cosmetica en verzorgingsproducten tijdens zwangerschap, wat te doen?

5 antwoorden en 40235545x bekeken

Janebp 02-04 om 16:54

Hi allemaal,

De laatste tijd lees en hoor je er steeds meer over, deodorant, parfum, douchegel, shampoo en make-up kunnen allerlei stoffen bevatten die wellicht schadelijke effecten kunnen hebben op je gezondheid en die van je baby. Toch heb ik mijn verloskundige nog niet hierover horen praten. Toen ik vroeg of ik mijn haren mocht verven, zei ze gerust "ja hoor". Moet zij mij hierover niet inlichten? Of moet ik hier zelf maar informatie over zoeken?

groetjes!

reageer

Madelene 02-04 om 21:28

Op zich zou het wel handig zijn
 Als ze jou daar over advies geeft.  Maar ik denk dat ik eigenwijs type ben die zelf op onderzoek uit wil om te kijken wat wel en niet goed is in mijn zwangerschap
ik ben meer van het zelf bekijken. Het iriteert mij vaak dat ongevraagde advies ik zoek dar soort dingen liever zelf uit .
Maar het idee in het algemeen zou helemaal niet zo gek zijn . Mischien zijn er vrouwen die daar de behoefte toe voelen .
groetjes madelene

Janebp 07-04 om 13:41

Bedankt voor je reactie Madelene! 

Ook ik zou altijd zelf op onderzoek gaan hihi. Toch vind ik het gek dat ik zulke informatie zelf moet opzoeken, terwijl het eigenlijk de taak van een verloskundige is om ons te informeren over dit soort zaken. Drugs, alcohol, sigaretten daarover worden we wel geïnformeerd om vervolgens zelf te bepalen wat we ermee doen. Bloedtest en urinetest op ziektes etc. waarom dan niet dit?

Bloem 07-04 om 17:15

omdat het niet bewezen is dat het verven van je haar schadelijk is.  Ik ga ervan uit dat als een verloskundige zegt dat het geen schade brengt dit ook niet zo is.
Zij raad juist af op Internet te gaan zoeken omdat dit niet altijd correcte informatie is. Twijfel je?  De verloskundige is hierin expert.

louise 07-04 om 17:59

Waarom er zo druk over maken? Het vervelende met het internet en personen die daar allerlei artikelen op plaatsen is dat het vaak voor onrust zorgt. 
Ik ben nu 29 weken, bijna 30 weken zwanger, heb mijn haar geverfd, gebruik gewoon mijn cosmetica producten die ik hier voor ook gebruikte en mijn baby is meer dan gezond. 

ik vertrouw er op dat de verloskundige de experts zijn en dat zij gegrond en goed advies kunnen geven. Zij zijn verplicht om up to date te blijven met allerlei wetenschappelijke onderzoeken. De apotheker die mij adviseerde wat betreft een middeltje tegen hardnekkige hoest zei mij dat veel bedrijven (zoals cosmetica bedrijven) van te voren aangeven dat er MOGELIJK een effect kan zijn op de groei van de baby om zich zelf in te dekken. Alle bedrijven zitten gewoon niet te wachten op een claim. 
Daarop liet de apotheker mij een boekje zien met allerlei onderzoeken en meta analyses van allerlei producten en bij het meest dagelijkse gebruik van producten kwam naar voren dat het weinig tot geen schadelijk effect heeft op de groei of ontwikkeling van de baby. 

Echter, ik blijf er wel bij dat elke mommy to be moet doen waar zij zich prettig bij voelt. Happy mommy is happy baby! Ik vertrouw op mijn oerinstinct en doe waar ik mij ok bij voelt en ik hoop dat jij dat ondanks iedereens adviezen, ook lekker doet!!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'cosmetica en verzorgingsproducten tijdens zwangerschap, wat te doen?' in het Zwangerschapsforum