Kinderwagen leasen in plaats van kopen

9 antwoorden en 23403738x bekeken

GoWheely 19-05 om 16:29

Beste (aanstaande) ouders:

de afgelopen 3 jaar ben ik twee keer vader geworden. Ik ervaar dit als de grootst mogelijke verrijking van mijn leven. Wel blijf ik me echt verbazen over de enorme hoeveelheid spullen die je maar voor korte tijd nodig hebt en vervolgens niet meer gebruikt. Dit vind ik zonde. Om een oplossing te bieden voor dit probleem ben ik met https://gowheely.com begonnen. Bij Wheely lease je de meest duurzame kinderwagen die momenteel op de markt verkrijgbaar is, de Greentom. Mogelijk in de toekomst ook andere kinderspullen. 

Waarom zou je een kinderwagen willen leasen? 

De wagen an sich is a beauty, hij stuurt heel licht, is duurzaam (o.a. matrasje zonder BPA) en heeft design prijzen gewonnen.
Je least precies wat je nodig hebt: dus eerst de wieg voor ongeveer zes maanden en daarna pas het zitje. Je geeft zelf aan wanneer je kind groot genoeg is om naar de volgende fase van de kinderwagen te gaan. De andere spullen halen wij weer op, niets slingert onnodig rond.
De service, is er iets waar je niet goed werkt, lossen we het direct op. 
Dubbel duurzaam: niet alleen is de kinderwagen de duurzaamste in zijn soort, we knappen de gebruikte wagens op (nieuwe bekleding, matrasje, etc.) en bieden deze met dezelfde service aan voor een lager tarief. 
De prijs is erg scherp! 


Ben erg benieuwd of jullie als lezers van dit forum het probleem van de hoeveelheid spullen herkennen? Zo ja, wat zou jou over de streep trekken om te gaan leasen? 

Alvast dank.
Piet 

reageer

Jo (Gast) 21-05 om 09:05

Wat mij over de streep zou trekken. Uhm de prijs, de voorwaarden (contract?, wat bijv. Bij schade) en de mogelijkheid om de spullen te bekijken. En of het niet te ver bij oms vandaan is. 

Anoniem (Gast) 21-05 om 09:10

Ik zou dat echt nooit doen. Je kan het zelf zo duur maken als jezelf wilt. Lease is altijd duurder, iemand moet er namelijk aan verdienen toch? Ik heb nog nooit een gebruikte schonen kinderwagen/wandelwagen gezien. Dat merk wat jij aangeeft heb ik nog nooit van gehoord. 

Anoniem (Gast) 21-05 om 09:13

Jij geeft aan kort gebruik. Als je 2 kinderen hebt valt dat toch wel mee? De wagen bak 2x een half jaar. De wandelwagen wordt hier tot 3/4 jaar nog geregeld gebruikt. Onze wagen hebben wij in januari ingebruik genomen. Nu gebruiken wij hem nog geregeld. Minimaal 1x in de week. Dat is al ruim 4 jaar.

Babytje4 21-05 om 09:14

Ik had alles nieuw gekocht voor mijn 2 zwangerschap maar na mijn 2de wouden wij geen derde mazr pazr jaren later wou mijn mqn een 3de baby en wij hadden alles weg gedaan. Dus nu koop ik alles tweede hands want baby spullen vind ik heel duur en soms wel overdreven met de prijzen. Sommige artikeks gaan we nieuw kopen of op geboortelijst zetten want vind voor sommige dingens lijk tuutjes van flessen enzo niet proper voor 2de hands. En hebben al een buggy,park,schommel,wipstoel,bumbo dat allemaal voor nog geen 100 euro en allemaal zeer goede staat heb wel alles in wasmachine gesmeten want wil alles proper voor baby.

Marie (Gast) 21-05 om 15:28

Wat mij over de streep zou trekken is de prijs, berekend over het aantal kinderen dat je zou willen. Maar ook het model van de kinderwagen, en de eventuele extra's.
Voor 1 kind is een kinderwagen etc een hele aanschaf, maar zelfs dan (zoals ook geopperd door anderen) doe je er toch wel een jaar of 3 mee. Bij 2 kinderen dus al een stuk langer.
Als ik een prijs zie van €19 per maand dan kom je voor iets meer dan 3 jaar uit op €700. Voor dat bedrag hebben wij onze kinderwagen gekocht inclusief bak, zitje en ook maxi cosi. Wij hadden specifieke eisen voor de wagen (grote bak, want waarschijnlijk een lang kind; lucht banden want wandelen veel in de natuur/bos/strand; in hoogte verstelbare stang, en we hebben beide lange benen en schopten bij veel modellen tegen het mandje onderin) en daarin kunnen jullie niet voorzien. Voordeel van kopen (nieuw of 2e hands) is dat je precies dat kan aanschaffen wat je wilt. En je kan het altijd voor een leuk prijsje weer van de hand doen.

Conclusie: het idee is leuk en ik wens je veel succes, maar ik weet niet of het een gat in de markt is.

Denise (Gast) 21-05 om 21:02

Sinds wanneer komt er hier uitgebreid ruimte voor iemand die reclame maakt voor zijn bedrijf? Inderdaad; leasen kent vele nadelen. Alleen mensen die geen geld hebben om iets zelf te kopen zullen leasen, maar beter begin je dan niet aan kinderen!

GoWheely 22-05 om 12:19

Hallo Denise, 
wat dacht je van mensen die in de grote steden wonen en vaak weinig ruimte hebben? 

Denise (Gast) 22-05 om 20:00

Die kunnen veel voordeliger zelf iets kopen (mooie tweedehands) en doorverkopen. Maar dit is geen reclamesite, dus succes met je zaak maar liever niet hier!

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Kinderwagen leasen in plaats van kopen' in het Zwangerschapsforum