Pijn in onderrug

6 antwoorden en 42240694x bekeken

Jeda 31-08 om 19:46

Hi meiden,

Ik heb een vraagje ik ben nu 9 weken zwanger en heb echt heel veel pijn in mijn onderrug.
Wat zijn jullie ervaringen hiermee?
Ik heb het vooral bij lang stil zitten of gebukt zitten, maar soms ook gewoon met lopen.

liefs Jeda

reageer

Beertje 01-09 om 09:41

Hoi!

Ik heb er ook last van, ben alleen al wel verder in mijn zwangerschap. Als ik oplet hoe ik zit, loop, beweeg en buk gaat het beter, wel in combinatie met genoeg beweging en warmte. Als het blijft aanhouden of erger word zou ik de fysio gaan bellen.


Liefs Beertje!

Jeda 01-09 om 09:56

Ja ga denk ik toch morgen even langs de HA. Ik heb nog helemaal geen buikje ofzo dus vind het wel erg vroeg ????
Wil ook graag weer wat gaan sporten, was steeds misselijk of moe maar wil gaan proberen het weer op te pakken. Liefs Jeda

Beertje 01-09 om 10:14

Er groeit iets in je buik, dit trekt aan je rug wat de pijn kan veroorzaken. Vaak is een andere houding aan nemen en de dingen net even anders doen al een heel verschil. Gewoon gaan sporten geef aan dat je zwanger bent en last hebt van je rug. Train je rugspieren wat ook kan helpen! Suc6!

Edith 03-09 om 09:26

Goeie tips van Beertje hierboven!
Het is niet zo gek dat je dit al hebt terwijl je nog geen buikje hebt wat aan je onderrug 'trekt'. Het heeft namelijk ook en vooral te maken met je hormoonhuishouding. Zo maken de zwangerschapshormonen progesteron en relaxine al je gewrichten soepeler. Handig voor als er straks een kind langs moet, maar het kan wel tot pijnklachten leiden.
Je bent nu al op 9 weken, hopelijk trekken de vermoeidheid en misselijkheid snel weg. Dan komt die energie om te sporten - dat kan ook doodgewoon wandelen of fietsen zijn - ook wel weer terug. Ik ben zelf vanaf 13 weken weer gaan trainen in de sportschool (ben nu 18 weken), ik vind het heerlijk en het helpt ook heel goed tegen de pijn in mijn onderrug  Als sporten in jouw geval niet genoeg helpt, ga dan even langs de fysiotherapeut inderdaad, die kan gerichte oefeningen geven.
Succes!

Jeda 03-09 om 11:32

Dank jullie wel!!! Ga nog ff wachten met sporten wil het volgende week weer rustig oppakken.. Maar fijn om te lezen dat het niet raar is :-)

Sterre 05-01 om 14:32

Bizar. Sinds gister ook erge lage rugpijn. Kon me niet voorstellen dat het door de zwangerschap kwam. Misschien toch wel. Dank voor de tips!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Pijn in onderrug' in het Zwangerschapsforum