou gegaan dan?

Sarah (Gast) 17-10 om 14:43

Ik ben benieuwd naar hoe je waardes zijn! Bij mij hebben de dokters die flauwtes nooit echt serieus genomen. Eet wat vaker, snoep minder (want dan krijg je een te hoge suiker en enkele uren daarna zakt die te hard naar beneden, waardoor je begint te trillen ed.) eet meer volkoren producten... Maar ik kon soms net gezond ontbeten hebben en een uur daarna staan trillen en zweten op het werk en ja.. Wat doe je dan? Snel even wat koeken naar binnen werken ofzo 
Het rare is ook, mijn moeder en haar zus hebben die flauwtes ook altijd. Mijn moeder is wel een grote snoeper en slechte eter, misschien heeft het daar wat mee te maken? Ook heeft mijn grootvader diabetes type2.

Ik denk trouwens echt niet dat je een miskraam krijgt door te lage of hoge suikers. Mijn eerste zwangerschap is ook geëindigd in een miskraam. Mijn gynaecoloog gaf toen als uitleg dat er meestal een foutje zit in het dna van het kindje en het kindje afgestoten wordt, omdat het gewoonweg niet levensvatbaar is. Ik heb al een afspraak met de gynaecoloog morgenavond kunnen regelen. Ik zal dat ook nog eens navragen. Lage suikers/hoge suikers en het verband met een miskraam.

Groetjes

Falca 17-10 om 14:15

Mijn zusje is net bevallen van een gezonde zoon na ook last te hebben gehad van zwangerschapsdiabetes. Gelukkig kon zij de hoge suikers onder controle houden met een dieet en heeft dus geen insuline hoeven te spuiten. Wel veel de bloedsuiker prikken en vaker controles bij de verloskundige. 
Haar zoon was wel een 8 ponder maar dat was zijn oudere zusje ook en toen had ze geen zwangerschapsdiabetes dus ze maakt gewoon grote baby's.
Maak je niet teveel zorgen en volg de adviezen van je ziekenhuis.

Sarah (Gast) 17-10 om 14:44

Dat is al een kleine geruststelling! Dank je.

Fleur24 10-11 om 21:38

@Sarah
Hoe was het ondertussen op endocrinologie? Hebben ze iets gevonden? Ik zit namelijk in het zelfde schuitje met hypos van 23mg/dl via bloedonderzoek. Er is bij de huisarts sprake van geweest om dat te laten onderzoeken op endocrinologie maar ik kan me niet voorstellen wat het inhoudt. Is dat afwachten tot er een aanval komt? Want ik kan me niet inbeelden dat dat even bloedprikken en weg is aangezien dat dat echt over tijdelijke aanvallen gaat. Deze hypo was gewoon heel toevallig op het juiste moment, op de juiste plaats, voor het juiste onderzoek. Niemand wist dat er sprake was van een hypo en de ongemakken heb ik proberen te verbergen aangezien ik de oorzaak zelf niet wist.
Groetjes

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschapsdiabetes?' in het Zwangerschapsforum