Corona tijdens zwangerschap

8 antwoorden en 14942981x bekeken

TT (Gast) 03-04 om 20:43

Hey
Ik deed nochtans heel goed mijn best, maar heb toch Corona opgelopen. 
Een klant gedurende 1u gesproken met de nodige afstand én een chirurgisch mondmasker allebei in een verluchte veranda. De klant kreeg de dag erna te horen dat ze met een positief iemand in contact was gekomen, dus meteen test gedaan en was positief. Ik dag erna ook test gedaan en was negatief.
De dag erna begon ik me toch wel grieperig te voelen. Pijn overal, loopneus en beetje hoesten. Na 2 dagen mij niet goed te voelen toch een nieuwe corona test gaan afleggen en ja ik blijk toch ook besmet te zijn. Gelukkig heb ik me sinds die eerste negatieve test goed afgezonderd gehouden van de buitenwereld dus heb maar 1 dag gehad waar ik mensen kon besmetten.
Hebben hier nog zwangere vrouwen corona gehad? 

reageer

Joyce2021 03-04 om 21:15

Yes ik heb het gehad 

TT (Gast) 04-04 om 09:51

Hoe ver was je al? Heeft de gynaecoloog iets gezegd dat er iets schadelijk zou kunnen gebeuren?
Ik ben nu 32 weken ver. 
Ik maak mij momenteel niet te veel zorgen, want ben niet zo ziek. Maar toch zou ik niet willen dat er iets gebeurt met de baby.
Met dat het weekend is + maandag feestdag kan ik pas dinsdag naar de gynaecoloog bellen.

Joyce2021 04-04 om 13:15

11.4 weken.. 
Nee moest mij geen zorgen maken, alleen was wel erg ziek. Dus hoge koorts laten zakken met paracetamol. Als mama to be maken we ons altijd wel zorgen denk ik.
Verder doen ze bij 28, 32 en 36 weken een extra groei echo. 
Maak je vooral geen zorgen, zorg goed voor jezelf!

TT (Gast) 04-04 om 16:38

Dank je wel.
Ik was dag 1 en 2 het ziekst. Nu dag 3 en 4 voel ik me zoals de eerste 2 dagen ma wel minder pijn overal. Dus al veel beter. Gelukkig geen koorts.
Was jij lang ziek? Of vooral de eerste dagen? Of ging het precies beter en werd het erger daarna?
Ik hoop alvast dat ik mijn slechtste dagen voorbij ben, dan vind ik het goed meevallen. Snel dinsdag dat ik naar de gynaecoloog kan bellen. 

Joyce2021 04-04 om 20:52

Ik ben 3 weken ziek geweest, waarvan de eerste week het heftigste. Nu nog wel klachten helaas, duurt erg lang.. maar niet iedereen heeft t zelfde hoor.

Beterschap, hopelijk voel je je snel beter!

Veraaa 04-04 om 21:47

Ah, dat is vervelend.
Ik heb het niet gehad, maar ik weet wel dat je vanaf 28 weken zwanger alerter moet zijn op je longen. Door je dikke buik hebben je longen minder ruimte. Dus mocht je veel ademhalingsklachten hebben, zou ik wel gaan bellen. Als je voldoende lucht krijgt...gewoon wachten tot dinsdag. Maar hou vooral je longen extra in de gaten. Die hebben het al wat zwaarder.
Beterschap!

GEMMA 05-04 om 15:53

Ik heb het ook gehad maar gelukkig niet zwanger op dat moment ik had alleen griep gevoel meer niet geen loopneus geen keelpijn geen ademhaling problemen zo zie je dat iedereen anders is en maar 2 dagen ziek geweest mij genezen met citrobiotic een natuurlijke mirakel produkt. 

TT (Gast) 14-04 om 22:16

Hey,
Ik wou jullie dus laten weten dat ik eerst 4 dagen grieperig ben geweest 2 dagen plots genezen en dan weer 4 dagen grieperig geweest.
Nu ben ik weer de oude 
Alleen wel een drukkend gevoel op mijn longen sinds deze namiddag. Weet niet of het door mijn zwangerschap komt. Maar dat kan wel denk ik.. Kijken morgen, indien niet beter zal ik toch naar dokter of gynaecoloog bellen.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Corona tijdens zwangerschap' in het Zwangerschapsforum