Hoe zijn wij ooit eens gezond groot geworden???

15 antwoorden en 44280555x bekeken

kaatje 03-09 om 10:04

In de zwangerschapsbladen lees ik van alles over extra vitamine D nemen. 
Goed opletten dat je voldoende eiwitten, ijzer, zink, vitamine A, calcium, vitamine C en omega 3 verzuren binnen krijgt.
Ik heb de eerste 15 weken van de zwangerschap foliumzuur genomen (en de tijd daarvoor ook) en neem soms nu nog wat extra foliumzuur, maar dat is het enige. 
Soms bekruipt mij het gevoel, doe ik het allemaal wel goed genoeg. We proberen één keer per week vis te eten, want we zijn niet zo'n vis eters.
Ik vind dat de bladen overdrijven!!! En je zou bijna een schuldgevoel krijgen als er dadelijk iets niet goed zou zijn met je kindje, dat je allemaal had kunnen voorkomen door precies zo te eten als de bladen ons voor houden.
Maar hoe zijn wij dan in hemelsnaam groot geworden?!? Dat is de gedachte die ik nu maar voor ogen houd. Hoe denken jullie over dit onderwerp?

reageer

johhny (Gast) 03-09 om 10:23

De omstandigheden van de mens veranderen ook , eten is steeds geraffineerder geworden en bevat steeds minder derhalve en vroeger wisten we nog niet waaraan we ziek werden of dood gingen . 
Vitamine D zeker niet onderschatten , want 80 % heeft een tekort o.a. in Nederland.

Anoniem (Gast) 04-09 om 09:55

Normaliseren zou ik zeggen! Gezond verstand, gezonde voeding, daaruit haal je zelf de benodigde energie en ook je kindje. Zoben ik in de 35e week beland en de kleine doet t super. Die zorgt wel voor zichzelf zegt de verloskundige!

dammie 15-09 om 08:31

Ben het met johhny eens. De wereld veranderd.. dus ook de mens en de voeding.
Dieren krijgen hormonen toegediend zodat ze sneller massa hebben. .. en is eigenlijk rotzooi voor de mens.
Eten wordt bewerkt en groeten en fruit wordt bespoten. .. ook niet echt goed.

daarnaast zijn ze door studies erachter gekomen wat goed en slecht is voor zwangere vrouwen. Vroeger was er meer sterfte...
de studies worden nog steeds gedaan... over 30 jaar hebben ze weer dingen ontdekt...
zo gaat dat helaas nu in onze tijd..

maar probeer zoveel mogelijk te eten waar jij je goed bij voelt, wat je lichaam vraagt... ik kan bijv voor me zwangerschap goed vis eten en nu zit me dat tegen... paar hapjes en dan is het goed... ben ook geen vleeseter.. dus slik extra vit en ook visolie... en de kleine doet het goed.. nu 33 weken en heb een hb van 7.5.
Ik probeer te eten wat me lichaam nodig heeft.. zo probeer ik ijzerijke producten niet met kaas of melk erbij te benuttigen.. was kaas en melk breken het ijzer weer af... maar wat ik dan doe bij ijzerrijke producten een glaasje sap met extra vit C dan wordt het goed opgenomen.

en verder geniet van je zwangerschap en maak je niet teveel zorgen... is niet goed voor jou en ook niet voor de kleine..

Indy 16-09 om 16:26

Kaatje, ik ben het helemaal met je eens.
Ik heb ook foliumzuur geslikt voordat ik zwanger raakte en de eerste 10 weken van de zwangerschap. Toen ik zwanger bleek te zijn heb ik nog multivitamine voor zwangere gekocht maar ik was de eerste weken erg misselijk en gek genoeg linkte ik dit ook met de vitamine. (klinkt voor anderen misschien als onzin maar ik dacht me echt beter te voelen zonder) Ik ben hier daarom mee gestopt en niet meer aan begonnen. Ik eet bewust heel gezond en dat moet naar mijn idee voldoende zijn. Ik ben nu 39 weken zwanger, 13 kilo aangekomen, ideale bloeddruk en suikergehalte, hoog ijzergehalte en een kindje wat iets aan de grote kant is volgens de echo's.
Ik zal zeggen dat je gewoon moet doen waarbij jij je goed voel!

filijne (Gast) 31-10 om 17:50

vroeger hat je nog niet dat gemanipuleerd voedsel toen was ons voedsel nog puur en natuur tegenwoordig moet je wel vitamines bij slikken want haalden je vroeger alles uit je eten dat is nu niet meer daarom dat is de reden om exstra vitamines tot je te nemen en zeker als je zwanger bent groetjes filijne jammer dat ik te laat heb gereageerd

filijne (Gast) 31-10 om 17:52

ik hoop dat iemand dit nog leest

hartje 31-10 om 21:29

Filijne, nooit reageer je te laat hoor!

Er zijn wel meer dingen slecht voor je, ik hoorde pas ook dat melk erg ongezond is... Niet voor de mens bedoeld maar voor het kalf! Ook brood is niet zo goed, zet teveel uit in je maag.

