Zwangerschap diabetes

8 antwoorden en 21317372x bekeken

Yvonne 05-12 om 20:09

Hallo, Heb een suikertest gehad en daar kwam de waarde 7.8 uit zit net tegen zwangerschap diabetes aan. Wie heeft dit meer gehad? Is dit gelijk paniek of valt het mee? En wat gaat er verder gebeuren, ik weet sowieso voor de zekerheid naar ziekenhuis ben 27 week zwanger. ???? .

reageer

Anoniem (Gast) 05-12 om 20:54

Jaaa bekend met zwangerschapsdiabetes!! Toen ik het hoorde kreeg ik hyperventilatie en vond het mega spannend.. Het viel mee allemaal..

Je komt bij het ziekenhuis onder controle.. Daar is een diëtist die met je mee kijkt naar je eetschema en wat uitlegt over de diabetes en hoe het in je lichaam werkt (om de 2u eten, niet teveel koolhydraten in 1 keer..) Je blijft daar onder controle.. Als het dieet genoeg is dan is dat super. Mocht het niet voldoende zijn mag je insuline gaan spuiten. eerste keer is eng maar het valt reuze mee.. 
Je krijgt een meter mee om zelf je waarden te testen (prikje in de vinger..) en houdt dit bij in een boekje en op je laptop. 1x per week mail je het naar het ziekenhuis toe en reageren ze er op..

Voordeeltje: je krijgt extra echo's.. bedoeld om te zien of het kindje niet te groot wordt..

Bij mij was het ook zo dat ik met 38 week werd ingeleid..gebeurd vaker omdat kans op groter kind groter is.. 
Het is sowieso een ziekenhuis bevalling want na de bevalling houden ze jou en ook het kindje in de gaten... Bijzonder om te zien vlak na de bevalling is je diabetes verdwenen!! En de baby testen ze dus ook. Bij ons waren de waarden goed..

Dus nee paniek echt niet nodig! Het is ietwat meer gedoe en je kan er wat vermoeider door zijn.. Maar geen hoge risico's voor je kindje oid.

Anne79 05-12 om 21:00

Hoi Yvonne,
Balen dat je zwangerschapsdiabetes aan het ontwikkelen bent. Ik heb het ook met week 27 gekregen. Bij mij was de waarde 8.5 na de test. Ik ben toen een hele ochtend in het ziekenhuis geweest met verschillende afspraken. Van internist, diabetesverpleegkundige, dieëtiste en gyneacoloog. Daar heel veel info gehad. Ik heb toen bloedprik spullen meegekregen om twee dagen mijn glucose te meten op bepaalde tijdstippen voor en na het eten. Ben ook op een dieet gegaan om maar een bepaald aantal koolhydraten en zo min mogelijk suikers binnen te krijgen. Op die manier is de diabetes bij mij onder controle. Hoef daardoor geen insuline te spuiten. Ik moet nu wekelijks 1 dag prikken en de waardes doorgeven aan het ziekenhuis. Zo houden ze me in de gaten. Mochten de waardes oplopen moet ik weer langskomen. 
Het is even schrikken in het begin maar geen paniek hoor. Hopelijk kan jij het met een dieet ook onder controle krijgen. Dat is soms niet even leuk en zeker niet in deze tijd met al dat lekkers wat nu niet meer mag. Maar het is voor het goede doel denk ik maar. Sterkte en als je nog wat wil weten vraag het me gerust.

Groetjes Anne

Anoniem (Gast) 05-12 om 21:45

Ohja balen die diabetes. Maar inderdaad geen paniek nodig. Wat de feestdagen en het lekkers betreft. Dat is even aanpassen en zoeken. Vlees mag je heel veel op internet zijn ook veel lekkere koolhydraatarme recepten te vinden die je wel mag.

Anne79 05-12 om 22:13

Het is absoluut niet je eigen schuld hoor! Het zijn echt de hormonen die dat doen. Je alvleesklier kan het daardoor even wat minder aan en dat veroorzaakt het. 

Yvonne 05-12 om 22:37

Oke gelukkig 

Anoniem (Gast) 05-12 om 22:41

Neeee zeker niet eigen schuld hoor!!!!! Als je kijkt wat sommigen kunnen eten in zwangerschap... Dit is aanleg.. grote kans dat er ouderdomssuikerziekte in je familie zit... Hier alleen zwangerschapsdiabetes bij de oudste gehad, bij de tweede niet en hopelijk bij deze 3e ook niet.. bij mijn moeder hetzelfde en die heeft nu ouderdomssuiker..
Dusse.. gewoon domme pech en met paar aanpassingen echt geen ramp!

Yvonne 05-12 om 23:05

Oke gelukkig 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschap diabetes' in het Zwangerschapsforum