Hypoglycemie op 12 weken

3 antwoorden en 21647686x bekeken

Fleur24 10-11 om 21:08

Hey allemaal.

Ik heb een klein vraagje ivm zwangerschapsdiabetes.

Op 12 weken was ik voor een echo in het ziekenhuis. Op diezelfde dag werd ook een bloedonderzoek afgenomen voor controle op infectieziekten, bloedsuiker, bloedcellen, ... en de nipt.



Op het einde van de bloedafname voelde ik me slap, ik verloor een groot deel van mijn zicht, een paar telen later verloor ik mijn gehoor, stappen ging moeilijk, ... Aangezien ik nuchter moest zijn had ik mijn boterhammen gelukkig bij. Ik kon geen stap zetten zonder door mijn benen te zakken en had me op de gang van het ziekenhuis neergeploft met een stuk boterham in mijn mond waarvoor ik de kracht niet kon opbrengen om door te slikken.



Ik zit al jaren met dergelijke aanvallen maar nooit is er een diagnose gesteld. Het is overigens al jaren geleden dat het zo een erge aanval was. Er werd gezegd door sommige (spoed)artsen, neurologen, ... dat het tussen mijn oren zat. Dus in het ziekenhuis hield ik deze keer mijn mond. Wat ik mij nu beklaag. Diezelfde week kon ik op zondag de bloeduitslag raadplegen op cozo en bleek mijn glucose op 23 mg/dl te liggen. Na de effecten van hypoglycemie op te zoeken, bleek dit perfect te omschrijven wat er al jaren bezig is. Ik ben op maandag meteen naar de huisarts gegaan en die moest ook even goed kijken. Ze heeft meteen de telefoon genomen en naar het desbetreffende labo gebeld om te horen of de bloedstalen nog aanwezig waren voor bijkomende onderzoeken op insuline. Aangezien ik al 2 weken wacht, zullen deze stalen waarschijnlijk wel al vernietigd zijn.



Nu is mijn hoofdvraag of zwangerschapsidabetes op 12 weken al mogelijk is.

Over 2 weken is de volgende echo dus daar ga ik wel wat meer vragen stellen maar nu vind ik dit toch wel even interessant om iemands ervaring te vragen aangezien glucose wel kan fluctueren bij een zwangerschap. Maar kan dit zo hard fluctueren zonder dat er iets mis is?

Groetjes en alvast bedankt.

reageer

Anoniem (Gast) 11-11 om 06:15

Nee zwangerschapsdiabetes ontstaat pas veel later in zwangerschap. Daarbij heb je geen hypo’s, maar zit je juist te hoog...
Sommige mensen hebben van zichzelf soms hypoglycemien.

Angelajj 11-11 om 11:17

Ten eerste gefeliciteerd met je zwangerschap!

De 'aanval' die je beschrijft na het bloedprikken komt mij heel bekend voor.
Ik had dit vroeger ook erg vaak, niet alleen na bloedprikken.
Bij mij bleek het om een vitamine b12 tekort te gaan, misschien een idee om dat ook even te laten checken.
Zwangerschapsdiabetes ontstaat inderdaad pas later in de zwangerschap.

Fleur24 11-11 om 16:48

Bedankt voor de reacties. Dat stelt mij toch al wat meer gerust.

@Angelajj, het lijkt wat vergelijkbaar dan. Ik zit er al bijna 12 jaar mee (en ben er nog maar 26 ) maar met het ouder worden is dat minder frequent en minder hevig geworden. Niemand heeft in die tijd ook maar aan een test voor suiker gedacht. Het was nu juist toevallig dat het zo hard in 1 keer terug kwam. Dat was wel even schrikken en vreesde al voor zwdiabetes. Maar als dat inderdaad aan vitamines kan liggen start ik daar onmiddelijk weer mee. Ik mocht door enorme misselijkeid daar namelijk mee ophouden op 12 weken en nam enkel nog foliumzuur in.
Nogmaals bedankt!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hypoglycemie op 12 weken' in het Zwangerschapsforum