wens voor een 3 de

2 antwoorden en 42222649x bekeken

madelene 29-08 om 13:36

Weten jullie meschien of het mogelijk is als je al 2 kindjes hebt en daar makkelijk van bent zwanger geraakt maar de 3 de laat op zich wachten
weten jullie dan of het mogelijk is om bij de huisarts om een hormoon behandeling te vragen om sneller zwanger te raken zonder allerlei onderzoeken ?
Groetjes madelene

reageer

Edith 03-09 om 09:19

De huisarts geeft geen hormoonbehandelingen bij mijn weten, maar kan wel (voor)onderzoek verrichten.
Maar kijk eerst eens naar de meest voor de hand liggende (en gemakkelijkst op te lossen) oorzaak: te weinig seks in je vruchtbare periode. Een gezin met 2 kinderen is druk, en wellicht zijn jullie vaak te moe of te veel met andere dingen bezig om vaak te vrijen. En als vrouw ben je maar korte tijd per cyclus zwanger, dus je zou het zo kunnen missen als jullie even een weekje niet met elkaar vrijen.

Een manier om 'goed' te zitten, is letten op het slijm dat uit je vagina komt. Dit slijm wordt door je baarmoederhals gemaakt en het varieert door de cyclus heen. Hoe overvloediger en vloeibaarder, deste vruchtbaarder ben je. Als je vrijt in de periode dat je veel en/of dradentrekkend slijm aanmaakt, heb je het meeste kans om zwanger te worden (dan 1x2 dagen vrijen is voldoende). Bij de meeste vrouwen is die periode vanaf ca. 10 dagen tot ca. 15 dagen na hun menstruatie. Maar kijk even hoe dat bij jou is, het is namelijk afhankelijk van hoe lang en regelmatig jouw cyclus is. Hoe langer je cyclus duurt, hoe later je eisprong (en dus je 'vruchtbare' slijm) valt.

madelene (Gast) 13-09 om 17:12

Dankje edith voor je reactie ja dat is ook wel de reden speelt ook mee
je hebt weinig tijd druk en ik loop zo schijnbaar netmijn vruchtbare dagen mis
dus ik zal het nog even zo proberen om het in mijn vruchtbare periode te proberen en dan als hetdan nog niet lukt pas naar een arts.
want ik ben van mijn 2 prinsesjes ook vlug zwanger geraakt .
dus zou het nu ook in principe moeten lukken
dank je ook voor de tips
groetjes madelene

Je kunt reageren op dit onderwerp 'wens voor een 3 de' in het Zwangerschapsforum