Zwangerschapsdiabetes

4 antwoorden en 45318280x bekeken

Robine (Gast) 26-02 om 15:41

Hallo allemaal

Na een hele fijne zwangerschap toch even een dip.
Er is bij mij zwangerschapssuiker vastgesteld. Nu ben ik gaan prikken en met een dieet bezig en dat gaat erg goed. Vandaag echter de groeiecho gehaden ik ben volgens de termijn 34 weken en 3 dagen maar volgens de echo is het kindje op basis van bovenbeen, buikje en hoofdje 37 wken en 4 dagen. Ik vond dit wel een behoorlijk verschil maar het ziekenhuis ziet geen aanleiding om wat te doen en heeft volgende afspraak met nieuwe echo over twee weken neer gezet.

Mijn partner was er wel van geschrokken vooral toen de leuke dame ging vertellen dat we sowiezo een nacht in het ziekenhuis moesten blijven en misschien baby als het hoog bleef zelfs wel in couveuse zou moeten. 
Nu lees ik online overal over inleiden van bevalling als het kindje zo groot aan het worden is maar ziekenhuis zegt er niets over heeft iemand van jullie er ervaringen mee?

Liefs
Robine

reageer

Anne 26-02 om 17:21

Dag Robine,

Heb zelf ook zwangerschapsdiabetes en het lijkt er toch wel op dat je dan ingeleid wordt, meestal rond de 38 weken. Bij jou een verschil van 3 weken, is toch wel veel hoor. Bij mij echo op 32 weken 1 weekje voorsprong, donderdag nieuwe groeiecho. Gyn vertelde mij dat ze proberen rekken tot 38 weken werkelijke zwangerschapsduur, omdat dat meest ideale is, maar 37 weken zou ook prima zijn.
Wel raar dat ze je zo weinig uitleg geven, ik vermoed dat er over 2 weekjes bij jou wel een beslissing gaat vallen over dat inleiden, je bent dan bijna 37 weken. Moet je niet aan de monitor in tussen tijd? 
De meeste Belgische vrouwen bevallen in ziekenhuis, dus bij mij maakt dat niet veel verschil, maar ze moeten wel de baby even kunnen opvolgen en ook jou (of de diabetes werkelijk verdwenen is na bevalling) , vandaar ziekenhuisverblijf.
Ik hoop dat je iets aan mijn uitleg hebt!
Groetjes, Anne

kimjoy 27-02 om 08:50

Hi meiden,
Bij mij is er met 25 weken suiker vastgesteld en toen eerst met dieet onder controle gehouden toen dit niet meer ging met 32 weken mmoest ik gaan spuiten en ben daardoor ook met 38 weken ingeleid! Maar zeg eerlijk als ik nog een keer in deze situatie zou komen zou ik het inleiden proberen te vermijden!

Liefs Kim

Robine (Gast) 27-02 om 14:03

Hallo kim,

Waarom zou je het proberen te vermijden?
Bij mij willen ze geen insuline doen omdat ze mijn suikerwaarden niet te afwijkend vinden.

kimjoy 27-02 om 16:33

Hi robine,

Ik heb een hele zware bevalling gehad door de inleiding ben in uit eindelijk 3 dagen bezig geweest enhad ik het zonder ruggeprik niet gered!
Dus als je het kan vermijden en je kindje is niet veels te groot zou ik het proberen te vermijden! Je zou me bevallingsverhaal kunnen lezen!

Trouwens wil ik je ook aangeven dat de groeit echo's vaak niet kloppen! Tegen mij was met 30 weken gezegd u heeft wel een heel klein kindje en met 34 weken was mijn dochter volgens berekning maar 1800 gram maar uiteindelijk is ze met 38 wk 3 dagen geboren en woog 3415 dus geen kleintje 

Liefs kim

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwangerschapsdiabetes ' in het Zwangerschapsforum