Gynaecoloog

5 antwoorden en 26492516x bekeken

Jalt 25-10 om 10:24

Hey iedereen
Ik ben 28 en al drie keer naar een gynaecoloog geweest. Telkens een verschillende. Nu is een vriendin van mij ook recent naar de laatste geweest, een week voor mij. Het was voor haar de eerste keer(ook een gewoon controle onderzoek).. Zij heeft een uitstrijkje en een inwendige echo gehad. Ik enkel een uitstrijkje. Ik heb nog nooit een echo gehad. Moet dit niet gecontroleerd worden? We proberen nu 3 maanden om zwanger te worden.. moet ik dan vroeger terug als het niet lukt voor een echo? Krijgen jullie standaard een echo ?

reageer

Anne 25-10 om 10:53

Waarom loop je bij een gynaecoloog? 3 maanden is nog niet lang toch, of er moet een medische reden zijn

Jalt 25-10 om 11:03

Omdat ik een brief had gekregen dat een tijd was voor mijn controle. In België moet je om de 4 jaar op controle en krijg je ook een brief wanneer het tijd is. 
Ik vond het gewoon raar dat mijn vriendinnen allemaal zo een echo hebben gehad bij een controle onderzoek en ik nog nooit.

Anne 25-10 om 14:22

Oh dat wist ik niet, grappig dat jullie om de 4 jaar moeten. Zover ik weet hier in Nederland niet. Geen idee dus wat normaal is bij zo'n onderzoek

FiFi 25-10 om 14:31

Hey, 

Ik heb ook elke keer een inwendige echo gekregen. 
De eerste keer dat ik ging voor controle uitstrijkje en inwendige echo.
De tweede keer toen ik een spiraal liet plaatsen om te zien of hij goed zat.
En toen ik hem liet verwijderen ook voor een inwendige check. 

Fifi xx 

Jalt 25-10 om 14:33

Zie ! Net zoals mijn vriendinnen... Ik snap niet dat ze dat bij mij nog niet gedaan hebben als het hoort bij een standaard onderzoek. Nu ik ga er niet speciaal voor teruggaan. Ik hoop ofwel binnen het jaar zwanger te zijn ofwel ga ik als het na een jaar niet is gelukt op controle en vraag ik een echo. Had het toch graag gehad dan was ik war meer geruster geweest misschien.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Gynaecoloog ' in het Zwangerschapsforum