De hele dag eten

14 antwoorden en 45115065x bekeken

Monique 12-04 om 18:52

Hoi allemaal
Ik ben nu 15 weken zwanger(van de eerste) en kan gewoon niet stoppen met eten. Ik weet, en dat zegt mijn omgeving ook, dat ik niet voor 2 moet eten. Ook weet ik dat het niet goed is om te lijnen maar inmiddels ben ik 6 kilo aangekomen en voel mij daar echt niet happy bij. Ik probeer iedere dag weet gezond te eten maar het snoepen blijft. 2 van de 3 keer ben ik sterk in de supermarkt en kan de slechte dingen laten liggen maar de 3e keer gaan er toch echt spullen mee die ik niet mee zou moeten nemen. Ik probeer thee (zonder suiker) te drinken wanneer ik merk dat ik iets wil eten maar ook dit helpt niet. Mijn bloedonderzoeken waren goed, suiker etc..Iemand tips???

reageer

Olivia-Anna 13-04 om 13:44

Ja valt niet mee he!!

Ga voor jezelf even na wat je echt lekker vind maar minder kwaad kan.
Bijvoorbeeld een grote kom soep voor een maaltijd helpt.
En smoothies!! Je krijgt ook nog eens een hoop vitamienen binnen en ze houden je lang "Vol".
En vlak voordat je gaat snoepen veeeeeel water drinken.
Zorg dat je maag vol is met iets gezonds voordat je gaat snoepen.

En zeker niet naar de winkel als je honger hebt!!

Kacheltje 26-04 om 18:43

Misschien een beetje late reactie, maar ik ben ook constant aan het eten. Ben ook proberen bewust te eten, maar dat lukt tot nu toe niet echt. Wortels zijn nu eenmaal niet echt super lekker, vergeleken met een lekker koekje. Nu 15 wkn en 3,5 kilo erbij.... probeer zo min mogelijk op de weegschaal te staan.... zo deprimerend he?

irma (Gast) 27-04 om 19:21

zoet vers fruit of een yoghurtje tussendoor!
wen je dat aan ik heb het graag.....
probeer snoepen wel te vermijden gaat best goed af
ben nu over de 34 weken.....
moet zeggen zowiezo kleine porties per dag eten want heb ontzettend last van maagzuur!
kan nu 3x per dag eten maar 6 keer kleine beetjes

LBink 08-05 om 09:03

ik ben ook 15 weken bijna en mijn,Vk zegt als je aangekomen bent en je weet waar het door komt bijv. elke dag een magnum of frikadel spec. zijn dingen die het erger kunnen maken. ik ben ook 3,5 kilo aangekomen gemiddeld over de maanden die je nog hebt en de kilo's die je nog aan 'mag' komen valt het heel erg mee. ik zou zeggen drink veel water of lichte ranja en ga bij iedere aandrang plassen. je kan namelijk ook nog heel veel vocht vast houden. en niet te druk maken zoek eens op hoeveel je gemiddeld na de bevalling weer kwijt raakt dat deed me erg goed. en ik maak extra wandelingetjes. ik moest met 9 weken een positie broek aan... niet te druk over maken afvallen is heel slecht voor de baby!

Lenita29 08-05 om 12:55

Ik heb dat ook hoor... eten eten eten.. maar ik ben overgegaan op komkommer!!!!! Lekker fris en ook nog eens dorstlessend. Dus misschien iets voor jou????

irma (Gast) 08-05 om 12:59

zo heb ik graag appels en zoet fruit

LBink 08-05 om 13:11

ik aardbeien

Lenita29 08-05 om 13:13

Toch wel zonder slagroom LBink????

Kacheltje 08-05 om 16:37

Fijn om te horen dat ik niet de enige ben... ik neem nog maar een beetje studentenhaver...

LBink 08-05 om 20:00

hihi met suiker... schuldig...,maar ik eet ook een pot augurken leeg in een week!

mara (Gast) 22-01 om 15:58

het maakt in prencipe niet zo veel uit
eet lekker geef hier aan toe je lichaam vraagt hier waarschijnlijk om
de baby moet groeien en heeft veel vitamine nodig
maar het belangrijkste is wel eet ook elke dag fruit en groente
groetjes mara

Edith 21-08 om 11:35

Hier zelfde 'probleem'. Tussen aanhalingstekens, omdat het niet per se een probleem hoeft te zijn. In principe is het gezond om je bloedsuikerwaarden zo stabiel mogelijk te houden, daar blijf je fitter door en (in het eerste trimester) minder misselijk. Maar dan gaat het erom wat je eet. De hele dag door snacken of andere vette dingen eten, daar ga je uiteraard enorm van aankomen. Eet je vooral gezonde dingen, dan kun je toch die 'vreetdrang' bevredigen, zodat je geen honger hebt en niet alsnog los gaat met snoep en fastfood.

Bijv. op een werkdag eet ik 5 boterhammen met hartig, niet al te vet beleg, 2 stuks fruit, een paar ons (!) rauwe groente (worteltjes, radijsjes, komkommers, snoeptomaatjes enz.) en een cupasoepje. 's Avonds eet ik ongeveer 2/3e van de warme maaltijd samen met mijn gezin en bewaar de rest om rond 21u op te eten. Heel af en toe neem ik een snoepje of een klein zakje (20g) chips.

Zo eet ik (met ontbijt erbij uiteraard, dat is hier meestal muesli met magere kwarkm een klein scheutje diksap en kleinfruit) werkelijk de hele dag door, maar ik krijg een normale hoeveelheid calorieën binnen. Dat merk ik ook aan de weegschaal: nu met 16 weken 2 kg aangekomen. Bij mijn vorige zwangerschap - toen ik alles vrat wat los en vastzat, ook veel friet, chips enzo - ben ik 22 kg aangekomen, waarvan rond deze tijd al wel zo'n 4 à 5 kg. Dat gaat me niet meer gebeuren

Edith 21-08 om 11:38

Oh ja, ter aanvulling: eet calorieën, drink ze niet. Dus geen frisdrank, niet (veel) suiker in thee/koffie, en wees ook zuinig met vruchtensap - max 1 glas per dag. Anders heb je zo een hele bom suiker in een paar seconden weggeklokt, en het verzadigt niet eens. De hele dag door eten van gezond spul kun je het beste combineren met het drinken van water en thee zonder suiker (en hooguit een paar kopjes koffie en een paar glazen light-frisdrank per dag).

tessa (Gast) 26-08 om 10:38

hey, ik ben nu 30 weken ver en heb hetzelfde probleem  ik eet een hele dag door en krijg precies nooit een voldaan gevoel. ik probeer wel op te letten wat ik eet. ik moest mij geen zorgen maken volgens de dokter. ook snoep ik nog steeds heel graag mijn suikertesten waren inorde dus daar zal het niet aan liggen. ik voel mij goed de baby doet het uitstekend! 

Je kunt reageren op dit onderwerp 'De hele dag eten' in het Zwangerschapsforum