De groenten en het fruit, puur, onbewerkt en vers is het beste voor de mens. Dat is een soort hormoon-balans "dieet" 

Vaak vind ik het erg moeilijk wat eet ik wel en wat niet... Het is nog beter dan het ander en sommige dingen zijn nog slechter dan het slechtste... Pas had ik Optimel puur! Nou zo puur was dat niet heb ik gelezen uit een test in de consumentenbond!!!

Helaas, weten we niet alleen wat gezond en ongezond is, maar worden we ook nog vaak voor de gek gehouden!!!

Groetjes Hartje

filijne (Gast) 31-10 om 21:49

dank je hartje voor je lieve berichtje inderdaad tegenwoordig weet je het ook niet meer vroeger was voedsel nog puur vandaar dat we toen zo zijn groot geworden om terug te komen op de vraag van kaatje maar nu halen we niet al onze vitamines uit eten alleen vandaar tegenwoordig dat sommige mensen adviseren om vitamines er bij te slikken en goed letten op wat je eet weet je vroeger die tijd en het voedsel en nu deze tijd en ons voedsel is niet met elkaar te vergelijken zoals kaatje vraagt en inderdaad over melk heb ik ook gelezwn ergens melk is ook niet meer zo gezond als het was koeien krijgen antibiotica dat komt in hun melk dat drinken wij je zou zo schijnt het melk

filijne (Gast) 31-10 om 21:52

melk ook niet meer speciaal voor je botten hoeven drinken volgens sommigen is alleen biologische melk nog puur maar wat daar van waar is en melk bij het eten is helemaal niet gezond dan wordt je eten niet goed opgenomen door je lichaam schijnt

filijne (Gast) 31-10 om 21:54

ik koop alleen biologische melk en dan drinken mijn kinderen dat niet maar ik gebruik het alleen voor hun pap heel erg bedankt voor je lieve reactie groetjes filijne

hartje 31-10 om 21:58

Mijn kleine is nu 9 maanden en ik geef haar nog steeds borstvoeding, sommigen vinden dit raar maar ik ga liever voor gezond en af en toe gooi ik het ook wel eens door een smoothie
Ssstt... Dat zeg ik niet al te vaak want soms is dat een raar idee om dat op te drinken maar als je het niet weet proef je er niets van, tis alleen een stuk gezonder en 100% een natuurproduct om trots op te zijn!

filijne (Gast) 31-10 om 22:21

ik vind het juist goed van je hartje dat je je kindje 9 maanden borstvoeding geeft iets gezonders is er niet het is de beste voeding voor je kindje ik gaf mij eerste dochtertje 7 maanden borstvoeding en mijn

filijne (Gast) 31-10 om 22:34

jongste dochtertje gaf ik 8 maanden borstvoeding wist je dat je kindje zich dan nog meer aan jou hecht en een nog sterkere band met jou opbouwt want je kindje merkt dat jij de enige bent van wie ze melk krijgt en weet je wat ik het goede en bijzondere vind van borstvoeding ? dat in borstvoeding voor en achter melk zit voor melk krijgt je kindje als eerst en dan pas de achter melk de voor melk komt als eerste uit je borsten dat is voor de dorst van je kindje en de achter melk is voor het honger gevoel van je kindje daar zitten ook meer vetten in gezonde vetten en moeder melk is helemaal afgestemd op je kindje het is precies de hoeveel hijd die je kindje nodig heeft de aanmaak van de melk reageert op hoe erge honger je kindje heeft en dat is niet met gewone melk en wat ook zo mooi is je kindje word sneller moe van de borstvoeding omdat hij zelf moeite moet doen om het eruit te krijgen bij een fles giet het er als het ware vanzelf in worden ze minder moe van ik vondhet

filijne (Gast) 31-10 om 22:43

ik vond het altijd heel prettig echt een moeder en dochter momentje samen ik keek vanuit mijn bed naar een serie en voede haar tegelijk prachtig wat genoot ik van die momenten ik vind het heel goed 9 maanden borstvoeding laat anderen maar praten ze mochten willen dat ze het konden ze weten niet wat ze missen ik hat een nicht natalie die alsmaar lullige opmerkingen had ze zij vaak kan dat wel en hoe weet ze nou dat yara genoeg heeft? heel simpel antwoorde ik als mijn borst leeg is en zij tevreden in slaap is gevallen en ook op een feest van mijn tante zat ze de hele tijd te kijken en ik hoorde haar zeggen hoe kan dat nou dat yara alleen maar haar borstvoeding krijgt ? ik ergerde mij er wel eens aan toch dacht ik dan bij mezelf ach het zal wel jaloezie zijn mechien hat zij het ook graag gewild want ze was er van onder de indruk en ik was zo trots op mezelf iedere keer dat mijn meisje gegroeid was dat kwam helemaal alleen maar van mijn borstvoeding dat geeft je als moeder toch een trotd gevoel liefs filijne

filijne (Gast) 31-10 om 22:46

sorry te snel getypt ik bedoelde dat geeft je als moeder toch een trots gevoel liefs filijne

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hoe zijn wij ooit eens gezond groot geworden???' in het Zwangerschapsforum