Burnout en zwangerschap

2 antwoorden en 14269707x bekeken

Muk 10-05 om 11:42

Hoi Mandy,
Wat ingewikkeld! Hier ook na een flinke pauze door psychische problemen(depressie en complexe ptss) weer een eerste ronde proberen. Ik werk nu weer 18u en dat gaat goed en mijn behandelaren reageerden positief dat we deze stap wilden zetten. Als je nog niet uit je burn-out bent en hiervoor behandeling hebt zou ik je adviseren om dit met hen te bespreken. Al is het maar om je eigen gedachten beter op een rijtje te zetten. Ik merkte dat ik in mijn behandeling ook steeds meer haast kreeg ivm de kinderwens. Ik ben nu blij dat het een het ander niet hoeft te bijten al weet ik natuurlijk niet hoe ik erbij zit als we weer elke maand teleurstellingen te verwerken krijgen of hoe het gaat als het wel raak is(heb nog geen kinderen nml). 
Liefs,
Muk 

reageer

Mandy 10-05 om 12:45

Bedankt voor je reactie muk. 
Ik ben al 1.5jaar uit de begeleiding,  en sinds vorig jaar zomer ook van de medicatie af. Slik nu nog zo nodig een oxazepam. Maarja heel het corona gedoe niks kunnen en de kids vaak thuis zorgt toch weer voor de nodige spanningen. Het is meer mij lichaam die gewoon helemaal verzuurd is lijkt het wel. Ik ga weer beginnen met fysio en ademhalingsoefeningen om me lichaam meer ontspannen te krijgen, en natuurlijk zelf meer momenten van rust en ontspanning inplannen. Het blijft een lastige keuze. 
Als ik wist dat het over een half jaar stukken beter zou gaan zou ik wachten natuurlijk.  Maar is nu al 3.5 jaar verder en het is nu in stadium van of nu of nooit. 
Dus de twijfels zijn enorm 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Burnout en zwangerschap ' in het Zwangerschapsforum