Vaccineren

3 antwoorden en 11509526x bekeken

Wilma95 29-11 om 21:02

Weet iemand of heeft een van jullie een evaring met het coronavaccin die tijdens de zwangerschap is gezet en zoja welke week ? Ben echt heel erg bang dat er dan juist iets mis kan gaan omdat ik nog niet ben gevaccineerd. Alles is verder goed met de baby en met mij zo gezond als het maar kan. Alleen mijn vraag is kan het kwaad als je je laat vaccineren ? Krijg ik dan geen  afwijking bij de geboorte of toch een miskraam met 16 weken. Ik weet door de stress en de druk van alles om mij heen even niet zo goed wat ik moet doen. Misschien kunnen jullie mij ermee helpen ? Op website staat dat het veilig kan en er niks kan gebeuren. Maar wat als het wel gebeurd ik zou mijzelf dat nooit kunnen vergeven... 

reageer

mama_elke 29-11 om 21:19

Ik heb vorige week mijn boosterprik gehad, 32 weken zwanger. Woon in België en werk in de zorg. Eigen keuze en voel me er ‘veiliger’ door, ook voor mijn ongeboren baby. 

Kiki (Gast) 29-11 om 23:34

Je moet het zelf weten, maar laat je aub informeren door artsen en niet Facebook en al die andere ellende. Deze week verscheen er een artikel in de Volkskrant (NL) over de problemen die een Corona infectie kán veroorzaken in met name de tweede helft van de zwangerschap. Misschien kun je dat lezen. Ik zou persoonlijk misschien niet vaccineren voor 12 weken, maar daarna wel, omdat je weerstand als zwangere al lager is en een Corona infectie (ook al heeft de moeder milde klachten) niet altijd schadeloos is voor de baby. Overigens heb ik geen zin in discussies hier en ben ik voor keuzevrijheid, maar dan wel een geïnformeerde keuze.  succes met je beslissing. Het is gewoon heel vervelend om dit soort keuzes te moeten maken in de spannende tijd dat je zwanger bent. 

Luusje (Gast) 30-11 om 14:20

Het is natuurlijk je eigen keuze maar gezien de nare verhalen van zwangere vrouwen die besmet waren en die nu achteraf spijt hebben dat ze zich niet gevaccineerd hebben zet je wel aan het denken. 
Ik heb gekozen om me wel te vaccineren en ben in week 17 Van de zwangerschap gevaccineerd, wilde het idd pas na de 3 maanden laten doen. Had alleen een pijnlijke plek en iets stijve arm maar voor de rest nergens last van en was eerlijk gezegd ook niet bang dat er iets mis zou gaan.
Inmiddels ben ik 35 weken zwanger. Alleen last van de daarbij horende zwangerschaps kwaaltjes haha en heb totaal geen spijt van mijn keuze. Ik denk maar zo alles voor een gezonde zwangerschap en je ongeboren kindje  

Succes bij het maken van je keuze!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vaccineren ' in het Zwangerschapsforum