keizersnede

6 antwoorden en 45033871x bekeken

irma (Gast) 20-04 om 10:05

wie heeft er al eens een keizersnede gehad.

en als redelijk positief ervaren hoe ging het? ben zo bang ervoor
hopend op een reactie en hoelang moest jij in ziekenhuis verblijven en komt kindje dan bij jouw op de kamer te liggen of appart? als alles achter de hand is

reageer

Iza 21-04 om 08:48

Geen ervaring met een keizersnede maar hier in Nederland komt je kindje gewoon bij je op de kamer te liggen hoor. Er is hier nu zelfs een nieuwe ontwikkeling waar ziekenhuizen een 'natuurlijke' keizersnede hanteren. Dit betekent dat er na de keizersnede (dus nog op de operatiekamer) ruimte is voor huid op huid contact en de baby aanleggen.
Ik zou wanneer ik een keizersnede zou moeten ondergaan zeker wat over uitzoeken want het maakt het verschil tussen keziersnede en vaginale bevalling een stuk kleiner, je hebt ruimte voor de eerste hechting, het starten van de borstvoeding en je kleintje komt gelijk met jouw bacterien in aanraking wat goed is voor zijn/haar darmflora.

mama3 22-04 om 16:30

@Irma, ik heb twee keer een keizersnede gehad. Twee totaal verschillende ervaringen gehad. De eerste keer was echt geen fijne geweest. Mijn dochter werd met 35 weken geboren en daardoor heb ik haar niet meteen mogen vasthouden. Ik zag haar pas zo'n acht uur later. Moet erbij zeggen dat die acht uur voor mij de hel waren. Niet zo zeer dat ik mijn dochter niet kon zien Maar meer omdat ik heel heel veel pijn had. Nadat ik een beetje bij gekomen was zijn we naar onze dochter gegaan die ter observatie op de nicu lag. Vanaf dat moment was ze mijn dochter en hield ik onvoorwaardelijk van haar. Achteraf voel ik me schuldig dat ik die eerste uren geen verlangen naar haar had en alleen maar bezig was met me zelf en mijn intense pijn. Ik blijf erbij dat ze mij niet genoeg verdoofd hadden want ik had al meteen helse pijnen toen ze me van de op tafel op mijn gewone bed legde. Omdat ik perse borstvoeding wilde geven kreeg ik alleen maar Paracetamol als pijnstilling.
Mij tweede keizersnede zag ik enorm tegen op omdat ik de eerste als een hel ervaren heb. Maar deze was gewoon weg een droom vergeleken met de eerste. Mijn tweede dochter is met bijna 38 weken geboren. Toen ze geboren was heb ik haar zeker ruim een kwartier op mijn arm borst gekregen. Daarna is ze met papa mee gegaan naar de verloskamers. De hele tijd tot ik terug was heeft ze kunnen buidelen met papa. Toen ik op de kamer was heb ik haar meteen op mijn borst terug gekregen. Daar heeft ze uren naakt gelegen heb ik haar eerste flesje zo kunnen geven. Deze keer had ik helemaal geen pijn!!!!!!! Denk dat de ruggeprik duizend maal beter gezet is geworden. Doordat ik besloten had haar de fles te geven kreeg ik de uren dagen erop als het nodig was pijnstilling die morfine achtig is.
Mijn tweede is dus ook meteen bij mij op de kamer gekomen en zijn we na 4 dagen lekker naar huis gegaan. De eerste had ik pas na een week op mijn kamer en hebben we het ziekenhuis 10 dagen na haar geboorte samen verlaten. Je ziet dus twee totaal veschillende keizersnedes. Maar we moeten er natuurlijk niet bij vergeten dat de eerste te vroeg geboren was, ga je van de tweede uit die niet te vroeg was is alles mooi en goed verlopen.
Laat het op je afkomen kann ik je alleen als tip geven en wie weet draait hij of zij nog. Alles is mogelijk hoor, mijn tweede heeft nl tot 37 weken nog in stuit gelegen, toen nog een dag dwars en is dus toch nog een paar dagen voor de keizersnede met haar koppie naar beneden gaan liggen. Succes verder, houd ons op de hoogte!

irma (Gast) 23-04 om 07:37

z'n 2e k.s daar teken ik voor.

ben er zo bang voor als het is al die tam tam
maja gezondheid kindje is o zo belangrijk.
en als je dochter of zoon dan bij je op de kamer mag verblijven heerlijk toch moet er niet aan denken daar ligt en hij/zij ergens anders.
duurde het lang voordat je gehecht was en bij de kleine was die 2e keer?


na 4 dagen naar huis heerlijk ook fijn voor je man en lekker thuis...

hoe ging het van tevoren met klaar maken enzo heb totaal geen idee moet je dan avond eerder komen of gewoon s'morgens melden?

mama3 23-04 om 08:12

@Irma,
of je 's avonds of 's morgens moet komen kan ik je niet zeggen. Ik was al ruim 2 weken in het ziekenhuis voor de keizersnede.  Ik was bij mijn tweede dochter meteen heel sterk aan haar gehecht! Ik vond het zo heerlijk dat ze uren naakt op mijn borst heeft gelegen zo zeer dat het me geen donder uitmaakte dat Madam me toen ook maar even onderplaste! De morgen voor de keizersnede moest ik eerst naar de verloskamers. Daar wird ik helemaal voorbereid. Eerst wird er nog ruim een half uur ctg geschreven, infuus had ik al, wird je geschoren en ok jasje aan en haren in gepakt. Toen ging ik naar de ok daar aan gekomen wird ik op de ok tafel gelegd kreeg mijn ruggeprik en pas toen die werkte kreeg ik nog een blaascatheter. Moet erbij zeggen dat ik niet weet of ze dat in NL ook doen als je ruggeprik al werkt. Heb mijn twee meiden in Duitsland gekregen. Maar raad je wel aan dit te vragen om dit dan te laten doen. Want een blaascatheter krijg je altijd bij een keizersnede en ik ken verhalen van vrouwen dat het inbrengen hiervan echt niet prettig is. De keizersnede zelf is heel snel klaar, tot je kindje geboren is. Je hebt geen pijn!!!! Maar je voelt wel dat ze aan je lijf rukken en drukken! Daarna duurt het even voordat ze klaar zijn met hechten en zo. Ik heb in die tijd dus een hele tijd mijn dochter op mijn borst gehad.
Ik krijg nu van mijn derde dus weer een keizersnede. Kijk er nu helemaal niet Meer tegen op omdat ik weet dat het ook heel goed kann gaan. Mijn keizersnede staat ook al gepland, ik weet de Datum al en wel 6 Juni 2013. Ben benieuwd of dit ook echt gaat lukken of dat onze zoon meent toch eerder te moeten komen.
Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt gehad. Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag.

Irma (Gast) 23-04 om 10:07

Dat is indd voordeel van k.s word gepland och ja weet je er waren zoveel vrouwen voor maar eng idee vanavond naar vk zin in!en dan zien we hoe ons wondertje ligt

Je kunt reageren op dit onderwerp 'keizersnede' in het Zwangerschapsforum