stijve nek

7 antwoorden en 44358328x bekeken

anoniem (Gast) 18-07 om 07:52

Ik ben deze ochtend opgestaan met een enorm pijnlijke stijve nek..
Is er iets dat ik mag gebruiken? Ik zit er met een warmtekussen op, dat verzacht even, ook de warme douche deed goed, maar zodra de warmte eraf is begint de helse pijn opnieuw.. Kan maar 1 kant opkijken, kan niet naar boven kijken. Enkel naar rechts en lichtjes recht voor me .. Ik moet zo dadelijk gaan werken, dus iemand een bruikbare tip?

reageer

anoniem (Gast) 18-07 om 08:02

Ik ben trouwens 7 weken zwanger..

Iza 18-07 om 13:50

tijgerbalsem mag je volgens mij gewoon gebruiken, arnica olie van weleda zeker en goed warm houden! Mocht de pijn echt te heftig zijn dan kun je gewoon een paracetamol innemen hoor.

anoniem (Gast) 18-07 om 20:00

Bedankt voor de tips!
Heb het heel de dag warm gehouden, en kan alĀ  iets verder kijken naar boven en heel lichtjes naar links.. Hoop dat het morgen terug beter is.. Momenteel ligt er terug kersenpitkussentje op.. Niet echt aangenaam met dit warme weer maar is de enige manier om de pijn te verlichten.
Ik neem zowieso zo min mogelijk medicatie, dus nu met de zwangerschap zeker, ik weet dat paracetamol geen kwaad kan als je het beperkt. Maar ja, het zit tussen mijn 2 oren, ik bijt dan liever een paar dagen op mijn tanden .
Alles voor ons wondertje.

Indy 18-07 om 20:54

SRL gelei van VSM mag ook gewoon tijdens je zwangerschap.

dammie 19-07 om 05:34

Evt fysio? Als er iets vast zit makrn hun dat los.

anoniem (Gast) 19-07 om 16:23

Bedankt voor alle tips!
Denk niet dat het nu nog echt nodig zal zijn, maar blijkbaar kan dit hormonaal zijn en kan ik hier dus vaker last van hebben nu.. Het is al terug veel beter, kan nog niet volledig naar links kijken maar het begint te lukken.
Fysio was inderdaad ook een optie geweest mocht het echt nog niet beter geweest zijn tegen vandaag..
Ik heb het gisteren heel de dag warm gehouden, vandaag ook nog tussen door.. En 's avonds een massage gevraagd aan manlief, met een gewone bodymilk.. Het is een kwestie van ontspannen zeker?

dammie 19-07 om 16:30

Ik heb zelf namelijk ook last van de spieren en ben nu een paar keer bij de fysio geweest. Gewoon om het soepel te maken. Heeft met de hormonen te maken en bij mij ook omdat de buik groeit je houding die iets anders wordt. Ik had zoiets van ik ga niet lang wachten. Ik ga gewoon naar de fysio. En het helpt me echt. Nu heb ik een weekje er tussen gelaten en als dat goed gaat dan ga ik pas weer als het nodig is. Vandaag weer veel last van mijn spieren. Ben ik even in bad gaan liggen met badzout van thermen relax zout ontspant..normaal zeg ik jaja het zal wel... maar ik voelde me dit keer echt ontspannen. Was zelfs in slaap gedoezeld hihi.. gelukkig heb ik een hond die dan gaat blaffen. Als ik alleen ben neem ik hem mee naar de badkamer. Hij vind het namelijk maar niks als ik mijn ogen sluit en begint hij meteen te blaffen hihi. Hij mag alleen mee om op mij te letten, hij reageerd meteen als hij het niet vertrouwd..doet hij sinds ik zwanger ben. Voorheen een eigenwijs beest hihihi.

Je kunt reageren op dit onderwerp 'stijve nek' in het Zwangerschapsforum