Zwanger en overgewicht.

4 antwoorden en 41028419x bekeken

a 12-01 om 10:35

Hallo,

Al zo'n anderhalf jaar zijn mijn man en ik bezig geweest om zwanger proberen te raken. Ik heb overgewicht dus wilde gezond zwanger raken, vandaar dat ik gaan lijnen ben. Ben best wat af gevallen en waren even een tijdje gestopt met proberen zwanger te raken. Meer omdat we er dan even totaal niet mee bezig zijn, het even op pauze zetten en ik de komende tijd nog veel meer af wil gaan vallen. Met andere woorden, geen pil slikken, want dan zou ik weer te veel moeten wennen volgens huisarts, maar met condooms. Alleen een "ongelukje" is blijkbaar zo gebeurt..
Want jaa hoor, IK BEN ZWANGER!!! En het is echt meer dan welkom!! Ben er zo ontzettend blij mee!!!
Volgens mijn berekening en zwangerschapstest ben ik vandaag zes weken zwanger van mijn eerste kindje. Vind het allemaal erg spannend, zeker omdat ik overgewicht heb. Is er misschien iemand die dit leest die ervaring heeft met zwanger zijn en overgewicht hebben? Ik leef heel gezond en doe mijn uiterste best, want wil het allerbeste voor ons kindje.

Groetjes, A

reageer

Ukje 12-01 om 16:32

hey,

proficiat met je zwangerschap!
dat is dikwijls zo dat je zwanger geraakt op het moment dat je het juist niet verwacht, dat komt omdat je daar dan totaal niet mee bezig bent en niet te hard op gefixeerd bent om zwanger te worden.

ivm je overgewicht, ik heb ook overgewicht en ik ben 20 kg afgevallen voor zwanger te geraken en ben momenteel ook zwanger van ons eerste kindje met 23 weken. momenteel heb ik nog wel overgewicht want mijn bmi bedraagt 29.
ik ben afgevallen door ook gezonder te leven en ik merk wel als je dat blijft voort doen dat je minder snel terug bijkomt ook al ben je zwanger. momenteel ben ik door mijn zwangerschap 5 kg bijgekomen. in begin vond ik het heel moeilijk om bij te komen omdat ik mijn knop nog moest verzetten. ik heb ontzettend hard op mijn eten gelet om onder de 90kg te wegen en nu kom ik er terug boven en vind ik dat psychisch heel moeilijk. ik hoop alleen maar dat ik het na de bevalling het er terug makkelijk ga afkrijgen maar daar heb ik al bang voor.

groetjes Ukje

a 14-01 om 10:28

Hallo Ukje,

Bedankt voor je bericht, jij ook van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!
Mijn bmi is op dit moment 40  Veels te zwaar dus!! Baal er ook enorm van, maar het enige wat ik hoop is dat mijn kindje er niet door in de problemen raak! Maar als ik dingen op internet lees zijn sommige vrouwen zelfs nog zwaarder dan ik die zonder problemen zwanger zijn en van een kern gezond kindje bevallen.
Ik let enorm goed op mijn eten, zeker nu. Ik groei nu al iets, kan nauwelijks mijn broeken aan, ze zeggen dat het door opgeblazen darmen kan komen. Het is moeilijk omdat ik juist zo gezond bezig was en nu kan ik mijn broeken al niet meer aan. Het is voor een goed doel, maar de knop om zetten dat ik mijn buik straks niet meer hoef te bedekken dat is toch wel heel gek..

Groetjes A

amy 15-01 om 23:43

Hallo A. Ik ben ook zwanger geweest met overgewicht. Wel mee een iets lager bmi. Ik heb met huisarts en verloskundige afgesproken dat ik goed om mijn eten zou denken en niet te veel zou aankomen. We hadden berekend dat 6 kilo erbij bij 40 weken een mooi gewicht voor mij zou zijn. Uiteindelijk was het 5 kilo en woog mijn zoon alleen al 4330 gram.
T scheelde ook dat mijn zwangerschapscravings bestonden uit snoeptomaatjes en ijsklontjes!
Houd er wel rekening mee dat je een suikertest moet doen om vast te stellen of je misschien zwangerschapssuiker gaat ontwikkelen. Verder gezond eten, lekker bewegen en genieten. Niet bewust proberen af te vallen want dat is ook niet goed voor de baby.

a 16-01 om 09:56

Hallo Amy,

Bedankt voor je berichtje. Ik let inderdaad heel goed op mijn eten. Drink veel water en eet alleen maar gezond. Ik kom niets bij en val weinig af. Gisterochtend bij de huisarts geweest ivm heftige rechts onder in buik klachten. Bang voor buiten baarmoederlijke zwangerschap.. Maar gelukkig zagen wij op de eerste echo een mooi bolletje met hartslag, dus alles is gelukkig goed!!! Heb gister ochtend meteen aan de huisarts aangegeven bijna niets meer aan te kunnen, dit zal liggen aan opgeblazen darmen. Verder gaf ik aan dat ik bang was dat het fout ging vanwege mijn overgewicht. Hij zegt zelf dat ik me daar niet te veel druk om moet maken, want heb wel overgewicht (maar zie er niet helemaal zo uit hihi, heb ook zware botten) Maar toch maar ik me er nog druk om.. De 28e januari voor het eerst naar de Verloskundige, daar zullen we het er vast verder over hebben..

Groetjes A

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zwanger en overgewicht.' in het Zwangerschapsforum