Ketonen in urine

3 antwoorden en 45247450x bekeken

Anne 15-03 om 16:30

Ben vandaag 37w 2d zwanger en moest vandaag weer naar monitor ivm mijn zwangerschapsdiabetes. Nu testen ze telkens ook de urine en ik had weer ketonen, bij vorige monitor (dinsdag) ook. Ze vragen me dan telkens of ik al lang niet meer gegeten heb, terwijl ik op regelmatige tijdstippen eet voor de diabetes en had vanmorgen een uurtje voor de monitor nog gegeten. Ze doen er verder heel luchtig over, maar begin me nu toch zorgen te maken!
Heeft iemand hier ervaring mee?

reageer

mama3 15-03 om 17:23

Ja, ik heb dat bij mijn vorige zwangerschappen ook gehad. Het beste is als je 's avonds voor je naar bed gaat nog een beetje eet. Het beste kun je dan iets eten waarvan de koolhydraten langzaam opgenomen worden. Mij hadden ze toen der tijd gezegd dat het beste is om een stuk chocolade te eten. Door de vetten die in choco zitten worden de koolhydraten langzamer op genomen. Waarom moet je voor het slapen gaan iets eten, want blijkbaar heeft je lichaam 's nachts koolhydraten nodig, krijgt die niet en gaat aan je vetreserves, gaat die dan verbranden, wat zich dan 's morgens uit in ketoonzuren in je urine. Op zich kan het geloof ik niet veel kwaad, maar op ten duur zou het geloof ik niet goed zijn. Zie het maar als of je aan het lijnen bent in de nacht.
Hoop dat je er iets mee kunt.

Anne 16-03 om 12:10

Dank je mama3, ik kan er zeker iets mee! En ga je tip van de chocolade opvolgen, jammie. Ben tot nu toe nog maar 3 à 4 kg aangekomen, en hang al zeker 12 weken op dit gewicht, terwijl mijn buik toch echt wel veel dikker wordt, dus eigenlijk is het wel een lijnkuur en is het niet gek dat je aan je vetreserves gaat.
Nog 4 nachtjes slapen (nu ja slapen, in bed liggen dan) en dan is alles achter de rug!
Groetjes x

rhona (Gast) 24-06 om 11:51

Hoi Anne in het begin van mijn zwangerschap had ik ook ketonen in mijn urine ik was zo misselijk dat ik gewoon niet meer kon eten daardoor ook 8 kilo afgevallen. Toen ze mijn urine teste op ketonen en deze positief was, werd ik per direct opgenomen en heb ik een week aan het infuus gelegen. Ze vertelden mij toen dat ketonen een teken is dat je lijf je spieren en organen aan het aantasten/verteren is omdat het dan niet genoeg glucose heeft om op te teren...

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ketonen in urine' in het Zwangerschapsforum